SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Cerita Artis

Bloglist Iqbalhakimi | jom terbang!!

Bloglist Iqbalhakimi | jom terbang!!

Blog Iqbalhakimi ni aku jumpa kat blog Tintasukmaku...
sekali ad contest n pas baca syrat2 die,,senang jadi joinla...
disamping tmbah kenalan dpat tmbah ilmu tgok cara buat blog lebih baik..hek3
hidup blog iqbalhakimi

kategori : pelajar ( lelaki )

Minyak Naik Lagi....RON 97



sambil lepak-lepak terbaca satu entry baru daripada MalaysiaKini.com...
mengatakan bahawa minyak RON 97 akan naik 10 sen berkuatkuasa tengah malam nanti...adakah ianya benar atau sebaliknya???

apa2 korang leh rujuk sini

Suai kenal BLOGGER BARU : Edisi Februari ..

Assalam Semua...hari ini...cam hari-hari sebelumnya...petang td pas asar..
pergi makan di Bandar Baru Bangi...dalam 10 minit dari hostel maktab nih...
sudah selesai pergi ke warta yang sekarang dikenali sebagai Pasaraya Bintang..
kerana kawan si Apis nak beli Ink untuk printer nya....
pastu trus ke Mydin Putrajaya yang terletak di Presint 15...
uih...macam-macam benda murah..tapi have to control myself..bukan ape..
tak nak la disebabkan tak dapat kawal nafsu membeli...habis pulak duit yang sepatutnya dibelanjakan sehingga bulan 6 nanti....
habis dekat Mydin dalam Rm 15 jugak la
beli kertas A4, Biskut, Roti,n Pop Corn...
mahal x?????

selepas itu bertolak balik ke hostel...
sampai lepak-lepak kat bilik...dan buka blog jumpa la satu entry yang mana telah disediakan oleh Abang Ben
iaitu : Suai Kenal Blogger Baru
ni header Abang Ben 
 nak join suai kenal ni....ada beberapa soalan yang perlu dijawab:
1) pendapat mengenai laman web WWW.1TUBE.MY

"KAMI BLOGGER UTAGHA"

aSSalam...semua...apa khabar..harap semuanya dalam keadaan baik sejahtera wal a'fiat..hehehehe...nak tulis apa entry untuk hari ni???setiap hari blogwalking-blogwalking dan tengok update dari blog lain dan terjumpalah satu nak kata peraduan bukan peraduan....apa yer...macam 1 cara untuk kumpulkan blogger yang berada di utara tanah air...jadi sebagai seorang nak jati negeri Kedah ...aku pun terpanggil untuk melihat apa yang tersedia dalam entry tersebut....entry tersebut disediakan oleh Gadis Kampung Separa Bandar....cute jugak orangnye..hhehhehehe.....jomla jenguk Blog Gadis Kampung Separa Bandar....macam-macam ada..
ok...dalam entry tu...GKSB suh sediakan 1 entry yang mana tajuk entry berbunyi "KAMI BLOGGER UTAGHA"...
lepas dah siap semua....kena letakkan nama,link dan dari negeri mana (utara sahaja)...

nak tahu lebih lanjut korang semua boleh klik:
kami-blogger-utagha 

Perkara yang perlu dan jangan dilakukan sebelum tidur


Tidur..sume org suke tido termasuk la aku..klu time cuti,mmg pulun habis2 la org kata..hehehehe..tp ada perkara yg perlu & jangan dilakukan sebelum tidur..penting ker??itu hak masing2..aku just share jer maklumat nie..so,korang baca la info nie erk..x rugi pun utk kebaikan bersama2..tul x??

Cara sebaiknya jika nak Tidor...

1. Jangan tidur bersama jam tangan. Jam tangan boleh mengeluarkan radioaktif. Walaupun jumlahnya tidak banyak, sedikit sebanyak ia boleh mengganggu kesihatan anda.

2. Jangan tidur dengan telefon bimbit. Meletakkan telefon bimbit bersebelahan anda ketika tidur adalah tidak digalakkan. Walaupun ada diantara kita menggunakannya sebagai alat penggera. Para saintis telah membuktikan bahawa alatan elektrik dan elektronik termasuk telefon bimbit akan mengeluarkan sejenis gelombang yang tidak elok untuk kesihatan.






PERHATIAN..WANITA DAN PEREMPUAN SILA BACA: Perempuan memang tak guna!!!

Perempuan memang tak guna!!!
 Saya percaya bahawa apabila anda mula-mula membaca tajuknya, dan membacanya mengikut intonasi yang betul, anda pasti tersangat tidak bersetuju. Sebelum anda mengatakan rasa tidak puas hati itu, eloklah dahulu bertenang dan baca dengan teliti semua fakta yang dikemukakan. Jika ada mana-mana point yang tidak tepat, sila betulkan saya.


1. Perempuan itu tidak guna kain yang nipis untuk membuat bajunya, sehingga terbayang kulitnya. Kerana dia tahu, bahawa pakaian seperti itu adalah pakaian yang layak dipakai oleh perempuan murahan saja.

2. Perempuan memang tidak guna rantai kaki yang berloceng utk dililitkan pada kakinya. Rantai ini apabila dipakai walaupun tersembunyi tetap bergemerincing dan menarik perhatian orang lain, lebih-lebih lagi lelaki JAHAT.






MESTI BACA,,,,CLORETS INFINITY 1 TAKTIK JAHAT KAFIR LAKNATULLAH

Assalamulaikum...semua....dah mkn malam ker?
korang pernah makan x gula2 clorets infinity?
klu korang nak tau sebenarnya terdapat lambang salib...
pada bahagian bekas tersebut....

jom teliti gambar dibawah...pasti anda akan mengiyakan apa yang saya katakna.....
............
.................
.............................
.............................................
................................................................





Pandainya tindakan orang-orang kristian menyebarkan agamanya kepada manusia dan kita orang islam semua tahu, mereka semua adalah golongan orang-orang yang sesat di sisi ALLAH SWT.


Mulai hari,
sama ada di dalam poket, kereta atau di rumah kita yang mempunyai produk gula-gula Clorets buangkan kedalam tong sampah. Kita orang-orang islam berjanji untuk BOIKOT (tidak membeli/mengguna) produk clorets atau sekutunya.


Ini adalah bukti yang benar:



Jika tidak diambil peduli ini bermakna, jika kita orang islam membeli produk Clorets, sudah pastilah sedikit sebanyak kita menyumbang dana ke agama sesat tersebut. Dan, secara tidak langsung atau tidak sengaja di dalam poket manusia terutamanya orang-orang islam akan terdapat salib di dalam poketnya walaupun dia sedang solat jika ianya tidak mengetahui. Ini salah satu sebab kenapa kita tidak khusyuk bila mengerjakan solat atau ibadah lain kerana kita sering menggunakan produk yang tidak tentu asal usulnya, tidak halal yang kita gunakan atau makan.

Pandainya tindakan orang-orang kristian menyebarkan agamanya kepada manusia dan kita orang islam semua tahu, mereka semua adalah golongan orang-orang yang sesat di sisi ALLAH SWT.


Mulai hari,
sama ada di dalam poket, kereta atau di rumah kita yang mempunyai produk gula-gula Clorets buangkan kedalam tong sampah. Kita orang-orang islam berjanji untuk BOIKOT (tidak membeli/mengguna) produk clorets atau sekutunya.


PERHATIAN2: JOM BACA

Assalam...semua....sihat kew...saje2 nk post...hehehe.....to all my fren of blogger....yakni follower..jomla singgah ke umah blog saya lagi satu di http://bicarakatacinta.blogspot.com atau klik: bicara kata cinta
saje nk promote blog tu cz bru je wat...heheheeh...stkt ni follower bru ade 3...huk3...blog tu ad mcm2 artikel ttg cinta...yang terbaru....

siapa-dan-bagaimana-lelaki-sejati > Guy Wajib Baca...hek3








ok..lah klu rjin singgahla....hek3..n jgn lupa komen utk wat penambahbaikan....

tke cre..tata..titi...tutu....
assalam

Btul Kew????Lelaki kacak, wanita cantik miliki IQ lebih tinggi

LONDON: Selain sering dilihat bertuah kerana sentiasa menjadi perhatian, seseorang yang memiliki wajah segak atau lawa juga didapati lebih cerdas berbanding orang lain.

Kajian terbaru dilakukan di Britain dan Amerika Syarikat mendapati, tahap purata IQ individu berwajah segak atau lawa adalah 14 mata lebih tinggi daripada orang biasa, Keputusan itu sekali gus menolak kepercayaan ramai bahawa wanita berambut perang atau lelaki kacak kurang cerdik.





Lelaki Wajib Baca

Aku bertanya pada Ibuku, bagaimanakah lelaki sejati itu ?

Ibuku menjawab, Nak...

Laki-laki Sejati bukanlah dilihat dari bahunya yang kekar, tetapi dari kasih sayangnya pada orang disekitarnya....

Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari suaranya yang lantang, tetapi dari kelembutannya mengatakan kebenaran.....

Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari jumlah sahabat di sekitarnya, tetapi dari sikap
bersahabatnya pada generasi muda bangsa...

Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari bagaimana dia di hormati ditempat bekerja, tetapi bagaimana dia dihormati didalam rumah...

Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari kerasnya pukulan, tetapi dari sikap bijaknya memahami persoalan...

JOM BACA FULL DI Blog Bicara Kata Cinta




Berita Hari Ini: 30/01/2011 : Mayat bayi dicampak dalam longkang

sambil wat air...utk bersarapan saje lah buka2 laman web kosmo...sekali terbaca satu tajuk " Mayat Bayi Dicampak Dalam Longkang"..apelah salah baby tuh....tulah manusia pikir seronok bila bahana datang...ambil jalan mudah..yang menjadi mangsa baby yang tak bersalah....apelah punya manusia..even haiwan yang xde akal pun sayang anak..cuba korang kacau anak ayam yang jalan2 dgn ibu die...konpem kne serang ngn ibu die....tapi manusi???korang pikirlah bila baca tajuk berita kosmo...mane la diletakkan akal yang diberikan Allah??mana Iman???hurm...xnak la...ckap bnyak2...wat hbis air liur..je...yang penting sama2 lah kita mengingatkan antara satu sama lain...kerana ingat mengingatkan adalah sesuatu yang baik.....
keratan akhbar tersebut:






MASAM-MASAM MANIS ....

 MASAM-MASAM MANIS ......

Awal Perkahwinan
Isteri : "Jom kita pergi shopping"
Suami : "Jom..dari duduk rumah, bosan plak.."
Pertengahan Perkahwinan
Isteri : "Jom kita pergi shopping"
Suami : "Abang penat laaa..Ayang pergi sendiri laaa..naik lrt ke..drive
ke..teksi ke.."
Penghujung perkahwinan
Isteri : "Jom kita pergi shopping"
Suami : "apa shopping moping..?..aku kompang kang...."


***

Awal Perkahwinan
Isteri : "Hari ini kita makan kedai ye.."
Suami : "OK..no problem.."
Pertengahan Perkahwinan
Isteri : "Hari ini kita makan kedai ye.."
Suami : "Awak tak boleh masak ke ?"
Penghujung perkahwinan
Isteri : "Hari ini kita makan kedai ye.."
Suami : "awak nikah je lah ngan mamak kedai tu..."

***

Awal Perkahwinan
Isteri : "Ayang mengandung.."
Suami : "Abang tak sabar nak lihat anak kita.."
Pertengahan Perkahwinan





SELAMAT HARI LAHIR MAK DARI ANAKMU....BET SAYANG MAK SGT3

SALAM SEMUA....
tanggal hari ni 27 januari merupakan tarikh yang bersejarah dan 
perlu aku ingat setiap tahun, setiap masa, setiap detik, setiap waktu.....
27 januari atau 27/01 merupakan tarikh lahirnya

seorang insan yang amat ku sayangi dan aku PALING cintai iaitu ibuku....
RADZIYAH HASSAN....


selamat hari lahir mak...
bagi aku dia seorang ibu yang baik,,,penyayang....tegas dalam lembut....
dia seorang yang tidak berputus asa...walaupun ayah dah lama pergi....
since aku umur 1 tahun...namun dia tetap berusaha membersarkan kami adik beradik...
pada dia kami je harta yang ditinggalkan...so dia jaga aku n my sis dengan baik..bagi pelajaran....
cz dia xnak disebabkan tiada insan yang bergelar ayah dalam hidup kami menyebabkan kami rasa tidak sempurna....bagi ku dialah AYAH dan dia lah IBU.....
 jam 12 tgh malam td....
 dia dah berumur 59 tahun...anakmu ini mendoakan agar kau kan terus sihat selalu...
seterusnya dapat hidup bersama2 dgn kami agar kami dapat membalas jasa dan budimu 
membersarkan kami sejak kecil...
sehinggalah ke hari ini...

TERIMA KASIH MAK DAN SELAMAT HARI LAHIR....


P/S: sayangilah ibu bapa anda kerana mereka lah harta yang paling berharga di dunia....ingatlah andai kita ditegur adalah utk kebaikan kita bukan kerana mereka membenci kita....andai kita kehilangan mereka....mampukah kita mencari ganti mereka seperti kita mengganti baju, kereta yang hilang..tepuk dada tanyalah iman....

WAJIB BACA : menyelongkar-rahsia-yahudi

DARI MATA SEORANG PENULIS ....

Setelah berada 3 tahun di Israel kerana menjalani housemanship di beberapa hospital disana, ada beberapa perkara yang menarik dapat saya perhatikan untuk dijadikan tesis ini, iaitu mengapa Yahudi bijak?

Memang tidak dapat dinafikan ramai cendekiawan berbangsa Yahudi, dari segala bidang, engineering, muzik, saintis dan yang paling hebat ialah bidang perniagaan, dimana ia memang paling tersohor. Hampir 70% perniagaan di dunia dikuasai oleh kaum Yahudi, dari kosmetik, pakaian, pemakanan, senjata, perhotelan, perfileman di Hollywood dan sebagainya.

Ketika tahun kedua, akhir bulan Disember 1980 dan sedang saya menghitung hari untuk pulang ke California saya terfikir apakah sebabnya kaum Yahudi begitu pintar?

Berhati2 Dengan Panggilan Anda Terima

Peringatan Harap Baca: 
Berhati-hati dengan panggilan palsu kad kredit atau debit kad

Perhatian semua, hati-hati bila mendapat panggilan telefon dari nombor 03-26988899 yang mendakwa dari Bank Rakyat atau mana2 Bank Tempatan. Mengatakan anda ada membuat transaksi kad kredit di luar negara sebanyak beberapa ribu. Kalau anda menidakkan dakwaan tersebut,

WAJIB BACA : PEREMPUAN DAN LELAKI....

Kunci kereta jadi senjata
bukan untuk perempuan sahaja lelaki pun boleh apabila cuba diragut.


Ikut saja pics dibawah nih :

Wanita dan Kosmetik?????

salam semua...ade benda skit nk share tentang kosmetik...wanita dan kosmetik memang xboleh dipisah..so kpd wanita dan perempuan xkira dah kwin atau blum...msti baca bnda ni...ingat...lebih baik mencegah sebelum dah jadi bru nk cegah,..xguna dah time tuh....yang guy pun dipersilakan baca...leh la gtau isteri...gf..atau kwn2 tentang bnda nih....baca n ambil perhatian k..sebar2 kan..utk kebaikan bersama...
Panduan:

HYDROQUINONE

- sejenis persediaan bahan kimia yang boleh didapati di dalam kosmetik. Penggunaan hidroquinone adalah untuk membunuh melanocytes , sejenis sel yang bertindak menghasilkan melanin. Untuk itu kulit akan kelihatan cerah dan semakin putih.

- hydroquinone adalah sangat toksik dan merupakan bahan kimia yang sangat kuat, juga digunakan dalam proses foto, 'herbicides' , pemprosesan getah dan pemprosesan 'hair dyes'.

Kesan sampingan hydroquinone

CERITA PANAS: MALAM PERTAMA KITA...

Satu hal sebagai bahan renungan Kita... Tuk merenungkan indahnya malam pertama Tapi bukan malam penuh kenikmatan duniawi semata Bukan malam pertama masuk ke peraduan Adam Dan Hawa

Justeru malam pertama perkawinan kita dengan Sang Maut Sebuah malam yang meninggalkan isak tangis sanak saudara

Terima Kasih Cinta

salam..hai semua...watpe mlm2 nih..hek2..mlm apenyer dah msuk tgh malam da...hehhee

entry tuh aku tulis sebagai tnda terima kasih kepada si "dia"...
petang td b4 g klas jam 2 dia kol..katanya dia dah siap renew....
lesen ketanya yang mati hari jumaat lalu...
penat jugak la dia menunggu kat pejabat JPJ tuh...nk renew lesen...nasibla die g agak awal la jugak 
dalam jam 10 keatas cmtuh la...hek3
time die kol dia tnya aku dah makan lum...

Bila Manusia Xlagi Gunakan Akal Yang Diberikan

salam semua....apa khbar....sihat x???lau xsihat mkn ubat k...hek3...
hari ini aku agak sibuk ckit la cz ptg ni jam 230 japg ade perjumpaan dengan penyelia utk Kajian Tindakan....

jadi sebelum tuh...
adelah sikit bingkisan buat korang semua yang sudi nak baca blog yang xseberapa nih
kekadang aku tgok...manusia xmenggunakan akal bila berfikir
apatah lagi untuk bertindak..yang difikirkan adalah kehendak yang berteraskan kepada nafsu semata...
s manusia kita diberikan akal dan diciptakan sebaik2 kejadian 
oleh itu perlulah kita hargai amanah dan tangungjawab s khalifah
walaupun kita xberjaya untuk lakukan semua tugas tersebut....
perlulah berusaha untuk mencapainya tidak hanya mengharapkan hanya pada insan yang mempunyai ilmu agama yang tinggi sahaja...

Facebook punca cerai: hati2

Facebook punca cerai


 
LONDON: Laman sosial Internet, Facebook didakwa menjadi punca kepada peningkatan kes perceraian apabila semakin ramai suami atau isteri ditangkap berkelakuan curang dalam laman itu.
Seorang peguam memberitahu akhbar The Sun demikian mengenai bagaimana kes yang diuruskannya sejak sembilan bulan lalu membabitkan Facebook.

Menurutnya, pengguna yang sudah berkahwin terdedah untuk menipu pasangan mereka apabila berkenalan dengan pengguna lain dalam laman sosial itu.

Mesej berbau seks dan gambar kekasih baru selepas perceraian digunakan oleh bekas suami atau isteri dalam prosiding perceraian.


Kini, peguam menasihatkan pasangan yang bertelingkah supaya berhenti menggunakan Facebook dan laman lain seperfti Second Life, Illicit Encounters dan Friends Reunited sehingga prosiding perceraian masing-masing berakhir.

Emma Patel dari Syarikat Guaman Hart Scales & Hodges di Dorking, Surrey berkata, pihaknya menangani 30 kes perceraian sejak Mei lalu dan semuanya membabitkan Facebook.

Katanya: “Suami isteri yang curiga terhadap pasangan masing-masing menggunakan laman itu untuk mengintip dan mencari bukti kelakuan curang pasangan mereka.

“Penemuan bukti itu akan membawa kepada peceraian,” katanya.

Emma juga berkata, beliau sering memberi amaran kepada pasangan yang bertelingkah supaya mengelak daripada menggunakan laman itu selagi kes perceraian mereka belum berakhir. - The Sun

Tip Dan Trick Supaya Sandal Tidak Hilang Di Masjid





Tricks dan tips supaya sandal anda tidak hilang di masjid tak perlu sampai bermangga sakan macam gambar di atas.

1) Jangan memakai sandal yang branded, seperti Adidas, Nike, Dr Cardin,Crocs, Timberland dan sebagainya sebaliknya gunakan yang berjenama tiruan seperti Abibas, Naik, Dr Kakdin,Broks, Selambaland dan lain-lain..

2) Jika anda terpaksa memakai sandal branded, simpanlah sandal anda di tempat yang jauh, misalnya sandal sebelah kanan anda letak di Masjid Jamek, sandal yang sebelah kiri anda letak di Masjid India.

7 Perkara Yang Menghairankan




7 Perkara Yang Menghairankan



1. Aku hairan melihat orang yang sudah tahu bahawa dia akan mati….
tetapi masih ketawa.

2. Aku hairan melihat orang yang sudah tahu bahawa dunia akan binasa….
tetapi masih mencintainya.

Kisah Cinta Seorang Insan Hacker

Seandainya hatimu adalah sebuah system,

Maka aku akan scan kamu untuk mengetahui port mana yang terbuka sehingga tidak ada keraguan semasa aku c:\> nc -l -o -v -e ke hatimu,tapi aku hanya berani ping di anonymouse proxy, inikah rasanya jatuh cinta sehingga membuatku seperti hacker ke dalam hatimu walau pun aku memang hacker sejati? whatever!

Gambaran Di Hari Kiamat

Gambaran Di Hari Kiamat
>sama2 kita hayati dan fahami serta menginsafi sebelum terlambat<


✐ Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yang lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yang tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri.

✐ Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman mafhumnya “Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?” Tiada siapa yang menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya “Kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa.” Ini menunjukkan kebesaran & keagunganNya sebagai Tuhan yg Maha Kuasa lagi Maha Kekal Hidup, tidak mati.

✐ Selepas 40 tahun, Malaikat Israfil a.s. dihidupkan, seterusnya meniup sangkakala untuk kali ke-2, lantas seluruh makhluk hidup semula di atas bumi putih, berupa padang Mahsyar (umpama padang Arafah) yang rata tidak berbukit atau bulat seperti bumi.


✐ Sekelian manusia hidup melalui benih anak Adam yg disebut “Ajbuz Zanbi”

Ada Apa dengan Isteri X Cantik??Ade..jom Baca

Kelebihan isteri tak cantik



Isteri anda tak berapa nak cantik? Jangan risau kerana sesungguhnya isteri cantik bukan jaminan keluarga bahagia. Kebahagiaan tak pernah ditentukan oleh kecantikan. Bahkan, ada juga suami yang terpaksa menceraikan isterinya cantik. Lihat sajalah selebriti-selebriti wanita di Malaysia yang cantik bercerai juga. Dari segi wajah, penampilan, karier, wang… apa yang kurang dari selebriti-selebriti tersebut?

Inilah beberapa kelebihan mempunyai Isteri yang tak berapa nak cantik:

Antara Benda2 Pelik Yang Dijual Di Ebay


Ebay adalah laman beli-belah online dunia, sebuah laman tempat bagi pembeli dan penjual berhimpun dan berdagang apa saja. Ebay dilancarkan pada tahun 1995. Ebay pada awalnya sebagai tempat untuk berniaga barang koleksi dan barang yang sukar ditemui. Selepas itu, ebay telah berkembang menjadi pasaraya online tempat kita boleh menemui segalanya, dari mousepad, dvd, pakaian, barang-barang koleksi hingga kereta dan rumah. Jika di Malaysia laman yang seakan ebay yang popular ialah Mudah dan Lelong.

Dengan pendaftaran barang sebanyak lebih dari 103.6 juta di seluruh dunia dan penambahan daftar barang sebanyak 6.1 juta yang dilakukan setiap hari, ebay menawarkan kesempatan yang tidak terhingga bagi semua orang untuk membeli dan menjual di seluruh dunia.

Ramai juga rakyat Malaysia yang menjadi usahawan ebay, hanya bekerja di rumah dan ke pejabat ps untuk menghantar barang. Ada banyak lagi cara untuk meniaga di ebay iaitu teknik dropship yang diperkenalkan oleh Sifu Lan.

Namun begitu selain barang keperluan sehari-hari,barangan antik dan sebagainya ebay juga menawarkan barang-barang yang aneh dan mahal.

Berikut ini adalah 7 (tujuh) benda atau barang-barang aneh, unik dan mahal yang pernah dijual di ebay :

1. Peluru Berpandu Nuklear




Ya, salah satu benda pelik yang dijual di ebay pelancar peluru nuklear. Pemilik pangkalan peluru berpandu antara-benua AS telah menempatkan itu untuk dijual di ebay.

Tanah seluas 57 ekar bekas kompleks Tentera Udara dan 43,000 ruangan kaki persegi “boleh digunakan” dan mempunyai sambungan ke terowong. 90 kaki struktur roket-holding dan mengandungi 2 peluru berpandu juga antara termasuk dalam kawasan tersebut.

Harga yang ditawarkan ialah $US 1.5 juta (£ 750,000)

2. Negara Belgium.

Jom Kita Baca : Warren Buffet

Warren Buffet ni merupakan seorang pelabur legenda nombor satu dan orang yang terkaya di dunia.

* Berikut 9 aspek kehidupan Waren Buffet yang sangat menarik: *

1. Buffet sudah bermula melabur sahamnya pada usia 11 tahun, dan dia sangat menyesal memulakan pelaburan saham di usia yang terlambat.

Apa Itu Ctrl Alt Del.....

Secara umumnya semua pengguna komputer di dunia tahu menggunakan proram ini untuk menghentikan aplikasi windows yang ‘hang’. Pogram Ctrl+Alt+Del adalah dibuat oleh David Bradley. Dia hanya memerlukan 1 minit 23 saat sahaja untuk menulis source code ini. David Bradley adalah bekas pekerja IBM yang telah bersara paa 25 Mac 2005 selepas berkhidmat selama 29 tahun.

Anda Tahu Fakta Tentang Jantung Anda????

1. Jantung kita hanyalah sebesar sekepal tangan kita



Meskipun jantung kita cuma sebesar kepalan tangan kita, tetapi jantung merupakan bagian tubuh yang paling aktif dan tidak pernah berhenti bekerja sekalipun kita tertidur. Kalau jantung berhenti berdenyut, berakhirlah hidup kita. Jantung tidak pernah penat dan bekerja selama kita hidup.


Jantung berfungsi secara automatik. Ia tidak seperti sebahagian besar organ badan kita yang dapat dikendalikan menurut kehendak kita.

2. Jantung bukan hanya satu pam



Jantung terdiri dari dua pengepam yang berdampingan. Pam sebelah kiri mengeluarkan darah ke seluruh tubuh dan membawa oksigen serta zat makanan untuk disebarkan ke seluruh sel kita. Setelah sampai di bahagian tubuh kita paling hujung, darah kembali ke pam sebelah kanan dan di hantar ke paru-paru untuk

Bersyukur lah Wahai Insan-Kisah Teladan....Jom Baca

Ada sepasang suami-isteri yang hidup bahagia. Tidak ada kurangnya bagi pasangan yang dilimpahi dengan kemewahan ini kecuali satu, mereka tidak punya anak walaupun telah lama berumah tangga. Sering mereka bercerita tentang betapa indahnya hidup sekiranya punya seorang anak penyejuk mata. Rasa ini bergolak hebat apabila melihat kepada jiran sekeliling yang sentiasa riuh rendah dengan bunyi hilai-ketawa anak-anak, kadang-kadang tangisan nyaring.

Apa yang menarik tentang pasangan Mr. & Mrs. Perfect ini:

Susun atur dalaman rumah mereka yang rapi, kekemasan sentiasa pada tahap maksimum dan semua benda mesti berjalan seperti yang dirancang dan dijadualkan. Rutin hidup mereka semuanya berjalan seperti dalam catatan diari, dalam kerapian tahap tinggi. Nota semakan kerja rumah tergantung pada peti ais, pada white board pula senarai semakan keberkesanan, perancangan pula dalam buku management tersendiri. Dengan tekun semua ini diulang-ulang saban hari, minggu dan tahun.

Jom Kita Jaga Mata....

Senaman mata



Melakukan latihan mata tidak hanya memperbaiki penglihatan, tetapi juga dapat mengurangi masalah yang disebabkan oleh ketegangan mata, seperti sakit kepala.

Senaman mata ini tidak memerlukan waktu yang lama serta dapat dilakukan hampir di mana saja.

Berikut 3 jenis latihan yang dapat menyihatkan mata :

1. 20-20-20Latihan 20-20-20 dapat membantu mata untuk lebih fokus dan rileks ketika sedang merasa tegang. Untuk melakukan latihan ini, Anda hanya perlu masa untuk melakukan perkara ini dalam masa 20 minit, contohnya melihat benda tertentu selama 20 minit.

Mana Datangnya Simbol Kat Laptop2 kat Bumi Nih



1. Butang power ON/OFF


Simbol ini pada mulanya digunakan pada perang dunia 2 sebagai isyarat.Garisan menegak melambangkan angka “1″ yang ertinya hidup atau on, dan bulatan melambangkan angka “0″ yang ertinya mati atau off. Sementara bulatan yang tidak sempurna melambangkan keadaan standby.


2. Simbol Bluetooth

Simbol yang satu ini sudah tidak asing lagi buat mereka yang hobinya transfer data dari satu peranti ke peranti yang lain. Oleh kerana suka buah blueberry, raja Denmark ke-10, Harald Blatand mewarnakan salah satu giginya dengan warna biru.

Mutiara Kata @ Kata2 Bermakna Dari A.E

korang knal x dgn A.E....ala pakcik yang rmbut putih tuh...
nama die Albert Einstein.....

dia ni jnis yang agak pndai berkata2...jom kita baca n hayati kata2 die....

* Agama tanpa ilmu adalah buta. Ilmu tanpa agama adalah lumpuh.

* Di tengah kesulitan terdapat peluang.

* Tugas sains antara lain adalah untuk menemukan keindahan alam

* Cubalah tidak untuk menjadi seseorang yang sukses, tetapi menjadi seseorang yang bernilai.

Guy Macam Mana Yang Gurl Inginkan....

salam semua...selamat pagi...
nk tau y ku tulis tajuk nih....yelah kdg2 kita s lelaki nk tau jugak kebanyakan gurl
nk guy cmner????
adakah yang dipandang kekayaan?
adakah yang dipandang harta benda??
atau yang dipandang hanyalah rupa???

jom kita baca entry bwh ni...
jgn lupa bila dah baca komen tau...

ibarat makan nasi pkai tgn xbsuh tangan bila dah hbis...hek3
jangan mrh gurau jew....
 
10 CIRI-CIRI LELAKI IDAMAN WANITA.....

1. LELAKI YANG PRIHATIN -

Iaitu mendengar dengan teliti apa yang kami cakap bukan dengar dengan telinga yang kembang aje..dan bukan masuk telinga kiri keluar telinga kanan; sebab cara mendengar begitulah yang biasanya mendorong kaum perempuan jadi membebel, bila dah membebel, panjanglah ceritanya, lepas tu pandai pulak nak menuduh yang kami ni dj baru thr dot fm..kesalahan sendiri tak perasan..

2. LELAKI YANG MENJADI PENAWAR -

Iaitu yang rajin dan pandai memberikan kata-kata keramat untuk jadi penawar hati kami; walaupun kurang rupa; tidak mengapa, yang penting kaum perempuan ni sentiasa menghadapi kemungkinan untuk

Jom Join : "My New Friend Of Blogger"

salam hai semua.....
wtpe cuti2 nih...
sebenarnye aku dalam usaha nk memeriahkan lagi blog aku yang x seberapa ni.....

jadi aku dah decide nk wat satu bloglist....
"My New Friend Of Blogger"

korang semua leh join entry nih....
dia bukan contest cz aku stkt nih xpunya sponsor pape lagi...
huk3....dah ade senang lew

ok...cara die mudah jew,...
 1)Tulis  tajuk entry nih : "My New Friend Of Blogger"


2) korang letakkan header blog ku dlm entry korang yg mne di link kan ke 
blog http://zubir5588.blogspot.com/ & jadi follower ku.....

3) korang jwb beberapa soklan...
-sejak bila lagi korang ade blog??
-korang ade blog utk ape???
-selalu update blog time bila?
-apa kenangan manis dgn blog korang???
-hrapan korang terhadap blog korang
ok...pas dah jwb soklan2 atas nih....

korang tag la kwn2 
yang rase2 diorang pun nk join benda nih....
benda ni akan ditutup pada 29 januari 2011

dah siap semua tuh....letakkan nama n link korang kat komen entry tuh k....

InsyaAllah setiap malam ku akan masukkan senarai bloglist....
"My New Friend Of Blogger"

"Ukhwah Fisabilillah"


5 Cara Lajukan Window Xp

walaupun dipasaran sekarang terdapat pelbagai window yang lebih upgrade dan hebat...
namun masih ade diantara kita yang masih menggunakan window xp....
xkisahla ianya service pack 2 or 3...
window xp ni die ok la jugak...
sesuai utk lptop yang nilai rem yang rendah....
kebanyakan komputer bru skrg ni dah xguna xp lagi
most guna window 7....
paling latest...

Bloglist Anastasyea Bulan Februari 2011

salam semua...apa khabar??
hari ni klas cm biasa...kul 730 baca quran @ msjid rmai2..
kul 815 start klas....
klas kajian tindakan...
bla2....smpai jam 10 lect pasang movie...citer ttg kanak2 problem
tajuk die " Taree Zamen Parr" if xslah la
citer tuh dah tgok...best...xbosan...
ad kaitan ngn aku jugak la..s cikgu...hek3...
pastu kul 11 blik bilik...tido jap smpai 1230 n bersiap2 g solat Jumaat...
blik Jumaat sjelah blogwalking....
tetiba ternampak contest ni...


tajuk dia 
 
nk tau sape anastasyea nih n cmne blog die klik tajuk atas tuh...

siapa Anastasyea nih???aku pun xknal lagi cz bru je tgok blog die...
hurm..xpe2 yang penting lm2 knal gak...
tgok kat profile die xde la plak mklumat tntg die ni...xpe3
itu bukan masalah if kita nk knal seseorang itu...
yang pnting hati kita ikhlas n kita kwn dengan die....
kerana Allah dapat tambah pahala yang ciput2 ni..hek3

contest die nih...agak senang jugak la...bagi aku lah'
xtau la korang cmner...mst senang jugak....
3 syarat kne ikut utk masuk contest nih....
pertama : Buat satu post pasal segmen ini dengan tajuk 'Bloglist Anastasyea Bulan Februari 2011' Kemudian masukkan gambar header kat atas tu supaya blogger yang belum mengenali

kedua : Create satu link ke blog die 

pastuh : ketiga : Pastikan anda meletak link blog die diexchange link ataupun bloglist blog anda

nk tau lebih lanjut ttg contest nih :
klik : 

tujuan utama aku masuk conest nih....bukan nk menang pun..saje2 jew...
tapi if rezeki utk menang tuh ade...Alhamdulillah..hek3....




Berita Hari Ini : Larang guru kerja Sabtu

KUALA LUMPUR: Pengetua dan guru besar sekolah di seluruh negara diminta tidak memaksa guru mereka bertugas pada Sabtu, selain patuh pada peraturan dikeluarkan kerajaan yang menetapkan hari berkenaan sebagai cuti buat kakitangan sekolah.
Sehubungan itu, guru yang tidak berpuas hati ditugaskan pengetua mereka untuk bekerja pada setiap Sabtu di sekolah masing-masing, diminta tampil membuat aduan bertulis kepada Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan (NUTP) supaya hak mereka untuk berehat pada hari itu dapat dibela.





    

Berita Hari Ini : Remaja dikelar 18 kali

KOTA BHARU: Seorang remaja perempuan bukan saja diikat, malah turut menderita kesakitan apabila dikelar sebanyak 18 kali menggunakan pisau lipat dalam kejadian samun di rumahnya di Kampung Pauh Belukar, di sini, Isnin lalu.
“Mereka ikat kaki dan tangan saya sebelum mengelar lengan sebanyak 18 kali dengan pisau lipat,” kata mangsa, Ainal Mardiah Mahmud 18, ketika ditemui di rumahnya, kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 2.30 petang itu, mangsa yang baru pulang dari rumah neneknya di Kampung Che Deris untuk membasuh pakaian terkejut sebaik mendapati dua ‘tetamu tak diundang’ berada di ruang tamu.





    

Lepak2 @ Nilai


semalam 21 januari...2011..
pas kelas, otw blik ke hstel aku kol "dia" tnya nk g Nilai 
jumpa kwn dia tuh kul bpe....
tetiba hati ni tringin nk ikut..hek3...
yelah2 saje nk lepak2...
pastu die kata dlm pas asar...
aku tnya la " nk ikut boleh x?"
n "dia" jwb "boleh....xkisah pun "
aku bukan pe...saje2...nk tgok akal die...bg atau x




    

Wifi Oh Wifi

salam semua...skrg bru dpt internet kt bilik ku ni...adoyai...
nk update blog pun xboleh...huk3...
ad hikmah jugak ni...hehehehhee

td ptang wat esemen BnK cz Jumaat yakni esok dah nk kne hntar draf akhir
harap2 ok lah kan,...





    

Lirik Lagu Terbaik This Year : 01

salam semua..selamat pagi...masih berjaga lagi kew..wtp2....
td time dlm klas tetiba aku tdgar satu lagu yang best....
aku trus tnya sape pasang lagu tuh????
Adik "E" upanyer....pgil adik cz dia muda sthun ...budak lompat




    

Sony Ericsson Naite jadi Nokia 5800 Xpress Music : Hebat X????

hehehehe...salam semua masih berjaga kew....
esok ade klas pulak.....730 dah kne g perhimpunan...huk3...rutin yang selalu kne wat bila ade klas....
mesti tertanya dengan entry yang ku tulis kat atas tu kan...hehehehe....
esok aku pkai Hp Nokia 5800- xpress music selalu aku guna s.e naite jew.....

sebelum esok -hp lama : S.E Naite White
heheheehee.....
saje nak ubah angin.....
bukan aku bli hp nokia tuh....
tukar jew.......

Saya Pelajar IPG Kampus Pendidikan Islam

salam semua...apa khabar diharapkan anda semua sihat lah yer

td petang pas asar, saje jalan2 blog aka blogwalking...sekali terjumpa satu kontest ni...anjuran BPM ( Blog Pilihan Malaysia).....
kontest blog ni..berkaitan dengan kehidupan student ipg kat ipg msing2..dimana setiap kontestan perlu
cerita tentang pengalaman manis dan pahit bukan masam k...hehehhehee
dan juga apa visi yakni perubahan yang akan dilakukan dalam dunia pendidikan akan datang sebagai seorang
mudarissah, @ teacher @ chegu @ muallim....




    

Sehari Di Perpustakaan Negara

semalam sy n Si Dia bersama kwn Si Dia yang msra dgn panggilan Kak W..
.bersama2 pergi ke Perpustakaan Negara...
Perpustakaan Negara Malaysia

pada mulanya atas dasar ( hek2 ) tahap ksihatan yang kurang baik, nak tolak je ajakan "dia" tapi xnak la menghampakan "dia" ..
lagipun dah jrg2 jumpa ..
.t kcik plak hati "dia" yang dah kecik tu....
hehehehhehee..

sebenarnya jnji nk jmpa diorang dlm kul 10, tapi aku jumpa diorang dlm jam 1030,
maunya tak lambat yelah...
malanyer tidur lewat cz asyik batuk jer..
pagi tu bgun jam 930 pagi...

Kemas Fail 'n' Virus

hai Assalamualaikum semua....apa khabar????hrp semua berada dlam limpah dan rhmat serta perlindungan drinyer....sorilah jrg ckit nk post sejak 2-3 hari ni...cz kne jangkitan virus....huk3...cam alat2 elektronik lak kne2 virus ni..hehehheeh....
bila virus mula menyerang.....

sejak hari khamis ptg lagi dah mula nak demam...
time tu saje la tetiba jadi rjin nk kmas fail yang ad kat rak....
lama jugak kemas.....yelah saje nak siapkan fail takut2 t MQA ( dulu org pgil LAN (bukan nama org ) )xla kalam kelibut...stkt ni fail dah cukup untuk sem ni..harap2 isi dia pun ok lah.

Lirik Best dan Bermakna.....Seventeen- Mencintaimu...

malam ini tak tau nak wat ape....so kita men laptop sambil update2 blog....
jam 10 japgi ada discussion untuk pembahagian kerja untuk tugasan bagi subjek Bimbingan dan Kaunseling Kanak-Kanak...ada lagi hampir 20 minit camtu la...lagipun....ambik masa jugak semua nak kumpul.....
maybe kul 1030 baru start discuss...hehehehee...yelah janji melayu....
kalau janji jam 10....jam 1030 baru datang...itu pun kalau datang 1030...
silap2 haribulan kul 11 baru datang xpun xdatang lansung....huk3...

kondisi aku time tengah tulis entry ni....
B.o.s.a.n


so dah xde benda nak wat...nak msg pun Si Cantik merajuk...huk2...xmakan pujuk...
xpe3....
aku layan lagu seventeen....
tajuk die.....
untuk mencintaimu.....
menarik dan bermakna kata2 dia....
bagi aku lirik lagu ni mencerminkan isi hati penulis die....
menceritakan kisah cinta die yang agak sedih.....

AlamaK AdA YanG MerajuK.....wHat Have to Do????

salam semua, apa khabar?????
........
jam dilaptop ku jenama APAQ ( jenama murah jew)....dah menunjukkan jam 2112 ....ada yang merajuk dengan ku hari ini....huhuhhuhu.....dari petang tadi selepas Si Dia mengajak aku menemaninya lunch namun aku tidak dapat memenuhi kerna aku hanya boleh keluar dari kampus pada jam 1400....

Kajian Tindakan ( ^,^ )

Assalamualaikum semua....apa khabar anda semua hari ini????diharapkan kalian semua berada dalam keadaan yang terbaik serta dalam rahmat dan lindunga daripadaNya. semestinya anda tertanya-tanya kenapa tajuk post adalah Kajian Tindakan.betul tak????

almaklumlah sudah masuk semester terakhir ini, sudah semestinya perlu memikirkan tentang tajuk dan bidang kajian yang akan dalam kajian tindakan. walaupun kajian tindakan tersebut perlu dihantar pada semester terakhir iaitu pada semester 8 antara Jun 2011 sehingga November 2011, tapi itu tidak bermaksud segalanya perlu dimulakan apabila bermulanya semester 8. takut-takut jika dimulakan dalam keadaan yang lambat mungkin kualiti yang dihasilkan adalah tidak pada tahap yang dikehendaki biarlah segalanya dimulakan pada waktu yang awal takut nanti tiada masa pada masa akan datang. kajian tindakan ini perlu disiapkan oleh semua pelatih guru sebelum berjaya mendapatkan segulung ijazah perguruan. sekiranya kajian tindakan tidak disiapkan maka tiadalah segulung ijazah untuk mereka walaupun mereka telah menghabiskan tempoh pengajian selama 5 tahun setengah di Institut Pendidikan Guru....ini bermaksud tanpa kajian tindakan maka seorang pelatih guru tidak akan menjadi seorang guru.......

berkenaan tajuk kajian tindakan ini, masih lagi dalam pemikiran saya dimana saya perlu membuat tinjauan dan bacaan kajian tindakan yang telah dibuat oleh orang lain dalam bidang prasekolah....untuk mendapatkan tajuk yang bernas dan dapat diterima oleh pensyarah.....dengan membaca kajian tindakan yang berkaitan insyaalaah ianya memberi satu gambaran yang lebih jelas tentang apa yang perlu ada dalam sesebuah kajian tindakan...yelah, kita sebagai manusia perlu berusaha bukan hanya menunggu sesuatu yang diingini itu jatuh daripada langit sahaja....oklah meungkin setakat ini sahaja coretan buat masa dan detik ini......insyaallah jika dipanjangkan usia dan diberikan sedikit idea untuk meneruskan coretan ini, pasti ku akan menulis lagi di laman cyber ini.....semoga anda semua dalam rahmat dan lindunganNya....Assalamualaikum (^_^)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir