SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Cerita Artis

Home » , » Sambutan Hari Lahir Kanak-Kanak Prasekolah Tadikan Halimatus Saadiah

Sambutan Hari Lahir Kanak-Kanak Prasekolah Tadikan Halimatus Saadiah

Assalam...
agak sibuk semalam hingga tak dapat nak mengupdate apatah lagi nak melawat blog2 kawan-kawan. yelah. nak sediakan RPH, RPS dan juga slide untuk sambutan hari lahir kanak-kanak tadika yang lahir dari bulan januari sehingga bulan Mac iaitu seramai 7 orang kanak-kanak. hari ini kanak-kanak prasekolah datang dengan memakai baju bebas. ada yang pakai dan ada juga yang tak pakai. pada awal paginya murid belajar macam biasa dan majlis bermula pada jam 1030. antara menu yang disediakan ialah ayam goreng KFC, mee goreng, kek hari lahir,
karipap dan juga ais krim. murid yang menyambut hari lahir disambut dengan acara tiupan lilin pada kek hari lahir. dan seterusnya sesi makan. apabila dah selesai makan, mereka bermain game iaitu kerusi muzik, dan juga A E I O U STOP. macam-macam gelagat ada. ada yang seakan-akan blur dan ada juga yang aktif sangat-sangat. turut hadir ke majlis sambutan hari lahir ialah ibu bapa kanak-kanak yang diraikan serta pensyarah Jabatan Ilmu Pendidikan. selain itu, kanak-kanak yang diraikan turut memberi cenderamata atau buah tangan yang berupa makanan kepada rakan-rakan mereka. banyak betul setiap kanak-kanak dapat 3 atau 4 cenderamata. siap ada sorang budak tu kata "cikgu dah banyak ni. saya dah tak nak dah". hahahha...sambutan hari lahir diadakan setiap 3 bulan sekali sebagai meraikan kanak-kanak yang lahir dalam bulan-bulan tersebut.

Ketika main A E I O U STOP - masa ni kanak2 jadi patung

macam2 gaya ada

turn budak laki pulak main A E  I O U STOP

Jadi Patung...

macam patung x???


sesi memberi hadiah kepada rakan2

si Fariz bagi hadiah kepada kawan2

makan time...

alya bagi hadiah kepada kwn2

Adzim bagi hadiah pulak

Adzim kata " Nak tak hadiah ku ni?" best ooooo

Azura dan hanysah tengah makan kek

sedapnya bebudak nih makan


1 baca dan rajin ulas :

►AdamXis◄ said... Balas Komen

Assalam...Bw dari Bloglist BCRoom.net

Mana cekgu zubir dlm nie?tak main game skali...hak3.takpernah lak sambut buffday dekat tadika...atau x ingat dah....hu3.tahniah2 utk anak2 murid dekat tadika tuu.makan besh KFC nampak...hek3

Entri Terbaru : ►Lawak : Video Budak Kembar Bersembang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir