SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Cerita Artis

Home » , , , , , , , , » Laluan "Puaka" di Musim Raya

Laluan "Puaka" di Musim Raya

antara laluan "puaka" yang perlu korang ambik tahu...sebabnya kalau tan nak ambik tahu..maka siap sedialah duit raya dan duit bonus korang untuk disedekahkan kepada KERAJAAN MALAYSIA melalui POLIS MALAYSIA....so berhati-hati....elak sebelum terbabas..
"amaran" - ini kesinambungan cerita "KARAK"-Laluan PUAKA


Plus Arah Utara (Dari KL):
1- Km 197.1, Km 198.8 & Km 204.3 selepas exit Kemunting
2- Km 208 & Km 214.8 sebelum exit Kemunting
3- Km 271 berdekataan exit Ipoh Selatan
4- Km 274.4 berdekatan exit Ipoh Utara
5- Km 286.9 berdekatan exit Simpang Pulai
6- Km 296 berdekatan exit Gopeng
7- Km 352.6 selepas exit Sungkai
8- Km 373 berdekatan exit Slim River
9- Km 241.9 berdekatan exit Kuala Kangsar
10- Km 308.6 selepas exit Gopeng
11- Km 252 masa turun bukit selepas terowong Menora
12- Km tak pasti tapi betul2 di R&R Gurun
13- 2 km after tol Juru (90km/j)
14- 5 kamera di atas jambatan pulau pinang (so slow je la kat situ)

Plus Arah Selatan:
1- Km 289 sebelum exit Nilai Selatan
2- Ada 3 kamera antara Km 255 - Km 249 (Persimpangan Seremban - Senawang)
3- Km 253 selepas exit Senawang
4- Km 213.9 selepas exit Alor Gajah
5- Betul2 di exit Jasin
6- Km tak pasti tapi selepas hentian sebelah Tangkak
7- Km juga tak pasti tapi jambatan pertama selepas exit Yong Peng utara
8- Km 97.3 selepas exit Air Hitam
9- Betul2 di exit Sedenak


Plus Tengah:
1- Km 456 selepas exit Sungai Buluh
2- Betul2 di exit Bukit Lanjan
3- Betul2 dibawah Restoran Jejantas Sg Buloh
4- Km 302.8 berdekatan exit Kajang
5- Km 296.5 & Km 297 berdekatan exit Bangi

NKVE
1- 300 meter sebelum tol Jalan Duta (60 km/j)
2- Selepas cabang jalan ke tol Jalan Duta (80km/j)
3- Betul2 di exit Damansara
4- Km 11.2 berdekatan rel keretapi
5- Betul2 di exit Shah Alam

Jaga-jaga

KESAS
1- Km 44.8 berdekatan exit LDP
2- Berhadapan Endah Parade
3- Betul2 di exit Hicom
ELITE (Dari arah KLIA)
1- Km 4.8 selepas exit Batu 3
2- Km 2 - Km 4 atas jambatan berdekatan Makro
3- Betul2 kat bawah restoran jejantas USJ
4- Km 10 sebelum exit USJ


JALAN PERSEKUTUAN
1- Bersebelahan Hotel Mint
2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan
3- Berhadapan dengan Istana Negara
4- Berhadapan dengan Muzium Negara
5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)
7- Area Paya Bungor (Arah Kuantan)
8- Selepas exit ke Bentong (Menghala ke LPT)
9- Jalan Gambang - Kuantan (Turun bukit selepas Matrikulasi Pahang)
10- Berhadapan dengan Mini Malaysia Melaka (70km/j)
11- Berhadapan dengan Zoo Melaka (70 km/j)
12- Bawah jambatan dari Banting ke KLIA (80 km/j)
13- Berhadapan dengan Kolej Inti, Nilai
14- Persimpangan Sg Manggis menghala ke Klang (60 km/j)
15- Berhadapan Tesco Klang (70 km/j)
16- Jambatan berdekatan rumah MB Selangor kat Pasir Panjang (70km/j)
17- 2 km selepas sempadan Perak-Selangor di Jalan Sabak Bernam (berdekatan kilang kelapa sawit)
18- Laluan bertingkat antara USM ke Bayan Lepas
19- Jelutong expressway berdekatan Tesco Pulau Pinang
20- MRR2 antara simpang Taman Melati & Wangsa Maju
21- MRR2 berhadapan Mikro Cheras
22- MRR2 ke damansara,antara batu cave ke Bandar baru selayang


xdelah puaka mana pun...just tempat yang ada speed trap je..so hati2 yer..hehehehe

9 baca dan rajin ulas :

yunZ said... Balas Komen

DA BOLEH JADI PENYAMPAI TRAFIK KAT RADIO NI..HAHA

Queen F said... Balas Komen

perghh lengkap! :) kalau kena jugak speed trap tataw laa haishh >.<

daim said... Balas Komen

wah!! like~~ huhu!!

btw, klu nk yg puake, ni btol2 puake
http://daimhar.blogspot.com/2011/08/ww7-light-painting.html

alif haris said... Balas Komen

huhu .. salu lalu kesas n highway persekutuan tu ...

~KLaRaPaRiS~ said... Balas Komen

Hello chegu ^^ first time here.. wah, banyak juga laluan puaka.. huhu

amiey lee said... Balas Komen

hahahaha ada kena gak jalan nak balik kmpung nih

Tea Dno said... Balas Komen

hehehe.. nak duduk rumah diam2 la camni.. ;p

| xDer | said... Balas Komen

hahaha takde maknanya puaka! kalo dah masuk atas jalan tu berpuaka.. bukan dia kira nak selow ke atau nak endahkan pemandu2 lain :) semoga selamat perjalanan pergi & pulang diHari Raya..

Ahmad Uzair said... Balas Komen

hari tu ayah saya telanggar kereta accord yang tebalik tgh jalan..tapi lepas langgar mcm tetembus kereta tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir