SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Home » , , , , , , » Hiburan : Gambar | Sazzy Falak Terjun Menara Macau ?

Hiburan : Gambar | Sazzy Falak Terjun Menara Macau ?


Pelakon dan pengacara, Shazzy Falak berasa puas apabila dapat melakukan terjunan di Menara Macau pada ketinggian 233 meter semasa penggambaran program Destinasi Cinta Bersama AirAsia baru-baru ini.
Sazzy Falak

Sazzy, 31, berkata, dia telah lama memasang hasrat untuk membuat lompatan di menara itu yang juga terkenal sebagai lokasi “skyjump” kedua tertinggi di dunia selepas Stratosphere Skyjump di Las Vegas, Amerika Syarikat.
“Saya memang telah lama berhasrat untuk membuat terjunan di Menara Macau kerana saya memang gemarkan aktiviti lasak seperti itu. Peluang yang diberikan memang tidak saya lepaskan begitu sahaja.
“Tambahan pula saya memang tiada masalah dengan ketinggian membuatkan aktiviti itu sesuatu yang menyeronokkan,” katanya kepada mStar Online.
Tambah Sazzy, suaminya, Nazril Idrus, 38, turut melakukan terjunan itu walaupun mempunyai sedikit perasaan gayat.
Aksi Sazzy itu dapat dilihat dalam program Destinasi Cinta Bersama AirAsia yang bakal bersiaran di Astro Ria bermula 17 Oktober depan.
Ia akan bersiaran pada setiap hari Rabu pada pukul 10 malam.
Menceritakan pengalaman melakukan terjunan itu, Sazzy berkata, peserta hanya perlu berdiri di hujung platform dengan kedua-dua kaki terikat.
Katanya, debaran melakukan “skyjump” itu nyata memberikan cabaran luar biasa dan kepuasan akan terasa apabila semuanya selesai.
“Debaran itu memang ada tetapi terjunan yang hanya memakan masa 60 saat itu sangat menyeronokkan selain dapat menikmati pemandangan kota Macau yang menakjubkan,” ujarnya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir