SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Home » , , , , , , » Abang 5 tahun heret adik untuk selamatkan diri

Abang 5 tahun heret adik untuk selamatkan diri


memang berani betul budak ni.. walaupun baru berumur 5 tahun namun cara pemikiran dia dah matang. sebab mampu tarik adik dia yang umur 2 tahun ke luar rumah ketika api mula membakar rumah mereka.


hanya gambar semata-mata
Dalam kejadian kira-kira jam 10 pagi itu, Muah Hakimi Raja Azman mengheret adiknya, Mohd Yusof Azrik, 2, ke rumah datuk mereka, Solehah Mokhtar, 70, yang tinggal bersebelahan dalam keadaan menangis teresak-esak selepas dipercayai menyalakan bunga api menggunakan pemetik api sebelum membuangnya di atas tilam sehingga terbakar. 

Ketika kejadian, dua beradik itu bersendirian di rumah kerana ibu mereka, Noraini Mohamad, 40, keluar bekerja manakala bapa, Raja Azman Raja Ibrahim, 46, ke sekolah berdekatan untuk menerima sumbangan zakat.Raja Azman berkata, dia keluar rumah kira-kira jam 9 pagi dan meminta Muah Hakimi menemani adiknya yang masih tidur. 
  video yang boleh buat korang ketawa sampai pecah perut : SINI
 video yang buat korang ketawa lupa dunia : SINI
 tiket flight percuma dari Air Asia : SINI 
“Saya hanya menyedari rumah terbakar apabila pulang dan melihat anggota bomba sedang memadamkan api. Saya bergegas masuk ke dalam rumah untuk menyelamatkan dua anak saya itu.
“Bagaimanapun, saya diberitahu ayah, kedua-dua anak saya selamat dan tidak cedera,” katanya. 
Menurut Raja Razman yang mempunyai 10 anak berusia antara dua hingga 21 tahun, keluarganya bernasib baik kerana tindakan pantas orang ramai memadamkan api menggunakan air tangki, menyelamatkan sebahagian daripada rumahnya.

 duit raya buat korang yang selalu lepak : SINI
 Iklan baru daripada PETRONAS : SINI
 raya dengan penyampai Radio ERA : SINIpesanan chegu zubir : jangan biar anak2 kecil bersendirian di rumah dan jangan biar mereka bermain pemetik api atau seangkatan dengannya. bahaya.ambik pengajaran semua


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir