For pastry :
A : 200gram butter, 100 gram icing sugar, 1/4 teaspoon vanilla
B : 1 egg
C : 420g superfine flour, 1 teaspoon milk powder.
Cara -cara :
Putar A sampai kembang and smooth, then tambah B. pastu masukkan C sikit-sikit sampai mixed well. Press kan ke dalam mould bagi nipis dalam 3mm-4mm. then trim bahagian atas guna pisau kecil. cucuk bahagian tengah dengan garfu dalam 3 kali. Bakar 190C dalam 15minit. then biar sejuk dalam 5 minit baru keluarkan dari mould. senang je nak keluarkan.
For Filling :
A : 250gram cream cheese, 50 gram castor sugar, 25 butter.
B : 1 egg
C : 25 gram whipping cream
D : 20gram flour
Topping : Blueberry filling 100gram. boleh beli kat kedai cake/bakery.
Cara-cara :
Putar A sampai smooth then tambah B. tambah C then last sekali tambah D.
Masukkan dalam pastry guna sudu kecik sampai [ TERUSKAN MEMASAK DI SINI ]
nilah hasilnya..
.sape nak??angkat tangan...
dan mintak pada blogger [ NI ]
blogger mana???blogger yang jadi pserta ke 15 dalam segmen c.z...
meh kita masuk blog die...Klik pada link bawah k