SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Cerita Artis

Home » , , » TiPs Jadikan Orang Mahu Membaca Blog anda

TiPs Jadikan Orang Mahu Membaca Blog anda

assalamualaikum dan salam sejahtera
harap semua hepi selalu
kali ni...C.Z nak kongsi beberapa tips untuk bagi orang yakni FOLLOWER 
singgah ke blog anda

1) jadikan blog anda blog yang mesra pengguna dengan penggunaan shoutbox dan listname yang memudahkan orang lain yang masuk ke blog anda meninggalkan jejak
2) gunakan ayat yang mudah difahami..kalau blogger muda ni kena la belajar tulis penuh tak boleh la nak shortform jer semua perkataan...kang lain yang disampaikan lain pulah difahami
3) pastikan anda membalas kunjungan yang dilakukan oleh blogger lain terhadap laman blog anda
yelah...orang dan sudi datang ke blog kita takkan kita nak sombong..ingat if kita sombong susah jadinya
4) wujudkan entry yang menarik yang akan menarik pembaca ke laman anda dengan cara yang paling terbaik. cari topik-topik yang HOT untuk menarik pembaca ke laman anda
5) kalau korang berani....cubalah sangkal yakni menafikan apa yang dikatakan oleh blogger-blogger otai cam ben ashaari, jejaka terhangat, hanis zalika...konpem orang akan jenguk blog anda dan page view korang akan meningkat
6) kurangkan penggunaan widget yang boleh menjadikan performance blog anda berat ...kalau loading pun ambik masa sampai 10 minit...konpemla tak kan ada orang yang sudi nak jenguk masuk...silap-silap orang akan banned korang coz blog korang yang penuh sangat dengan widget yang melampau-lampau
7) sentiasa join forum atau Chat cam BCR ( Blogger Chat Room ) untuk mempromosikan entry-entry korang....yelah..alang-alang chat...promote la blog sama...tak de salahnya

setakat ini..tu je tips yang mampu C.Z bagi as blogger baru yang masih mencari hala tuju dalam dunia blog




1 baca dan rajin ulas :

farhan said... Balas Komen

tips yg bagus....huhu..mcm mana nak bagi trafik naik walaupun jarang wat entry baru.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir