SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Cerita Artis

Home » , , , , » Cara baru jual dadah | Facebook dan Youtube jadi medium

Cara baru jual dadah | Facebook dan Youtube jadi medium

hebat-hebat betul manusia ni kan. tambah bila nak buat benda tak baik yang mana boleh
memudaratkan orang lain. Sepatutnya guna la kehebatan tu untuk buat kebaikan. Masalah tentang dadah ni makin hari makin teruk sampaikan polis dan seangkatan dengannya pun dah pening kepala. 


Cara terbaru yang digunakan untuk memasarkan dan mencari pelanggan ialah melalui sistem laman sosial iaitu facebook dan juga Youtube..hebat-hebat belaka. Memang otak ligat berpusing almaklumlah seluruh dunia tengah melayan facebook dan juga youtube..
> MINUM MOUNTAIN DEW & MENANG MITSUBISHI TRITON_ KLIK SINI <



Laman sosial Youtube dan Facebook dikesan menjadi medium utama bagi pengedar dadah untuk memasarkan dadah mereka kepada golongan muda, demikian menurut Lembaga Kawalan Dadah Antarabangsa (INCB).
Menurut Presiden INCB, Hamid Ghodse, sindiket pengedaran dadah itu menggunakan ruang chatting untuk menarik perhatian golongan muda sebelum menjual pelbagai jenis dadah kepada golongan terbabit.
 
“Sindiket ini telah menggunakan media sosial untuk menarik pembeli dan keadaan ini amat bahaya,” katanya ketika membentangkan laporan tahunan lembaga berkenaan.
Tak mustahil if suatu hari nanti blog juga akan jadi medium untuk memasarkan dadah dan bahan-bahan terlarang lain. Kepada pihak berkuasa jalankan langkah menangani dengan sebaik mungkin. Jangan jadikan teknologi sebagai medium kejahatan yang mana sepatutnya membantu manusia untuk hidup lebih baik tetapi apabila disalahguna ianya "memusnahkan" manusia sendiri

> MINUM MOUNTAIN DEW & MENANG MITSUBISHI TRITON_ KLIK SINI <

0 baca dan rajin ulas :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir