SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Home » , , , , » Panas : Tips buat DUIT dengan blog korang

Panas : Tips buat DUIT dengan blog korang
Jika korang ingin buat duit dengan blogging, korang tentu gembira mendengarnya ianya tidak susah. Walaupun bagaimana keuntungan membuat duit bergantung
dengan daya usaha dengan membina blog yang hebat,  meningkat laluan trafik pengujung ke blog dan terus eksperimantasi peluang menambahkan duit dengan kesesuaian pengunjung yang minat sama dan tujuan korang membuat blog. 
Dengan berfikitran, 10 cara buat duit dengan blogging bergantung usaha korang sebagai bloggingatau KLIK SINI

1. Sertai Program Pengiklanan

Banyak program pengiklanan untuk blogger sertai. Antara program pengiklana online yang terkenal dan senang untuk dipasangkan pada blog korang adalah Google Adsense kerana ia yang menawarkan iklan berbentuk pay per click text(PPC)gambarvideo memberi peluang blogger untuk menjana pendapatan. Dengan usaha, eksperimentasi dan meletakkan pada tempat yang sesuai korang boleh membuat duit dengna Google Adsense.

2. Sertai Program Pengiklanan Affliate


Banyak  syarikat menawarkan program pengiklanan berbentuk affliate yang mana korang boleh sertai dan menjana duit. Amazon Associates salah satu program pengiklanan affliate yang terkenal dan program pengiklana affliate ini mudah untuk blogger gunakan.

3. Sertai Program Pengiklanan Rangkaian Affliate

Banyak program pengiklanan rangkaian affliate yang menghubung pengiklanan maya dengan penyiar seperti blogger. Commision Junction salah satu pengiklanan rangkaian affliate terkenal.

4. Menjual ruang iklan kepada pengiklan

Korang boleh mencuba menjual ruang iklan terus kepada pengiklanan yang mana blog anda akan menyediakan saiz ruang iklan untuk di iklankan. Salah satunya adalah BuySellAds.com menawarkan link kepada blogger antara pengiklanan maya untuk menjual ruangan iklan korang.

5. Dapat pembayaran dengan membuat posting dan review

Korang boleh post yang ditulis didalam blog anda ditukarkan dengan pembayaran. Ada beberapa laman Web menawarkanblog membuat perbincangan tentang produk, perkhidmatan sesebuah syarikat.

6. Menjual barangan

Ada beberap laman web menyediakan ruangan blogger untuk membina gedung maya dimana korang boleh menjual barang dan salah satu peluang menjana duit. Mudah dan Lelong salah satu laman yang terkenal untuk korang membina gedung maya.

7. Menjadikan Blogger satu profesion

Jika korang boleh menulis dengan baik maka korang boleh bekerja dari rumah sebagai blogger profesional. Ada setengah laman mengenakan pembayaran kepada profesional blogger yang menulis. Jumlah pembayaran kepada blogger berbeza bergantung  kemahiran yang korang ada.

8. Sertai Network Blogging


Ada beberapa Network blog yang mempunyai  yang mempunyai jumlah blog dan blogger yang ramai menawarkan pembayaran kepada ahlinya untuk setiap posting yang blogger tulis atau dari hasil pengiklanan bergantung beberapa kali dilihat.

9. Meminta Derma

Anda boleh memohon derma dari pengunjung yang bermurah hati. Selalu blogger ini menawarkan applikasi atau e-book percuma di blog mereka dengan meletakkan butang derma supaya pengujung yang bermurah hati untuk menderma.

10. Membuat duit tanpa iklan

Banyak cara untuk membuat duit dengan blog tanpa menwarkan pengiklanan. Jangan takut untuk menunjukkan kreativiti korang.


atau KLIK SINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir