SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Home » , , , , , » Bekas Tentera curi kabel sebagai kerja sampingan.

Bekas Tentera curi kabel sebagai kerja sampingan.Seorang bekas tentera berumur 50 tahun ditahan di sebuah pondok berhampiran rumahnya
di Kampung Padang Bual, Hulu Besut ketika sedang asyik meleraikan gelungan kabel kepunyaan Telekom Malaysia kira-kira jam 4 pagi semalam.
Gambar hiasan semata


Ketua Polis Daerah Besut, Superitendan Kamaruddin Mohd Zakaria berkata dalam serbuan itu, sejumlah kabel yang belumsempat dijual dipercayai bernilai RM4,200 turut ditemui. Katanya, selepas mendapat laporan kecurian kabel telekom awal pagi semalam, sepasukan polis membuat intipan di rumah suspek dan mendapati suspek yang merupakan seorang duda sedang meleraikan kabel di dalam sebuah pondok yangditerangi cahaya lilin.

“Suspek terkejut apabila polis menyerbu ke pondok berkenaan dan tidak sempat melarikan diri,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Kamaruddin berkata, polis turut merampas tujuh gulung kabel belum dileraikandalam guni dan beberapa gulung kabel yang telah dileraikan yang disahkan pihakTM sebagai milik mereka yang hilang sebelum itu.

Ujian air kencing mendapati suspek yang kini bekerja sebagai buruh, positifdadah jenis pil kuda dan kes ini disiasat di bawah Seksyen 379 Kanun Keseksaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir