SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Cerita Artis

Home » , , , , » Sape tahu Skil 69???Meh Nak Share....18+

Sape tahu Skil 69???Meh Nak Share....18+

Assalam semua....
 baca tajuk pun dah semacam je kan
yelah petang-petang mesti ramai yang masih dalam keadaan mengantuk
mungkin ramai yang dah pernah dengar tentang skill 69 ni..
tapi betul ke dalam Islam boleh dipraktikkan???
boleh ker???
boleh jika ianya bertepatan dengan kehendakNya...
percaya tak????

meh baca lagi aka read more...
pastu jangan lupa komen nak tau apa pendapat korang tentang skill nih




6 Gaya hidup yang harus agan laksanakan:
1. Yakin dengan sebenarnya kepada Allah SWT dan Rasulullah SAW.
2. Sholat 5 waktu jangan sampai ditinggalkan usahakan berjamaah di Masjid
3. Belajar terus ilmu agama dan jangan lupa zikir / ingat selalu kepada Allah.
4. Sayangi sesama saudara muslim dan beraklak mulia kepada semua makhluk ciptaan Allah SWT.
5. Ikhlas dalam berbuat sesuatu tanpa mengharap imbalan semata-mata karena Allah SWT.
6. Berjuang membela agama dengan cara mendakwahkan agama dimanapun agan berada.









klik salah satu iklan sbg tanda sokongan anda kepada blog ini....TQ


9 Gaya hidup yang harus agan hindarkan:
1. Syirik (yakin kepada selain Allah).
2. Ingkar kepada Nabi dengan cara mendustakan sunnah-sunnahnya.
3. Mengikuti gaya dan pola hidup yang tidak islami dalam perbuatan sehari-hari (terikut arus modernisasi).
4. Menghabiskan waktu dengan pekerjaan sia-sia demi kesenangan sesaat (malas sholat).
5. Tidak mau belajar agama.
6. Tidak pernah ingat kepada Allah.
7. Egois dan individualistis
8. Semua tindakan yang dilakukan harus ada imbalan.
9. Terlalu cinta dunia dan takut mati.

itulah Skill 69 menurut Islam..jika kita buat dan praktik skill 69..konpem hidup bahagia, aman damai makmur..konpem...






4 baca dan rajin ulas :

k e y r i said... Balas Komen

oooh...baru saya tao...maceh ajar :D

NUR AYNIE said... Balas Komen

komfom....=) thnkx 4 d information

hasrul hassan said... Balas Komen

TERBAEKKKK!!

BLADE EDGE said... Balas Komen

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

happy blogging :-D

regards,
BLADE EDGE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir