SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Home » , , , » ANUGERAH INDUSTRI MUZIK (AIM 18) 2011-Layakkah Yuna untuk Menang Anugerah Lagu Pop Terbaik???

ANUGERAH INDUSTRI MUZIK (AIM 18) 2011-Layakkah Yuna untuk Menang Anugerah Lagu Pop Terbaik???

ramai yang tak menduga akan kemenangan Yuna dalam kategori Lagu Pop Terbaik Anugerah Industri Muzik Ke 18 malam tadi. ramai yang seakan mempersoalkan kredibliti dan bagaimana lagu yang bertajuk penakut yang hanya "biasa" sahaja itu boleh menang. sedangkan lagu dari 3 Suara ( Shila, Ning dan Jac) dirasakan lebih hebat...ini penjelasannya


Namun seperti yang sering ditekankan penganjur AIM, pencarian lebih tertumpu kepada ‘yang terbaik’ berbanding ‘yang popular’.
PRASEKOLAH PERCUMA UNTUK ANAK ANDA>KLIK SINI
JOM CASHOUT DUIT DENGAN MUDAH>KLIK SINI
Maknanya dalam erti kata lain, semua faktor akan diambil kira seperti gubahan muzik, lagu, senikata, suara dan pelbagai lagi perkara.
Harus diingat, keputusan malam ini berdasarkan penilaian puluhan juri profesional yang diketuai penggubah muzik terkenal, Datuk Ramli MS.
Kemungkinan di sini juri melihat semua faktor ‘terbaik’ itu ada pada Penakut dan bukan pada Beribu Sesalan mahupun Sedetik Lebih.
Dan Kejayaan Yuna tidak terhenti sekadar di situ.
Anak muda ini sekali lagi mencatat kejayaan membanggakan apabila menangi Persembahan Vokal Wanita di Dalam Lagu dan Anugerah Kembara disebabkan hasil sumbangannya dalam memartabatkan dunia seni tempatan di peringkat antarabangsa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir