SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Home » , , , , , , , , » 2 Sahabat : Nasib berakhir di tali gantung

2 Sahabat : Nasib berakhir di tali gantung

Ibarat kata pepatah " Buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali" harap jadi pengajaran pada semua...Hubungan dua sahabat baik bakal berakhir di tali gantung setelah kedua-dua
mereka dijatuhi hukuman gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi  atas kesalahan mengedar ganja.
Shamshir Jamaluddin, 31, dan Zailani Zainal, 33, didakwa mengikut Seksyen 39B (1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952 dan dihukum mengikut Seksyen 39B (2) akta yang sama yang memperuntukkan hukuman mati mandatori.
Hakim Datuk Zamani Abd. Rahim menjatuhkan hukuman itu selepas mendapati pihak pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah terhadap pertuduhan tersebut.
Dalam penghakiman ringkasnya, Zamani berkata, pembelaan kedua-dua tertuduh bersifat penafian semata-mata.
"Shamshir menafikan dia telah berunding dengan sumber polis yang telah menyamar dan bertindak sebagai pembeli pada 11 Februari 2009 di Restoran Khaleel, di tepi pantai dan juga di Restoran Pelita.
"Dia juga nafikan membawa bungkusan plastik FOS yang berisi kanabis kira-kira pukul 10 malam serta mendakwa tidak mengetahui isi kandungan plastik itu semasa dia di dalam kereta Zailani," ujarnya.
Beliau berkata, mahkamah memutuskan dadah yang dijumpai adalah dimiliki Shamshir dan Zailani setelah meneliti keterangan saksi polis yang kredibel.

Sape kata Smartphone mahal???beli smartphone secara bundle je....klik

beli handphone dengan harga murah dan berkualiti
Sahmshir dan Zailani yang kelihatan tenang ketika mendengar keputusan sesekali menoleh ke galeri awam memandang ahli keluarganya.
Mereka didakwa bersama-sama mengedar ganja seberat 8.044 gram di Krystal Point Car Park, Jalan Sultan Azlan Shah, Sungai Nobong, di sini, pada 11 Februari 2009 di antara pukul 10 malam hingga 10.05 malam.
Pendakwaan dikendalikan oleh Timbalan Pendakwa Raya, Tan Guat Cheng manakala Shamshir diwakili peguam V M Ravi dan Zailani Zainal diwakili peguam Anthony Chew.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir