SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Home » , , , , , , , » Piala Malaysia 2011-Pengurusan Stadium dipersoalkan, PDRM dipuji

Piala Malaysia 2011-Pengurusan Stadium dipersoalkan, PDRM dipuji


Rata-rata petugas media yang membuat liputan perlawanan akhir Piala Malaysia 2011 antara Terengganu dan Negeri Sembilan di Stadium Shah Alam
kecewa dan tidak berpuas hati dengan kemudahan yang disediakan Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM).
VOLKSWAGEN TERBARU-JETTA UNTUK ANDA>KLIK SINI
MAXIS HOME JALUR LEBAR PALING BEST>KLIK SINI
Setiausaha Agung Persatuan Penulis-penulis Sukan (SAM) Faisal Jamal yang ditemui Bernama berkata pihak pengurusan stadium dan jawatankuasa pertandingan FAM sepatutnya mengetahui kehendak yang diperlukan oleh wartawan ketika membuat liputan sukan lebih-lebih lagi membabitkan perlawanan penting seperti perlawanan akhir Piala Malaysia.
“Dalam hal ini, kita tidak boleh menyalahkan pihak FAM semata-mata kerana pihak pengurusan stadium (Stadium Shah Alam) mempunyai badan pengurusan sendiri.
KINDERGARTEN PERCUMA UNTUK ANAK ANDA>KLIK SINI
MAKAN FREE at Capriciossa!> KLIK SINI
JEMPUTAN KHAS BUAT ANDA: KLIK SINI
“Mereka (pengurusan stadium) sewajarnya mengetahui keperluan asas yang diperlukan petugas media dalam membuat laporan seperti keperluan Internet dan jalur lebar,” katanya 
Namun, pada masa yang sama beliau memuji tahap keselamatan yang diurus dengan baik dan teratur pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) dengan kerjasama Jawatankuasa Keselamatan FAM.
“Di sini, saya dapat lihat keselamatan petugas media lebih terjamin dengan adanya kawalan ketat oleh pihak polis berbanding dengan Stadium Nasional Bukit Jalil yang agak longgar,” katanya.
KINDERGARTEN PERCUMA UNTUK ANAK ANDA>KLIK SINI
MAKAN FREE at Capriciossa!> KLIK SINI
JEMPUTAN KHAS BUAT ANDA: KLIK SINI
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir