SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Home » , , , , , » Membazir : RM 317 K hanya untuk No. Plat Kenderaan Kerajaan Negeri Melaka

Membazir : RM 317 K hanya untuk No. Plat Kenderaan Kerajaan Negeri Melaka
kesal dengan tindakan Kerajaan negeri Melaka, yang dirasakan sangat membazir.Mengeluarkan peruntukan sebanyak RM 317,000 untuk pembelian tender nombor pendaftaran kereta kerajaan yang baru,rasanya bukan satu langkah yang bijak.
Maklumat pembelian tender nombor pendaftaran
kereta itu diperoleh dari Pejabat Jabatan Pengangkutan Jalan Melaka yang menyatakan bahawa sejumlah RM317,000 tender telah dibuat atas nama Setiausaha Kerajaan Negeri Melaka.
No pendaftaran kereta tersebut adalah dari MCC1 sehingga MCC 15.Dipercayai ianya akan digunakan untuk kenderaan rasmi baru kerajaan negeri iaitu Nissan Teana.Pada pendapat kami, kegilaan kerajaan-kerajaan negeri, tak kiralah dari negeri mana sekalipun, ianya perbuatan yang membazir.
Siapa dalam video ni???siapa tahu??? : SINI

                                                Wajib baca blogger baru: SINI

Jadikan kereta proton anda kepada BMW : SINI


Dengan duit sebanyak itu, banyak program-program untuk menbangunkan rakyat dapat direncanakan.Suruh rakyat bijak berbelanja, tapi urus duit macam duit sendiri, itulah yang susahnya dengan pemimpin sekarang.Tidak ada perlunya Kerajaan Negeri Melaka meneruskan trend kegilaan no pendaftaran ini untuk kenderaan jabatan.
p/s : bulan ramadhan ni lebih baik sedekah pada yang memerlukan daripada membeli plat kenderaan tu....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir