SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Home » , , , , , , » Berita : Gambar | Perempuan Anak Tiga Mengamuk Pecahkan Cermin Bank

Berita : Gambar | Perempuan Anak Tiga Mengamuk Pecahkan Cermin Bank

Wanita tertekan, pecah cermin bank
Dipercayai disebabkan tekanan setelah ditinggalkan suami, seorang isteri beranak tiga mengambil tindakan nekad memecahkan cermin bank di pekan Kulim kira-kira jam 9.10 malam semalam.


Saksi di tempat kejadian enggan dikenali berkata, suspek dilihat berlegar berseorangan di hadapan bank sebelum mengambil tukul besi lalu memecahkan cermin bank terbabit.

Ketua Polis Daerah Kulim, Ghuzlan Saleh berkata, ahli Pertubuhan Prihatin Kebaktian Masyarakat Kulim (PPKM) yang berada di lokasi memaklumkan insiden itu kepada polis dan meminta bantuan Unit Kereta Peronda (MPV) ke tempat kejadian.

“Apabila tiba polis mendapati suspek di dalam bank dan di tangannya mempunyai tukul besi. Curiga perwatakan suspek, polis memujuknya hampir 10 minit supaya menyerahkan tukul besi dipegang. Akhirnya suspek menyerahkan diri.

"Siasatan dijalankan mendapati suspek berhadapan masalah peribadi dan mempunyai rekod pesakit mental. Suspek dibawa ke Balai Polis Kulim untuk siasatan lanjut,” katanya.

Ghuzlan berkata, anggota polis tidak menggunakan kekerasan terhadap suspek malah akan berbincang dan menggunakan cara terbaik memastikan mereka menyerah diri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir