SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Home » » Gegaran tiga kali ingatkan sekali je

Gegaran tiga kali ingatkan sekali je

riuh di laman facebook, blog dan media yang lain yang menyatakan tentang gempa berlaku petang
tadi. c.z yang tengah dibuai lena terkejut dengan panggilan dari isteri yang menyatakan bahawa berlaku gempa di Sungai Petani. Semua penduduk taman sungai petani keluar. wife c.z bagitau yang semasa tu dia tengah tidur sekali rasa rumah bergoyang..kakaknya yang masa tu tidur juga turut merasa benda yang sama. apa lagi menggelabah la. 
pusat gempa bumi di Bandar Aceh
c.z cuba kol mak namun panggilan gagal. cuba banyak kali tak dapat jugak. manalah mak c.z ni. tak lama after sis c.z balik keja, mak kol balik dan tanya dekat tempat c.z bergegar tak. mak kata sis bagitau dia yang gegar dua kali. satunya pada jam 9.30 pagi dan sekali lagi jam 4.30 petang. 


Petang ni wife pergi tesco sungai petani dengan mak mertua dan family kakak ipar...tengah dalam tesco sekali bangunan tesco bergegar semua yang ada dalam tesco keluar...mean gempa berlaku sebanyak 3 kali...setakat ni..jam 9.30 pagi, 4.30 petang dan jam 6 petang...c.z ada baca dekat internet yang menyatakan bahawa tsunami mungkin berlaku pada jam 9 malam di penang dan 2 pagi nanti di port dickson..


Alhamdulillah, setakat ni family c.z, mak,kakak, isteri dan keluarga sebelah isteri semua selamat..


YA ALLAH....selamatkan keluarga ku dan para muslimin dan muslimat...jauhkan kami dari segala bala bencana dan musibah yang berat dan mencabar YA ALLAH.....
AMIN....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir