SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Home » , , , , , , , , » Hiburan : Gambar | Peminat Abby Abadi Tunjuk Protes Dengan Boikot Tudung Humaira Di Facebook

Hiburan : Gambar | Peminat Abby Abadi Tunjuk Protes Dengan Boikot Tudung Humaira Di Facebook


Ni ada cerita terbaru mengenai Abby Abadi, setelah berjaya memancing ‘kesedihan’ kerana kononnya ditamatkan kontrak sebagai duta kepada sebuah produk tudung disebabkan penglibatannya dalam Pakatan Rakyat, sekarang dah ada pula kempen memboikot syarikat tudung berkenaan yang kononnya dibuat oleh peminat pelakon tersebut.
Abby Abadi

Malaysiakini melaporkan sekumpulan peminat pelakon Abby Abadi melancarkan kempen “Kami Boikot Syarikat Al-Humaira Contemporary”.
Peminat Abby Boikot Tudung Humaira?
Dikatakan kempen itu menerima sokongan lebih 5,000 pengguna sejak dilancarkan semalam.
“Kita minta Abby Abadi buka syarikat tudung sendiri jenama ‘Tudung Abby Abadi’. Setuju?,” tulis pengendali laman tersebut.
Menariknya, selang beberapa jam selepas kempen itu dikesan, syarikat mengeluarkan satu kenyataan yang antara lainnya mengancam untuk membawa isu tersebut ke mahkamah.
Syarikat itu mengancam berbuat demikian sekiranya isu penamatan kontrak itu gagal diselesaikan dengan baik sehingga menjejaskan reputasinya.
Dalam pengumuman sama di Facebook, syarikat itu menjelaskan yang mereka tidak akan mengeluarkan sebarang kenyataan lagi berhubung perkara itu.
“Kami rasa cukup setakat ini sahaja penerangan pihak kami.
“Jika situasi ini berlanjutan hingga mencemarkan reputasi kami dengan lebih teruk dan pihak terbabit gagal untuk bersemuka dan berbincang untuk menamatkan kontrak secara baik, kami akan membawa isu ini untuk diselesaikan secara profesional mengikut undang-undang,” kenyataan itu dipetik.
Kempen itu dijalankan susulan satu penjelasan syarikat tersebut semalam bahawa kontrak berkenaan belum ditamatkan secara bertulis kerana perbincangan masih sedang berlangsung.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir