SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Home » , , , , , , » Sebab Kenapa Dafi AF Mengamuk Dengan CE*C*M

Sebab Kenapa Dafi AF Mengamuk Dengan CE*C*M

Tak sangka bila selebriti lelaki berimej baik yang seorang ini tiba-tiba dilihat meluahkan rasa tidak puas hati dengan salah satu pembekal jaringan telekomunikasi di negara ini. Selebriti tersebut adalah Dafi yang berbuat demikian di laman sosial Twitter miliknya.

Dafi yang sebelum ini dilihat ada memuatnaik foto-foto di Instagram miliknya dengan tujuan promosi untuk syarikat telekomunikasi tersebut tiba-tiba mengejutkan ramai dengan status berkenaan. Ia dilakukan dafi pada Isnin lepas selepas waktu berbuka mengikut screen capture
status tersebut.
Terlalu marah agaknya, Dafi turut menempelak syarikat gergasi tersebut dengan menulis status berhruf bersar berbunyi “ SAY NO TO CELCOM! PAYMENT NAK ORANG BUAT ON TIME.. SERVICE MACAM TAIK!!! PENIPUUU!! HELP ME SPREAD THE WORD!! TELL UR FRIENDS AND FAMILY!!.

 Difahamkan bahawa Dafi merupakan salah seorang selebriti yang terpilih oleh pihak syarikat telekomunikasi mahupun agensi mereka untuk menjadi jurucakap selaku ejen promosi salah satu produk mereka. Ini berikutan foto yang dimuatnaik Dafi di Instagram terdahulu ada menampilkan ikon wakil jenama syarikat itu.
Macam-macam hal sekarang bila media sosial menjadi medan media utama. Tetapi mereka harus ingat peranan selebriti dalam komuniti dan ia memberikan pengaruh yang besar kepada golongan ini. Kepada Dafi ia tindakan bijak supaya mereka lebih berhati-hati di masa akan datang.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir