SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Home » , , » Tubuh Badan Wanita Yang Menggiurkan Lelaki...

Tubuh Badan Wanita Yang Menggiurkan Lelaki...

 Setiap lelaki sudah semestinya mendambakan seorang wanita yang cantik serta mempunyai tubuh badan yang menawan...namun adakah anda tahu apakah kriteria atau ciri tubuh badan yang akan menjadikan seorang lelaki itu takkan berpaling dan hanya menumpukan terhadap bentuk badan wanita tersebut..heheheh


1. Tubuh AtletisLelaki menyukai wanita yang bertubuh atletis karena dalam pandangan mereka pasti wanita tersebut mampu menjadi ibu yang baik. Dengan tubuh yang fit, si wanita tentu akan mampu menjalani hari-harinya sebagai ibu dan mengerjakan berbagai tugas rumah tangga. Wanita bertubuh atletis juga diyakini mampu melindungi dirinya dari bahaya.
2. Payudara yang padat dan BerisiBagi para lelaki, payudara wanita paling indah ada pada rentang usia awal 20 tahunan. Kegemaran mereka adalah payudara padat berisi persis yang ada di majalah-majalah lelaki atau iklan-iklan pakaian dalam.
Jika anda tidak memiliki payudara padat berisi jangan sedih dulu. Menurut hasil penelitian, pria menyukai payudara tanpa mempedulikan bentuknya. Tidak masalah apakah payudara tersebut berukuran kecil ataupun besar, lelaki pasti tertarik pada payudara wanita.
Satu lagi fakta tambahan mengapa pria menyukai payudara wanita adalah kerana di sekitar puting wanita ada bahagian bernama aerola. Pada saat berhubungan seks, aerola akan mengeluarkan bau yang menggoda lelaki. Itulah sebabnya, lelaki senang bermain-main dengan payudara ketika berhubungan seks.
3. Kaki JenjangKetika seorang wanita beranjak remaja, kaki mereka akan bertambah jenjang. Nah, di mata lelaki, kaki yang panjang menandakan kedewasaan wanita.
Banyak wanita berkaki panjang menyadari kelebihan tersebut. Biasanya mereka menggunakan sepatu hak tinggi atau rok mini untuk semakin menonjolkan keseksian kakinya.
Lelaki juga senang ketika wanita menggunakan hak tinggi. Sepatu yang mudah bikin kaki pegal tersebut menurut pria membuat kaki wanita tambah seksi, membuat bokong dan bagian belakang wanita semakin menarik.
Lucunya, ketika masa subur atau menstruasi, wanita secara instingtif merasa ingin menggunakan rok mini atau pakaian-pakaian yang menggoda lelaki.
4. Pinggang yang RampingBentuk tubuh jam pasir sejak dulu memang menjadi idola wanita. Sejak lima abad silam, wanita berusaha keras mewujudkan bentuk tersebut lewat bentukan korset, diet ketat, sampai operasi plastik. Semakin segaris pinggul dengan pinggang membuat pria semakin tertarik. Terkesan wanita tersebut banyak menimbun lemak sehingga secara reproduktif kurang subur.

5. Perut RampingPastinya ini bukan kejutan lagi, perut ramping akan membuat pria jatuh cinta. Mengapa? Pertama, kerana jelas perut ramping menandakan wanita tersebut tidak hamil. Lalu apalagi? Menurut para lelaki perut ramping menandakan wanita tersebut pandai merawat diri dan peduli akan kesehatannya.
Perhiasan di perut, seperti tindik di perut atau rantai di sekitar perut menurut pria membuat perut semakin seksi. Rantai tersebut membuat pinggul wanita tampak lebih besar sekaligus merampingkan pinggang.
Itu saja? Tentu tidak, masih ada tujuh hal lagi yang pasti membuat lelaki langsung jatuh hati.
6. Leher JenjangLeher lelaki umumnya pendek, lebar, dan kokoh. Secara historis, leher semacam itu berguna untuk membawa benda-benda berat, seperti binatang hasil buruan.Nah, kerana itu leher jenjang wanita membuat lelaki terpesona. Leher jenjang dianggap sebagai tanda kewanitaan yang sangat menggoda, membuat pria senang mencium dan menghiasinya dengan perhiasan.
7. Wajah RamahDiam-diam lelaki mengidolakan wanita yang berwajah sedikit kekanak-kanakan dan penuh senyum. Wajah mungil, dagu kecil, rahang yang elegan, tulang pipi tinggi, bibir penuh, dan mata besar merupakan ciri-ciri wajah kegemaran lelaki.
Wajah seperti ini membuat lelaki secara instingtif ingin melindungi dan memberi kasih sayang. Wajah yang lebih muda memang akan membuat pria tergoda. Kerana itu tak hairan jika perkhidmatan facelift dan operasi plastik cukup sering digunakan oleh wanita-wanita yang mulai keriput.
8. Mulut yang SensualManusia adalah satu-satunya mahluk hidup yang bibirnya berada di bahagian luar. Ketebalan bibir wanita sama dengan vaginanya. Kedua-dua bahagian tubuh ini akan bertindak balas dan dipenuhi oleh aliran darah ketika dalam keadaan terangsang.
Lelaki menyukai wanita yang berbibir penuh dan sensual. Untuk wanita yang tidak memiliki bentuk bibir demikian jangan bimbang. Dengan bantuan lipstick merah menyala, para pria juga boleh tergoda. Tapi penggunaan make-up yang berlebihan juga berbahaya kerana boleh membuat lelaki-lelaki berebutan menggoda dan memicu permusuhan dengan wanita lain.
9. Daun TelingaTelinga wanita juga mempunyai peranan penting dalam tackle lelaki. Bahagian telinga tempat wanita memasang anting-anting adalah sebahagian kegemaran lelaki. Panjangnya bagian tersebut menurut beberapa lelaki membuat wanita makin seksi.
Sesetengah wanita primitif bahkan dengan sengaja memanjangkan bahagian tersebut untuk menarik hati lelaki. Sekarang wanita sudah lebih pandai untuk mengakali bagian tersebut. Anting-anting model panjang dan menarik perhatian jadi pilihan wanita untuk membantu membuat bagian tersebut terlihat lebih menarik. Tapi hati-hati anting-anting yang terlalu besar malah akan merosakkan telinga.
10. Mata BesarLelaki umumnya mengagumi mata besar. Kerana itu tak hairan jika penata rias selalu menonjolkan bagian mata pada tata rias seseorang.Lelaki bukannya menyukai mata besar wanita tanpa alasan yang jelas. Menurut mereka mata semacam itu membuat para lelaki merasa terlindungi.
11. Hidung MungilSecara umum, lelaki menyukai wajah wanita yang imut seperti anak-anak. Wajah tersebut membuat lelaki merasa ingin melindungi. Begitu juga dengan hidung, lelaki sangat menyukai wanita yang berhidung mungil.
12. Rambut PanjangSehelai rambut boleh hidup sehingga enam tahun, setiap harinya seseorang bisa kehilangan 80-100 helai rambut. Untuk lelaki bule, rambut pirang dianggap menarik kerana wanita terkesan feminim dan subur.
Namun apapun warnanya, pria menyukai rambut yang bersih dan berkilat. Rambut tersebut menandakan wanita tersebut bersih dan rajin merawat diri. Selain bersih, menurut sebuah survey, 75% lelaki lebih tertarik pada wanita yang berambut panjang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir