SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Home » , , » Ong Kim Swee Tempelak Wartawan pulak

Ong Kim Swee Tempelak Wartawan pulak


Jurulatih bola sepak negara, Ong Kim Swee menempelak seorang wartawan tempatan apabila
bertanya soalan yang beliau sifatkan sebagai tidak mencerminkan sokongan atau memberi semangat kepada pasukannya yang baru menang pingat emas.
BEG JENAMA PRADA,YSL PERCUMA..NAK KER??>> KLIK SINI
RM 16,000 BUAT YANG HEBAT..ANDALAH>> KLIK SINI
Soalan wartawan berkenaan ; Adakah lepas menang SEA Games, apakah menentang Syria (untuk kelayakan sukan olimpik) dianggap tidak penting?
Ong Kim Swee Tempelak Wartawan
Beliau yang nyata berang menyifatkan soalan yang ditanya itu sebagai memperlihatkan sikap negatif wartawan berkenaan di atas kejayaan pasukan negara.
MAKAN NESTLE DRUMSTICK CARI DAN MENANG
MINAT KUNGFU?LAYAN LAWAK KUNGFU NI>> KLIK SINI
ROCK THE WORLD ADRENALINE CONCERT...
JOM MAIN GAME MASAK-MASAK MASTERCHEF DI FB..BEST!!
Kim Swee yang ketika itu baru sahaja pulang selepas mengharungi minggu yang memenatkan dengan sikap dan kerenah tidak bertamadun penyokong Indonesia.
Jawapan beliau disulam emosi marah.
“Saya tidak faham mengapa kamu bertanya soalan-soalan yang bersikap negatif walaupun kita baru menjadi juara.
“Bagi saya, soalan kamu sepatutnya mengalakkan seperti mana penyokong-penyokong Indonesia datang dalam jumlah ratusan ribu untuk menyokong pasukan mereka, tetapi kamu seperti ingin menjatuhkan pasukan kita sendiri,” katanya.
Namun jika diamati, soalan itu tidaklah bersifat provokatif dan menghina, namun mungkin Kim Swee kepenatan ketika itu menyebabkan beliau salah faham maksud di sebalik soalan berkenaan.
Apa yang wartawan itu tanya mungkin kebimbangan dan cerminan sikap pasukan bola sepak kita sebelum ini yang kadang kala terbuai apabila mereka menang sesuatu perlawanan yang mendapat perhatian seluruh negara.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir