SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Cerita Artis

Rumah Nabil Raja Lawak di Mambau kena pecah masuk


Kediaman pelawak terkenal  tanah air, Ahmad Nabil Ahmad atau lebih dikenali  sebagai Nabil

Cara baru jual dadah | Facebook dan Youtube jadi medium

hebat-hebat betul manusia ni kan. tambah bila nak buat benda tak baik yang mana boleh

Video : Nursery Zalim | Ikat dan Solotip mulut Bayi

kenapa perlu sedemikian rupa???

Konsert Erykah Badu BATAL kerana Tatoo Kalimah ALLAH

Erykah Badu yang dijadual mengadakan konsert di Kuala Lumpur Convention Centre  ( KLCC ) esok ,

Heroin ‘Ketika Cinta Bertasbih’| Oki Setiana Dewi Sertai Hari Hiburan Islam (HAI) | 9 & 10 Mac 2012


Heroin filem Indonesia ‘Ketika Cinta Bertasbih’, Oki Setiana Dewi antara artis yang akan membuat

Maya Karin Pengganti Marion Utk E! News Asia?

Wah... lepas Ombak Rindu, boleh tahan kencang rezeki MK

Video Youtube Pilihan Malam #1 | Shila Amzah-Patah Seribu

best lagu ni. suka la. tapi video dia memang sedih...:(

Mr. Bean @ Rowan Atkinson mati pada 26 februari 2012?


Mangsa terbaru ialah bintang komedi terkenal, Rowan Sebastian Atkinson atau lebih dikenali

Saya Lebih Cantik daripada J-Lo | Wardina Safiyyah

Selebriti tanahair terkenal, Wardina Safiyyah yang kini menceburkan diri di dalam bidang motivasi

PROMOSI BLOG anda dengan cara PALING MUDAH!!!!cepat-cepat

Salam semua...


hujung minggu yang indah dan ceria. ingin trafik dan tambah kenalan blog??


jom promosi blog anda paling mudah di abad ini...mudah sangat


Langkah-langkahnya:

Ana Rafali bertunang hanya 30 minit


Pemenang Anugerah Juara Lagu ke-25, Ana Nur Hidayah Mohd. Raffali atau Ana Raffali selamat

"Segmen | Review blog by Muna"

dah lama tak sertai segmen blogger-blogger lain..so sekarang c,z nak ajak anda semua join..terbaik

Jom kenal dengan Blogger Sokong Earth Hour 2012

ingat lagi tak c.z pernah buat segmen tentang Earth Hour...walaupun kurang dapat sambutan..c.z nak promote jugak blogger yang join...mereka ialah

Johan "Diserang" Ozlyn ketika On-Air Sketsa Johan Di Era


Serius nak tergelak dengar cara Si Johan yang cover bila KANTOI dengan isterinya,Ozlyn...sebelum tu bukan main lagi kutuk....nak kata dia la yang GARANG..akhirnya kena WARNING live dekat radio...:)

Guna Ultraman jadi model telefon bimbit


TOKYO - Seorang model memakai kostum watak Ultraman semasa dia mempamerkan sebuah telefon

Tanda-Tanda Anda Di "panah Asmara"


Nak tahu tanda-tanda terkena panahan asmara ni?

PANAS : Rotikaya.com disaman Wan Shades gara-gara artikel "Penyanyi Kumpulan R&B Rogol anak Tiri "

Panas-panas...betul orang kata bila kita menulis perlu berhati-hati..andai dah sah dan betul barulah

“Walaupun rupa mu tidak ku kenal, tetapi lubang hidungmu tu tetap menjadi pojaan hati ku!!!!”

Masihkah korang semua ingat dengan ayat ini,

“Walaupun rupa mu tidak ku kenal, tetapi lubang hidungmu tu tetap menjadi pojaan hati ku!!!!”

Nissan panggil "balik" 250,000 keretanya | model Juke, Infiniti M, March


NISSAN Motor Co akan memanggil semula kira-kira 250,000 unit model Juke, Infiniti M, March serta

"suka kentut tapi tiada bau"-Ika Nabila

perlu ke bagitau kalau " suka kentut tapi tiada bau "

Gambar : Suasana Majlis Pernikahan Yusry dan Lisa Surihani


Lisa Surihani dan Yusry sah bergelar suami isteri dengan satu lafaz sahaja... 7 dulang hantaran dari

SBPA : Cuepacs Tuntut Kenaikan Gaji RM700-RM2500 Gred 1-54

SBPA OH SBPA..bila mau habis da????yang terbaru : 
Cuepacs Tuntut Kenaikan Gaji RM700-RM2500 Gred 1-54

SBPA : Datuk Omar Osman-CUEPACS-mengamuk dan dedah sepucuk surat apa yang TAK LOGIK dalam SBPA!!!

"Hari ini Saya (Presiden Cuepacs, Datuk Omar Osman-CUEPACS) mahu menyiarkan sepucuk surat yang dihantar kepada saya oleh seorang penjawat awam.

Gambar : Lisa Surihani Mandi Bunga


Tinggal sehari sahaja lagi pelakon cantik dan manis, Lisa Surihani bakal menamatkan status anak

Tuah Dang Suria terkenal di Google | Kutuk Peserta dalam rancangan On-Air


ASelepas ‘panas’ dengan kontroversi memberikan komen yang ‘celupar’ dan pedas kepada peserta-

Misha Omar selamat bertunang dengan Firos Ezzwan, Pilot MAS


Penyanyi Misha Omar, 30, menamatkan segala spekulasi mengenai status dirinya apabila memilih

Datuk Lee Chong Wei ‘BERLAGAK’ dengan Ferrari F430?


Datuk Lee Chong Wei terkenal dengan ketangkasan dan karektor yang ‘garang’ ketika beraksi di

Gambar : Lelaki Penggal Kepala Kucing | Ngeri


Entah apa SALAH kucing tu sampai diperlakukan demikian

Penyanyi dan Pelakon | Latif Ibrahim Meninggal Dunia Komplikasi Jantung


Penyanyi dan pelakon era 70-an, Latiff Ibrahim telah meninggal dunia di Institut Jantung Negara, di

Gambar: Sami Khedira- Pemain Real Madrid dan Lena Gercke | Bergambar Bogel


Gambar pemain Real Madrid ,Sami Khedira bersama teman wanitanya, Lena Gercke  telah

Playbook 2 tiga variasi | Di pasaran esok

Research In Motion dijangka akan  memasarkan tablet terbarunya, Blackberry Playbook 2 di

Sudah Sebulan Aku disini

Alhamdulillah. hari ni 19 Februari 2012 genap sebulan c.z bergelar seorang guru. bukan mudah nak

Tuah Pencarum KWSP | Dividen 6 Peratus


Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) pada Ahad mengumumkan kadar dividen 6 peratus untuk

Mat Bangla Nyanyi Lagu Saleem- Suci Dalam Debu dan Tinggal Kenangan

pergh..sekali tengok memang tak percaya..suara seakan-akan penyanyi sebenar Saleem..rupa pun

PANAS : Melia Aimelia - Heroin Filem Karipap Cinta bagi penjelasan Cincin di jari dalam Video


Setelah hampir seminggu Kisah mengenai Melia Aimelia ini bermain dalam dunia media massa yang

SEGMEN: Blog Saya SOKONG EARTH HOUR_ SELAMATKAN BUMI

segmen kembali..sempena EARTH HOUR 2012 yang bakal berlangsung pada 31 MAC 2012 - Sabtu jam 8.30 malam..... so c.z nak ajak anda semua blogger-blogger seluruh dunia terutama yang berada di Malaysia untuk sertai segmen : Blog saya SOKONG EARTH HOUR_ SELAMATKAN BUMI KITA...apa perlu buat???

Siapa Chaplin sebenarnya????

Apabila seorang pelakon komedi genius era 1920-an hingga 1940-an mencetuskan fenomena di

Sinopsis - Adnan Sempit 2-bakal sempitkan panggung 23 Februari 2012


Selepas kejayaan Adnan Sempit yang mencapai jutaan ringgit...kini Adnan Sempit 2 kembali ke layar perak dengan sambungannya dengan tarikh tayangan 23 Februari 2012...sebelum tu kita layanz dulu sinopsis Adnan Sempit 2..

Colonel Sanders-Pengasas KFC dikesan makan di KFC

serius tak tipu...cuba anda perhatikan gambar ini dengan betul..

Ritual Jijik- Kencing di Muka Isteri selepas melakukan Hubungan Intim


Tidak tahan dilayan suami seperti binatang setiap kali melakukan hubungan kelamin sejak lima

Pemenang AJL 26 "sombong" tak hadir Majlis Meraikan Pemenang AJL 26

Pihak stesen televisyen TV3 kecewa apabila hampir semua pemenang Anugerah Juara Lagu ke-26

VIDEO HANTU DALAM PUSAT KARAOKE- SERIUS SERAM

AWAS andainya anda suka berkaraoke...kenapa???jom lihat video ni...

PANAS : Penafian Heroin Filem Karipap-Karipap Cinta beraksi Ghairah dan Gambar Cincin

“Saya menafikan sekeras-kerasnya tentang gosip yang tersebar mengenai diri saya.

PANAS : Gambar Heroin Filem Karipap-Karipap Cinta beraksi Ghairah


Blog hiburan sensasi, Rotikaya.com, hari ini tampil lebih berani apabila mendedahkan gambar gadis

Ana Rafali Nikah di Masjid Taman Melawati 25 februari 2012


Sekalung tahniah diucapkan kepada penyanyi yang terkenal dengan lagu Kalau Berpacaran,

Pasangan Kekasih Samun Pegawai Bank


Seorang lelaki warga Colombia dan pasangannya wanita tempatan ditahan polis ketika sedang

Perniagaan Pertukaran Asing (FOREX) Haram


Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan hari ini memutuskan umat Islam haram mengamalkan sistem

PANAS : Video Remaja Melayu Sambut Valentine 2012

hai..apelah nak jadi nampaknya dengan budak-budak zaman sekarang...sedih-sedih

Bayi dibuang dalam baldi di Tandas surau Kolej Swasta


Mayat seorang bayi perempuan dijumpai dalam sebuah baldi di bilik air surau sebuah kolej swasta di

6 Pasangan dicekup berkhalwat pada Malam Valentine


Menjelang sambutan Hari Kekasih atau Valentine Days malam tadi, seramai  enam pasangan muda

Tips Mudah facebook di telefon Bimbit dengan PERCUMA

Ingin berfacebook..tapi tiada laptop @ Komputer riba ..kini anda tidak perlu khuatir kerana sudah

Muslimah WAJIB BACA : TIPS ELAK DIROGOL

Tips Buat Muslimah Elak Dirogol...WAJIB BACA

Pesawat Dreamliner ada ruang tidur untuk juruterbang

Pesawat penumpang baharu Boeing 787 Dreamliner mempunyai ruang rehat untuk juruterbang tidur

Nikotin PERCUMA buat KAKI ROKOK

Peningkatan jumlah perokok dan penghidap penyakit tidak berjangkit (NCD) akibat tabiat itu

Pertama kali sampai di Sarawak

alhamdulillah..syukur ke hadratnya kerana masih diberi izin untuk terus bernyawa di muka bumi ini.

Dua gadis Melayu ini DIKEHENDAKI oleh POLIS


Polis sedang memburu dua orang gadis Melayu kerana disyaki terlibat dalam beberapa kes kecurian

Najwa Latif beli Perodua Myvi CASH!!

Penyanyi remaja berusia 17 tahun yang menggegarkan YouTube, Najwa Latif kerana klip video lagu

Menjamah 60 ribu plastik sepanjang 11 tahun


Kailyn, 18, gadis yang berasal dari Sacramento mengakui telah menjamah plastik hampir 60,000

Awan Nano bakal difilemkan- Awan Nano The Movie

Malam tadi berlangsungnya kenduri kesyukuran anjuran Astro bagi meraikan kejayaan Hafiz di

Siti - Sebelum ni pernah menembak!!

“Ini bukan kali pertama saya menembak menggunakan senjata M16. Sebelum ini saya pernah

BEN ASHAARI : TIADA LAMA , TIADA BARU

Pencarian 5 blog baru dan 5 blog lama ialah:::

Respon Dang Suria Zainuddin- Isu mulut celupar On Air


Pengacara, Dang Suria menyifatkan kritikan pedas yang diberikan kepada peserta-peserta yang

Zarina "panas" dengan Alif Aziz


Zarina Anjoulie atau nama barunya, Zarina Lavocah sememangnya tidak lekang dari kontroversi yang

Dang Kutuk Peserta dalam Rancangan Realiti On-Air


Astro baru-baru ini rancak mencari bakat-bakat muda yang berkebolehan dalam menonjolkan bakat

Hari Valentine akan diganti dengan Hari Suami Isteri


Kerajaan Kelantan bercadang menggantikan hari mengingati kekasih, Hari Valentine yang disambut pada setiap

Keopok lekor herba jadikan anda AWET MUDA


Yayasan Pembangunan Keluarga (YPU) Terengganu dengan kerjasama Sidratul Corporation Sdn.

Tidak Tidur Malam Selepas Langgar Rolls Royce


Selepas hampir dua minggu tidak dapat tidur, akhirnya seorang wanita berasa lega selepas dia

TIPS Keselamatan Di Tempat Letak Kereta- PDRM

Jenayah tidak mengira tempat dan salah satu yang selalu terjadinya jenayah adalah di kawasan

Tasha Manshahar pengganti Yuna dan Najwa


Terbaru, Tasha Manshahar, seorang gadis biasa menjadi fenomena apabila nama dan kumpulannya,

Akibat Menipu Ibunya Tubuhnya "diratah" bergilir-gilir

Pada mulanya si gadis ini memberitahu ibunya hendak ke pasar malam, tetapi rupa-rupanya dia

Adira AF selamba je peluk

Peluk apa? cer tengok gambar di SINI.... dah tengok??macam mana??apa pandangan anda??

Segmen : Promosi Blog Anda

Salam semua. dah lama tak bersegmen dan mempromotekan blog anda semua....
kali ni c.z nak sambung lagi dengan segmen Saya Mahu Dipromote...jemput la ramai-ramai sertai
mudah jer

1) tajuk entry : Segmen : Jom Promosi Blog 
2) letak header c.z dan link ke entry ni..
Chegu Zubir
3) sambung ayat ni.."Saya nak promosi blog kerana....."
4) letak url entry anda ruangan komen entry ini...

segmen akan berakhir jam 12 tengah malam 06 Februari 2012 - ISNIN-
semua yang join akan diprmote dalam entry Khas - Blog Promosi -

Nilailah Sesuatu Itu Dari Dalamannya bukan Luarannya

Jangan menilai sesuatu itu berdasarkan luarannya. ibarat anda membeli sebuah buku. mungkin luarannya nampak kusam dan lama namun jangan dianggap bahawa isi buku tersebut juga sama seperti luarannya, mungkin ianya lebih baik daripada buku yang kulitnya jauh lebih baik namun isinya adalah zero..

Resume Muhammad Ya Rasulullah

Siapa Nabi Muhammad S.a.w..Adakah kita tahu segala-galanya tentang dirinya...marilah kita sama-sama membaca biodata dan resume Nabi Muhammad S.a.w Kekasih Allah..

Kahwin awal elak dosa

Kahwin awal lebih baik? bagaimana ciri-ciri wanita/lelaki yang patut dikahwini? ikuti penjelasan Ustaz Azhar Idrus...memang terbaik.. :)

Samakah peribadi kita dengan Nabi Muhammad?

sama atau tidak????

Jom berselawat beramai-ramai

Jom kita berselawat sempena Maulidur Rasul dan semoga perkara ini diteruskan sehingga ke akhir hayat kita...

Kasihnya Baginda Rasulullah pada Umatnya

Wasiat Terakhir Rasulullah kepada umatnya...

Salam Maulidur Rasul Buat Semua Blogger dan Rakyat Malaysia

salam..hari ini kita menyambut Maulidur Rasul dan oleh itu marilah sama-sama kita memperbanyakkan lagi selawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W semoga kita mendapat keberkatan olehNya .

KLIA bakal dilengkapi dengan Mesin Pengimbas Sistem Gelombang




Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) menempatkan empat mesin pengimbas yang menggunakan sistem gelombang dan suhu badan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dalam usaha mencegah aktiviti penyeludupan dadah ke negara ini.

Elak Kibod dan tetikus anda digunakan ketika anda tiada..

cara mudah elak komputer atau laptop anda diceroboh oleh rakan-rakan atau orang lain. dengan

Tutorial Buat Duit dari Blog Anda

ha..mesti ramai tertanya-tanya macam mana kan...buat blogger yang dah lama mesti diorang dah

Rumah Terbalik ada di Malaysia???

biar betul??...Tapi memang betul..rumah terbalik ini didirikan

Manusia lebih bodoh daripada LEMBU jika..

Sebodoh-bodoh lembu yang menang pertandingan lembu paling bodoh di dunia itu masih ada

Pasangan OKU bertemu Jodoh


“Siapa sangka saya yang serba kekurangan ini bertemu jodoh,”

Kenaikan Gaji dalam SBPA mengelirukan!!!




Kesatuan Sekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) akan mengemukakan formula perpindahan

Kalah Iphone dengan Samsung Galaxy SII bila jatuh

Selalunya ramai akan pilih Iphone sebab nampak elegan dan terbaik..tapi dari segi ketahanan body cer tengok video ni...



so kalau lepas ni nak beli Iphone pikir baik-baik yer...jangan nanti bila dah beli menyesal pulak....

Ani Mayuni ditendang dan dipukul suami kerana...


Penyanyi dangdut dan pelakon, Ani Mayuni membuat laporan polis mendakwa dipukul dan ditendang

Skim SARA 1 Malaysia tidak dapat sambutan???




Apa dia SARA 1Malaysia ni.?

Buffered Earning mudah dapat bila....


Mesti ramai yang nak B.E bila sertai Nuffnang...tapi tak semua dapat...jom baca

Ayat yang mampu buat air mata berderai

hanya beberapa baris kata namun ianya mampu membuatkan seseorang itu menangis....

Bank yang baru wujud di Malaysia

cuba baca artikel di bawah dan cari apa yang "pelik"...

Rahsia kesedapan Coca Cola

Mesti ramai yang suka minum dan menikmati kesedapan..coca cola..namun pastinya ada sebab mengapa air coca cola sentiasa disukai dan digilai...pelik..asal minum coke ( coca cola ) mesti nak lagi...ce teka apa rahsia kesedapan itu?????

Kalau rasa sedih ini cara terbaik

mudah je nak buat bila rasa sedih dan hampa datang...ikuti langkah dibawah..insyaALLAH segalanya akan kembali tenang...

Salah Satu Tanda KIAMAT

buat renungan semua...:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir