SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Benda yang korang tak tahu tapi buat tahu

banyak benda yang kadang-kadang kita rasa cam tahu..tapi kita tak tahu sebenarnya...

Harga Xperia Ray jatuh merudum..cepat beli




Sebelum ini, Xperia Ray daripada Sony Ericsson dijual dengan harga

Mini Cooper sempena Olimpik 2012,London

Menjelang pelaksanaan Olimpik 2012 di London. Mini Cooper

"Frank and Louie", Kucing Bermuka Dua

inilah tanda kebesarannya, hebat sungguh ciptaannya...kucing ini mempunyai dua wajah...subhanallah....

kretip giler : Kokain punya pasal

teknik baru nak seludup kokain...memang kretip la sape buat

Projek Haikou: Bangunan Pencakar Langit Berlohong

Di provinsi Hunan China bakal terbina 10 menara yang dipanggil 

Jangan ingat rokok tak ade kebaikan yer



Pada kotak rokok (kecuali rokok seludup) akan ada tertera perkataan

Berbelanja dengan Greenade

pergh..greenade..bahan letupan kot...mau letup shopping mall..

Meja laptop buat blogger yang suka online sambil tidur


Keselesaan dan ergonomik adalah amat penting apabila

Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara: SKMM ambil tindakan drastik

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) telah mengambil

RM 30 Ribu dan ubah rumah korang..sertai cepat

peluang datang bukan sekali..

hati-hati jika guna online di Cyber Cafe

Hal yg sangat penting terutama pada orang yang suka on9

kerana minta cerai..dia...



susah betul manusia sekarang ni. bila tak nak ikut kehendak dia..keganasan akan digunakan..memang tak patut...kesian si isteri gara-gara

Permohonan Kursus Perguruan Lepas Ijazah KPLI SR j-QAF Ambilan Januari 2012




Kementerian Pelajaran Malaysia mempelawa calon yang berkelayakan, berpotensi,

bacalah wahai anak...


Orang kata aku lahir dari perut mak... (Bukan org kata...memang betul)

Mereka menerima juga akhirnya




"Kami reda dan terima dengan hati terbuka selepas doktor pakar mengesahkan

harga murah maka nyawa pun jadi murah




Pemilik kenderaan diminta tidak menggunakan

kaya giler penoreh ni..mana dia dapat duit banyak tu???



pelik dan ingin tahu..macam mana kerja penoreh getah tapi boleh ada duit sebanyak

Semua gurl perlu tahu ini kalau nak BERCINTA

gurl must have this 25 things to make their "target guy fall in love" with u...check it out...

Crown Tiara nilainya RM 200 ribu..milik siapa???

sape mahu pakai Crown Tiara yang nilain ya RM 200 ribu..pergh memang best...

Handphone siapa lebih canggih????-Dialog Hantu Kak Limah Bonceng

Usop dan Kak Limah  sedang membanggakan hp diaorang semasa

Tabah betul si isteri ini..sanggupkah anda???

cuba anda lihat gambar ini dulu...apa yang anda dapat katakan???

Buat milo korang rasa sedap macam dari van milo

selalunya milo yang kita buat mesti tak sama sedap cam

Segmen : Saya nak jadi blogger pilihan chegu zubir pada jam akan datang.

disebabkan sekarang hujung minggu dan prestasi blog yang semakin baik..maka dengan ini c.z

Bocor sudah-Pemproses A5 Dalam iPhone 5

Gambar bocor atau leaked ini menunjukkan pemproses

kenapa lain macam je blog ni???

ape yang lain macam nyer???pelik..takde nya pelik..apa yang pelik...

Masih jadi orang terkaya di Amerika Syarikat


memang hebat la..walapupun ekonomi U.S seakan tidak stabil. namun si Mamat ni boleh

Jawatan Kosong..Anda berminat???

jawatan kosong..jawatang kosong...cepat-cepat sebelum terlambat...peluang

Ipad 2 dah jadi milikku...sape lagi nak????

"yes..berjaya juga akhirnya menang.Ipad 2 dan duit rm 200 ribu.."

Buang Facebook Ticker dekat Facebook "wajah baru"



Dah baca entry tentang wajah baru FB yang MENYUSAHKAN dan menghilangkan PRIVASI...
<<<<<BACA DISINI>>>>>
sekarang ada cara untuk buang benda alah yang menggangu anda

Facebook Page dah ade Friend Activity



Beberapa pembaharuan sedang dilakukan oleh Facebook dan salah satunya

bila kucing psiko satu sama lain...ape jadi???


Pada suatu ketika dahulu terdapat seorang saintis di Amerika Syarikat membuat

Giler betul nokia 6639

memang giler betul la inventor NOKIA 6639 ni...giler hebat kot..cer tengok gambar kat bawah ni...

[ Gambar ] : Bila Abang Long jumpa pontianak..Gelabah siot..

Inilah jadinya kalau semua benda nak tunjuk lagak..sekali datang betul..#hamek kaw..hahaha..

Muka lawa tapi hati macam .....

Jadi cantik dan sihat wajah dan hati hanya dengan melakukan

Wajah baru Facebook..membuka privasi semua orang!!!

apa pendapat korang dengan wajah baru FB???ce citer cikit...

Gaddafi kantoi dalam kereta Mercedes canggih




Bekas pemimpin Libya, Muammar Gaddafi berjaya melarikan diri dengan menaiki

Komputer dan "Hang" memang tak boleh dipisahkan




 kenapa komputer/laptop anda selalu hang? Kalau dah hang, ubatnya

Bill Gate bukan pengasas Microsoft sebenar...

banyak fakta tentang tokoh2 berjaya yang kita tak tahu..antaranya seperti

Samsung sekat pengeluaran Iphone 5


Generasi iPhone seterusnya akan keluar tidak lama lagi dan

Orang pandai pun akan GAGAL kalau dia...


Orang pandai dalam kehidupan seharian terkadang dianggap lebih

Ahmad Idham bengang bila DITEGUR isu Hantu Bonceng persenda ISLAM

as usual seperti yang kita sedia maklum, ramai yang dah sedar dan lihat dengan mata kepala sendiri isu Hantu Bonceng yang memperlekehkan kalimah syahadah

Zizan mohon maaf atas ISU filem Hantu Bonceng persenda ISLAM

Zizan memohon maaf di laman twitternya atas isu 

Filem Hantu Bonceng persenda ISLAM dengan Kalimah syahadah....

Filem Hantu Bonceng persenda ISLAM dengan Kalimah syahadah


image



Terdapat dialog dalam satu babak "Hantu Boceng" yang berbunyi

Bateri laptop dah kong...semak kenapa boleh jadi camtu???




Bateri laptop cepat ‘kong’ memang memberi masalah. Terutama apabila kita

Blue Screen siap ada smile..memang cun...


Blue Screen dengan windows memang tidak dapat

Bongkar : Rahsia Youtube didedahkan umum ( 2 Gambar )




Korang mesti suka layan Youtubekan? Suka letak video Youtube di blog/website anda?

Makna Ipad yang korang megah-megahkan sangat




Semasa Apple mengeluarkan produk ‘i’ pertamanya, iMac, pengasas dan CEO Apple, Steve Jobs mengatakan,

Google bertemu adiknya yang berasal dari China




Bila si Google ade adik yang asal dari negara China...

blog aku bukan blog tempat aku kutuk atau mengata

hurm...dalam dunia sebenar kita tak dapat nak luah apa yang patutnya kita luahkan..bila diluah kepada individu yang kita harapkan..kita akan ditemplak...

Korang nyer Password @$^&*) kan...da agak dah

ha..ku tahu korang nyer pasword ehem2 kan...senang jelah nak hack korang

Tips mengenal orang yang pembohong


Beberapa orang memiliki kemampuan untuk menipu orang lain dengan mudah. Namun, semasa seseorang berbohong, biasanya boleh dilihat dari keadaan fizikalnya.

Bila pemberontak masuk rumah orang kaya zalim-Muammar Gaddafi

bila si pengganas buat rumah cam rumah sendiri...rumah si Muammar Gaddafi....

Wajib baca : wanita anda sasaran utama!!berhati-hati




Ini adalah sangat menakutkan, serupa dengan kes Ms Canny Ong.
Pada suatu hari, terdapat seorang wanita yang berhenti di stesen

Wajib baca : Pangkat buat kaki rokok



Jom kenal dengan pangkat-pangkat yang dimiliki oleh mereka yang

Khabar Angin Iphone 5


Sebelum perlancaran iPhone baru (iPhone 5) pelbagai khabar angin

Gambar Perkahwinan Eira Syazira dan Azad Jazmin ( 3 Gambar )


Eira Syazira, 27 tahun dan Azad Jazmin John Louis Jeffri, 35 tahun selamat diijabkabulkan sekitar

Gempar : Biskut Munchy's dari Arak..

tut-tut...u have got the message



TERKINI: JAKIM TLH BUAT SERBUAN KE ATAS KILANG MUNCHYS, BT. PAHAT DAN

Pra Wedding- Eira Syazira & Azad Jazmin ( 6 Gambar )

Gambar pra perkahwinan Azad dan Eira yang dicapture oleh Phosgraphis Photography. Sweetnyew...

Nabil Raja Lawak & Nazirah Ayub Kahwin 2 Oktober Ini

  

Selepas hubungan percintaan dengan Irma Hasmie gagal ke jinjang pelamin, Nabil akhirnya bakal menamatkan zaman bujangnya pada September ini. Nabil akan berkahwin dengan

Panas : Tips buat DUIT dengan blog korang




Jika korang ingin buat duit dengan blogging, korang tentu gembira mendengarnya ianya tidak susah. Walaupun bagaimana keuntungan membuat duit bergantung

Tubohotel, hotel mewah dari kolong konkrit

TuboHotel yang terletak di Tepoztl├ín, Mexico. Ianya diperbuat dari

5 Tips tarik pembaca ke blog anda

tips tarik follower ke blog anda....

Jualan "Crazy Sales" Lowyatt hanyalah perangkap


Bermula  15 September hingga 18 September pelanggan boleh mendapatkan beberapa gajet pada harga terendah

Perkahwinan membosankan- Pitt




 “Kehidupan saya amat membosankan dan perkahwinan itu salah satu daripadanya,” itu ungkapan pertama Bratt Pitt ketika mengulas mengenai perkahwinannya

Lagi pembohongan tentang DSAI didedahkan kepada umum



Satu lagi video klip memaparkan Anwar bersama salah seorang

Pemain Bola Sepak terkenal dalam bentuk karikatur...

Stanley Chow ialah seorang illustrator yang berasal dari Manchester England. Kebanyakkan hasil seni beliau ialah karikatur selebriti dan pop culture yang dihasilkan dengan

Gambar : Coklat Terbesar dunia..sedapnya

Syarikat coklat World's Finest Chocolate dari Chicago telah  berjaya membuat cokelat seberat 12 000 pound (5.44 Tan) semalam. Coklat ini mempunyai dimensi 

Bayi lahir dengan muka lebam...Salah siapa?????




Macam-macam dah kita dengar kes bayi yang dilahirkan dalam keadaan cedera dan sebelum nie, jari putus dan kali nie, muka bayi yang baru dilahirkan

KL GANGSTER versi komik...lawak kot

jom layan komik KL GANGSTER ..yang giler sengal dan lawak....buat penghilang stress

Twitter dalam Bahasa Melayu...jom mak cik-mak cik twit2




Twitter telah mengumumkan perlancaran servis mereka dalam lima

Zizan Raja Lawak promote iklan Arak di Fan Page..Ape kes????


Apa dah jadi nie Zizan? Kenapa sampai sokong iklan-iklan air kencing syaitan nie? Woopps! Sebenarnya di Fanpage Facebook Zizan nie telah terdapat 

Shahir undur diri dari dunia hiburan..jadi Ustaz

Penyanyi lagu Kebahagiaan Dalam Pepisahan, Shahir lama menyepi. Macam-macam cerita timbul sehingga ada yang membuat spekulasi mengatakan dia sudah hampa dengan dunia hiburan dan mahu berundur. Tak kurang juga yang mengatakan Shahir

Filem Al-Hijab Arahan Terbaru Pierre Andre: Gambar dan Sinopsis



Rasa-rasa agak lama Pierre Andre nie tak mengarah filem seram yang pasti meletup seperti filem-filem beliau sebelum nie. Kali nie Pierre Andre kembali dengan filem seram di bawah

Segmen "Saya Bangga Menjadi Blogger Malaysia"

sempena Hari Malaysia hari ni..c.z nak buat satu segmen ""Saya Bangga Menjadi Blogger Malaysia"...jom la join
senang je...

Nasi Lemak Malaysia berbahaya....

10 fakta menarik tentang nasi lemak yang kebanyakan kita tak tahu..... Apa dia?

Youtube akan ditutup kerana.....

fakta yang perlu korang tahu tentang YouTube...siapa dan bagaimana ianya terhasil..jom baca fakta...jangan hanya

Biskut perasa lipas..enak dimakan




Terkejut, jijik dan meloyakan. Itu perasaan seorang pekerja swasta apabila mendapati biskut coklat yang dimakan selepas membelinya di sebuah kedai runcit, di sini, mengandungi

Kanser kulit : cegah lebih baik....


“Cutting your sun exposure is easier than cutting out a skin cancer” merupakan slogan untuk kempen new SunSmart campaign di Australia. untuk mengurangkan pendedahan yang terlalu lama kepada cahaya matahari maka dibinanya tempat untuk ambik krim elak sunburn,.....kan bagus kalau ada kat Malaysia benda alah ni....

Gambar : "Mereka" juga perlu dilindungi

Mereka haiwan juga perlukan tempat perlindungan..jangan aniaya mereka...layanla mereka dengan sebaiknya kerana darjah kita lebih mulia dengan akal dan kebijaksanaan yang

Gambar : Lotus City Car Concept

kereta terbaru dari Lotus yang diberi nama Lotus City Car Concept..memang sesuai buat remaja dan orang muda...nampak elegan dan menawan

Gambar : Organ dan Anggota badan bawah mikroskop



Gambar-gambar berikut telah dirakam menggunakan mikroskop elektron pengimbas (SEM). Saiz mikro organ-organ badan manusia telah diperbesarkan sebanyak lebih kurang 250 000 kali ganda. Menakjubkan...

Pas buat debat kemerdekaan dengan UMNO




PAS bersetuju dengan pandangan segelintir pihak bahawa sejarah kemerdekaan negara ini perlu dikaji semula, kata Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man.
Ia kerana, dakwa Ketua Penerangan PAS Pusat itu, terdapat fakta yang

Sony : VAIO Z Series - Memang gempak spec. die

VPCZ138GG/XQ-VAIO™ Notebook & Computer-Z Series
SONY vaio Z series merupakan produk baru dari SONY....memang sesuai buat siapa yang pentingkan performance notebook dan kekemasan....sekarang kita

Gambar : Sony : VAIO Z Series - Memang mantap

produk laptop dari SONY..giler best...VAIO Z Series....warna dia dah menawan apatah lagi dia punya prestasi ...memang BEST

Geng rompak kedai mamak..TUMPAS


Polis Selangor menahan lapan lelaki termasuk dua pelajar Tingkatan Lima dan dua pengawal keselamatan sebagai suspek rompakan bersenjata secara berkumpulan di dua buah restoran mamak pada 28 Ogos dan 8 Sept lepas di sini.

Ketua Polis Selangor Datuk Tun Hisan Tun Hamzah berkata suspek pertama ditangkap

Gempar : Obama berjaya membunuh Osama guna Raifal!!!!

Gempar : Obama telah berjaya membunuh Osama hanya menggunakan raifal, peluru dan juga beg....dan akhirnya mengambil gambar sambil dia memijak badan Osama

Segmen Blog Gempak di Blog Chegu Zubir

Assalam semua..apa khabar hari ni???dah baca tajuk???c.z nak wat satu segmen khas kepada follower c.z dimana korang boleh tambah trafik ke blog korang bila join segmen ni...sebab nya blog c.z ni gempak..hahaha..mengarut je..blog suam2 kuku je..tapi setakat nak perkenalkan blog korang kepada umum tak de masalah....hehehe..jom la join

Bocor : Soalan Matematik PMR 2011


semua candidate PMR 2011..meh baca mungkin keluar dalam paper matematik tahun ni...hehehehe

Bocor : Soalan Matematik PMR 2011


semua candidate PMR 2011..meh baca mungkin keluar dalam paper matematik tahun ni...hehehehe

Nokia Peranti MeeGo, N9- dilancarkan di Malaysia


Ramai peminat Nokia yang ternanti-nanti peranti terbaru daripada Nokia iaitu Nokia N9. Hari ini secara rasminya, peranti MeeGo, N9 telah dilancarkan oleh Nokia Malaysia. Tetapi, Nokia N9 akan hanya dijual Oktober nanti dengan harga

Perkara konpem korang tak tahu tentang Steve Jobs: Pengasas Apple

As usual mesti korang dah kenal mamat kat bawah ni kan..nama dia Steve Jobs...apa yang korang tahu dia pengasas syarikat Apple je kan...ade banyak benda lagi yang korang konpem tak tahu...jom baca..


nak trafik yang banyak ke blog : SINI

Hot :Proton P3-21A (Persona) Dan Proton Exora Turbo

inilah kereta Proton P3-21A atau Espire yang bakal menggantikan proton persona yang berada di pasaran sekarang...nampak sporty dan hot...

Burj Khalifa versi LEGO..kalau berani meh la cuba buat

Syarikat permainan LEGO telah keluarkan set senibina daripada lego...kali ni memang sempoi...dari lego aka kiub2 kecil korang bina Burj Khalifa..memang

Dia membunuh kerana cemburu


Kejadian ini dilaporkan berlaku di EL PASO, Texas,dia membunuh temannya gara-gara cemburu, insiden berlaku bermula apabila 

Isu Topup naik harga : Caj 6 % akan dibincang lagi


Syarikat-syarikat telekomunikasi (TELCO) di negara ini akhirnya tunduk kepada desakan orang ramai dengan menangguhkan caj cukai perkhidmatan

Kisah Sedih : Kanak-Kanak perempuan ini berdiri di luar tingkap kelas setiap hari

baca dan hayati apa yang ditulis...


Yesterday, someone reported that a pupil at the Binhe Road Primary School in Dengfeng City [in Henan province] has been standing outside the classroom

Cool : Kad Kahwin Yang Giler Awesome

Kad dibawah ialah rekaan Cristina Moralejo dan bila

Pesanan buat wanita: Solehah kah anda????

Tertarik bila baca artikel ni dan c.z nak kongsikan dengan anda semua tak kisahla lelaki atau perempuan....jom baca...


Tidak banyak syarat yang dikenakan oleh Islam untuk seseorang wanita menerima gelaran solehah, dan seterusnya menerima pahala syurga yang penuh kenikmatan dari Allah s.w.t.

Mereka hanya perlu memenuhi 2 syarat iaitu :

Wajib Baca : Tips untuk doa anda dimakbulkan

Kenapa doa korang cam kurang diperkenan olehNya???jom kita berdoa dengan cara yang betul dengan tempat dan waktu yang tepat.



Gambar : Kasih ayah pada anaknya



Kasih ayah kepada anaknya....walaupun dia hanya seorang tukang namun dari riak wajahnya....dia BAHAGIA

Sony NEX-C3 : Spec yang betul2 terbaik

macam mane????dah layan gambar SONY NEX-C3 dalam entry SINI..sekarang jom kita lihat pulak

Sony NEX-C3 sesuai buat penggemar DSLR

 Kamera terbaru dari SONY....NEX-C3...memang gempak...
jom layan gambar dulu

Gambar : Poster Filem-Filem yang diedit sempena Sukan Beijing

Antara poster filem-filem yang diedit dengan meletakkan atlet-atlet China sempena Sukan Beijing..Sempoi gitu...

Gambar : Ubahsuai lori jadi rumah

gara-gara harga tanah yang mahal di China keluarga ini mengambil langkah dengan menjadikan lori sebagai tempat penginapan. Lori tersebut diubahsuai dengan kos

Muammar Gaddafi tak hafal nama bintang sukan.




Pemimpin Libya yang kini dalam buruan, Muammar Gaddafi tidak meminati bintang sukan kerana takut populariti mereka akan menggugat kedudukannya sebagai pemerintah negara malah nama

Naza World : Pusat belian kereta terbesar Malaysia

mesti ramai yang tak tahu bahawa Naza World merupakan pusat belian kereta paling terbesar di Malaysia...macam-macam kereta ada...Ferrari, Lamborghini dan sebagainya yang korang semua tak pernah jumpa. Naza World terletak di Petaling Sentral. kalau tak dapat beli dapat bergambar

Cara Lain nak ade Ipod dengan mudah...

bila dah sangap tahap gaban nak beli ipod tapi tak mampu...inilah jadinya...kalau korang pulak macam ne???

Rumah permainan anak orang kaya..pergh..kalah rumah biasa...

Dibawah ialah rumah permainan untuk kanak kanak yang dijual olehLilliput Play Homes dari USA. Mereka sudah menjual rumah mainan miniatur custommade sejak20 tahun 

Kertas PMR 2011Bocor : Paper Sains dan Kemahiran Hidup


Kepada semua calon bakal PMR 2011, jom kita

Kertas PMR 2011Bocor : Paper Geografi, Agama, Matematik


Kepada semua calon bakal PMR 2011, jom kita sama-sama menjawab dan mengulangkaji

Kertas PMR 2011Bocor : Paper BM, B.I dan Sejarah


Kepada semua calon bakal PMR 2011, jom kita sama-sama menjawab dan mengulangkaji soalan ni..kalau ade peluang insyaALLAH naik..jom2... 

Susu Selingkuh satu bang...

tajuk semacam je....eh..jangan pikir bukan-bukan yer...jom tengok pict ni..konpem korang nak jugak..



logo dan umur korang..eh ade kena mengena ker????

logo yang ada kaitan dengan umur korang,...cer pikir tengok betul atau tak???

Baik Punya : Beli Ipad tapi dapat....



Di South Carolina berlaku case yang lolwut dimana seorang wanita yang mahu membeli iPad kena tipu bulat-bulat. Ashley McDowell (22) membuat laporan polis selepas beliau ditipu dua

Mereka berdua ni pun blogger awesome gak

nampaknya dalam diri 2 blogger awesome ni dua orang je yang join..mungkin blogger lain busy kot..tak pe...lain kali kita buat lagi..jom kenal dan terjah dua orang blogger yang nak jadi blogger awesome....kenal dan being dier follower..hehehe

Gambar : Mercu Tanda Baru New York - 1 WTC

gambar 1 WTC selepas runtuhnya WTC pada 9 september 2001. yang dikatakan dilakukan oleh Osama. 

Leonardo DiCaprio berhenti berlakon jadi perompak




Insiden itu terjadi di sebuah kedai perhiasan yang dikenali sebagai Family Jewels di Sydney, Australia. Ia terjadi selepas pengawal peribadi aktor itu secara tidak sengaja telah

Panas : Sihir guna gambar dalam FB




Itu yang didakwa berlaku kepada seorang pelajar institusi pengajian tinggi, dikenali sebagai Ira apabila gambar dari laman sosialnya dijadikan sebagai senjata pemujaan sihir.
Ira, 22, mendakwa, dia telah disihir oleh seorang wanita yang dikenali

Tergempar : Hassan Jonit kembali mengganas


Ajaran Ilmu Hakikat Hassan Jonit yang didapati menyimpang daripada ajaran Islam oleh Jawatankuasa Perunding Hukum Fatwa Negeri Selangor pada tahun 1998 kini dikesan kembali aktif.
Ajaran itu kini dipercayai dikembangkan

Terjun Bangunan WTC beramai-ramai sempena Tragedi 11 September

Seramai 200 orang dilaporkan terjun dari Menara Berkembar Pusat Dagangan Dunia (WTC) di sini ketika pengganas menyerang beberapa lokasi utama di AS

Promote blog di : "Saya Blogger Awesome, Anda??"Siri 2

semalam c.z dah buat event "Saya Blogger Awesome, Anda??" Siri 1, hari ni kita akan buat benda yang sama, masih dengan event yang sama...apa yang korang perlu buat ialah...eh jap...nak tengok senarai yang dah join siri 1 semalam boleh klik  Senarai Blogger Awesome pilihan chegu zubir


apa perlu buat untuk join???mudah je

Senarai Blogger Awesome pilihan chegu zubir

semalam jam 12 dah tamat satu segmen/event "saya blogger awesome, anda???". jadi disini c.z listkan senarai blogger yang join...mereka ni memang AWESOME sangat....jom terjah dan tegur mereka...jom3

Kereta Wolkswagen ala-ala proton

Koleksi Volkswagen yang cute dan miut...

Promote blog di : "Saya Blogger Awesome, Anda??"

lama dah tak buat event2 cam ni...sementara tak de idea nak dipostkan. c.z nak ajak korang join satu event @ segment " Saya Blogger Awesome, Anda???".
segment ni terbuka kepada semua blogger tak kira baru atau yang dah lama aka otai. tak kisah la bujang atau dah kahwin. nak join die pun mudah jer.

apa perlu buat???

Misha Omar hanya pakai kereta kancil je..so sweet


Dipetik melalui Twitter milik Misha Omar di nickname 'samihah omar' memperlihatkan Misha memakai kenderaan tempatan paling murah, yakni

Kereta Mewah Artis Popular kena tarik...tak mampu bayar ke bang??


Dalam artikel di sisipan berita Utusan baru-baru ni, ada menyebutkan mengenai seorang selebriti yang
mempunyai kereta mewah kena tarik balik. Sebab apa tidak dipastikan. Namun yang pasti ianya

Download Transformers 3 : Dark Of The Moon-Mediafire

mesti ramai yang tertunggu-tunggu citer yang hebat dan penuh aksi. jadi dengan ini c.z nak bagi link untuk korang download khas dari mediafire...kalau nak lagi laju guna IDM. memang meletup.
http://images.mazika2day.com/images/95557497865954119155.jpg

RMVB format

Soalan yang patut korang jawab as rakyat malaysia yang sah : Bahagian 1

Jom jawab soalan-soalan ni untuk uji sejauh mana anda cintakan negara kita..
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSxUCLBSVprB2qb4NeuhSvvbDBZ2z0jmYNnDjcg9ClLTr_7cT_U2g

1. Benarkah Umno tidak pernah berperang dengan British dan pemimpinnya hanya berunding untuk mendapat kemerdekaan. Jadi Tunku adalah perunding atau

P.M pulak bagi komen isu cukai 6% Topup.

masih lagi isu cukai 6 % yang dikenakan kepada pengguna bermula 15 September ni...PM minta kaji semula...
 http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRRDdZXd36nS3RebSONM0FrpJKQxd5UvfH6UoJU2RKYIuh_v5dHVg
Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak meminta syarikat telekomunikasi supaya

menteri bagi kenyataan isu cukai 6% topup.

kalau korang baca ni apa korang akan buat kat menteri tu??respon sikit
klik pada gambar utk lihat lebih jelas ....

Korang Burn Out dah ker???

burn out???sape boleh jawab. burn out tu maksudnya kayu mati. apa gunanya kayu mati? tak de gunanya. pastinya burn out boleh kita simpulkan sebagai orang yang dah bosan sebabnya dah bosan dengan kerja yang sama dan masih sama.

aku hampir kehilangan "dia"

Alhamdulillah, "dia" semakin sembuh selepas 3 hari "sakit". pada mulanya cuba ambil langkah dengan bagi dia "ubat biasa" yang selalu digunakan..

Lelaki Teruna Kalau dia...

selalu kita banyak dengar cara nak tahu perempuan masih dara..kali ni kita ubah pulak..jom kita tengok macam ne lelaki yang masih

Kad Raya : Khas untuk semua follower...

sempena syawal yang bakal tiba...c.z pun nak bagi kad-kad raya kepada semua follower yang sudi follow c.z ..."Selamat Hari Raya Aidil Fitri , semoga hari lebaran kali ini disambut dengan gembira dan bersama keluarga dan orang tersayang...."

Main Mystery Hunt sambil kunyam 5 Gum..sape berani??

Jom kita main Treasure Hunt dan Menang hadiah BEST setiap checkpoint...salah satu hadiah die ialah Ipad..giler kentang..hebat...korang tak minat???lepas peluang tuh...

1 Trilion pageview..yahoo


Mengikut statistik yang dikeluarkan oleh pihak Google,

Aksi mendebarkan ditangkap UFO

tragedi ini berlaku di Hubei China.

Bila pencil dengan pemadam bersatu

apa akan jadi kalau getah pemadam bersatu dengan pensil...nak jawapan jom baca bagi habis entry ni

Bila Bank-Bank di Tripoli dibuka

keadaan bank di Tripoli bila dibuka kepada

Kereta Baru : New Ford Evos - 4 Pintu Sayap

Ford Evos kereta cool...new car yang hebat dengan 4 pintu ala sayap..memang terbaik




ade lagi...tak habis lagi

Tarikh Hari Raya Aidilfitri 2011 tak sah!!



Sejumlah cendiakawan Islam mengancam untuk menyaman seorang ahli astronomi Arab Saudi yang juga seorang saintis, Khaled Al-Zaaq kerana meragui tarikh Hari Raya Aidilfitri yang jatuh pada Selasa lalu.
Khaled sebelum ini mempertikaikan pengakuan beberapa rakyat Arab Saudi yang mengaku melihat anak bulan Syawal pada

16 kucing mati gara-gara makan kuih raya dan ketupat



Sebuah pusat penjagaan haiwan ‘diserbu’ pemilik haiwan selepas mendapati haiwan peliharaan mereka yang ditinggalkan di situ dibiarkan kelaparan sehingga ada yang mati

alhamdulillah selamat sampai...

alhamdulillah c.z baru je tiba dari Alor Star...selepas beraya selama seminggu bersama family dan kawan-kawan serta jumpa sepupu2 dan ahli keluarga yang lain..
sekarang masa untuk kembali mengejar cita-cita. kepada yang selalu singgah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir