SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Cerita Artis

Home » , , , , » Berita Hari Ini: 30/01/2011 : Mayat bayi dicampak dalam longkang

Berita Hari Ini: 30/01/2011 : Mayat bayi dicampak dalam longkang

sambil wat air...utk bersarapan saje lah buka2 laman web kosmo...sekali terbaca satu tajuk " Mayat Bayi Dicampak Dalam Longkang"..apelah salah baby tuh....tulah manusia pikir seronok bila bahana datang...ambil jalan mudah..yang menjadi mangsa baby yang tak bersalah....apelah punya manusia..even haiwan yang xde akal pun sayang anak..cuba korang kacau anak ayam yang jalan2 dgn ibu die...konpem kne serang ngn ibu die....tapi manusi???korang pikirlah bila baca tajuk berita kosmo...mane la diletakkan akal yang diberikan Allah??mana Iman???hurm...xnak la...ckap bnyak2...wat hbis air liur..je...yang penting sama2 lah kita mengingatkan antara satu sama lain...kerana ingat mengingatkan adalah sesuatu yang baik.....
keratan akhbar tersebut:








BATU PAHAT - Penduduk Taman Mekar, Ayer Hitam dekat sini gempar apabila mayat seorang bayi lelaki lengkap dengan tali pusat dan uri ditemui di dalam longkang berair yang masih dalam pembinaan di kawasan perumahan tersebut pagi semalam.
Mayat bayi itu ditemui seorang pekerja kontrak, Hamid Marsuki, 43, pada pukul 8.10 pagi ketika hendak memulakan tugas membina tembok rumah dan longkang di Jalan Mekar 5 di taman tersebut.

bayi lelaki yang masih mempunyai tali pusat dan uri ditemui di dalam longkang di Ayer Hitam, Batu Pahat semalam.


3 baca dan rajin ulas :

a!n n!a said... Balas Komen

ya Allah,zalim nye...

Jejaka Terhangat said... Balas Komen

jumpa orang yg buat bnda ni..mmg ptut gantung dia sampai mati..

Rezeki Artis, Halal Atau Haram?

►AdamXis◄ said... Balas Komen

Innalillahiwainnalillahirajiun...kejamnya sape yang buang bayi tak bersalah nie...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir