SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Cerita Artis

Home » , , » Semoga Dipermudahkan Segalanya Apabila Esok Menjelma

Semoga Dipermudahkan Segalanya Apabila Esok Menjelma

Assalamualaikum semua
salam keberkatan dan salam kedamaian
semoga semuanya berada dalam limpah rahmat dan kasihNya

esok penting bagi aku
walaupun dah kali ke tiga menjalani PRAKTIKUM
namun sikap GEMENTER dan BERDEBAR_DEBAR
masih lagi bermain dalam tubuhku
Apakah yang hendak ku ajar esoknya????
sudah la tema minggu ini kedengaran agak susah
tema 
"Kebersihan dan Keselamatan Diri"
pada yang belum menceburi bidang ini
bidang perguruan mungkin akan mengatakan
"ala senang je nak ajar budak-budak"
senang ker???
kalau senang kenapa Cikgu yang nak ajar pra sekarang kena ada degree???
anda ada jawapannya??

fokus to the title yer
esok pensyarah nak observe cara mengajar C.Z
aduh...minggu lepas observe minggu ini observe
memang tak boleh bersenang lenang lah
memang agak tertekan jugakla
dah la kepala otak ni kurang idea-idea yang GEMPAK
aduh....nak wat macam mana yer
berusaha la wahai Zubir
yer..aku mesti berusaha
dapat baik atau tak...itu sudah ketetapan
yang penting C.Z dah berusaha
kalau dapat teruk pun C.Z tak la kecewa sangat

untuk pengetahuan lecturer akan observe sebanyak 4 kali 
habis observe esok..tinggal lagi 2
 dengar cam sikit
tapi lama jugak tu nak tunggu 2 tu

so...C.Z tak nak la jadi cam sebelum ni
jadi C.Z ambik keputusan dengan wat draft Rancangan Pengajaran Slot
lebih awal
dan tadi after di Prasekolah
C.Z berjumpa dengan lecturer yang nak observe esok
tanya pendapat dia tentang aktiviti yang C.Z nak jalankan
saja nak dengar pendapat dia
ingat Malu Bertanya Sesatla Kita
so after lecturer check my RPS
dia kata perlu ubah aktiviti
dan after buat perubahan and editing C.Z jumpa lagi
hahahhahaa
Giler rajin C.Z ni...sape tak nak dapat A
if kita wat seperti yang lecturer nak konpem dapat markah yang sesuai la
hehehehhehe
td pas editing jumpa lecturer lagi
dan dia berpuas hati...Alhamdulillah ALLAH permudahkan urusanku
cuma sekarang C.Z menanti hari esok
harap esok dapat berjalan dengan lancar
dan kanak-kanak mendengar arahan C.Z dengan baik

untuk pengetahuan esok C.Z akan mengajar kanak-kanak
bagaimana memberus gigi dengan baik
sesuai dengan tema Kebersihan dan Keselamatan Diri
sebelum ni....nak buat membersihkan sapu tangan
after dapat guide dari lecturer dia kata ubah kepada aktiviti yang lebih berkaitan dengan kanak-kanak
so ubahla....harap esok die berpuas hatilah

*jurnal tak wat lagi nih...hahahha..esok lecturer konpem check fail*

3 baca dan rajin ulas :

SaYraH WonDerLanD said... Balas Komen

wah.lecturer Sarah lom datang tgk ag. Ketaq gak walaupun bukan nya practical as teacher mcm cikgu zubir.Still nervous

diana said... Balas Komen

akak dah follow kamu..:)

Dda Ly said... Balas Komen

gud luck okeyy..:)

jemput ke rumah..
http://laydie-dda.blogspot.com
keep in touch yeee..♥♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir