SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Home » , , , , , » CARA BUAT DUIT DENGAN LYNK.MY YANG RAMAI BELUM TAHU

CARA BUAT DUIT DENGAN LYNK.MY YANG RAMAI BELUM TAHU

Tutorial penggunaan lynk.my dan jana pendapatanAssalammualaikum dan salam sejahtera, semenjak dua menjak ini ada yang bertanya bagaimana menggunakan lynk.my , tidak kurang juga yang bertanya bagaimana untuk menjana pendapatan melalui website ini.

 Untuk pengetahuan semua, lynk.my adalah salah satu laman web pemendekkan url yang bukan sahaja membantu anda mengingati url blog atau alamat web yang panjang tetapi juga membantu anda untuk menjana pendapatan disamping berblogging. Lynk akan memberikan bayaran bagi setiap penggunanya dengan cara bayaran tersebut akan diberikan kepada anda setiap kali orang memasuki blog atau laman web anda menggunakan url yang sudah dipendekkan. Disini disertakan beberapa langkah yang perlu anda lakukan bagi memudahkan urusan.


- Layari alamat daftar lynk.my dan isikan maklumat yang diperlukan. Sila semak maklumat emel bagi mengelakkan kesulitan.- Hantar permohonan dan sila buka emel anda untuk mendapatkan maklumat pendaftaran. Jika tidak menerima sebarang emel daripada no-reply@lynk.my sila semak emel di folder Spam.
- Dengan maklumat pendaftaran yang diterima , anda boleh log masuk di http://lynk.my/login.html 

- Untuk mencipta Lynk daripada URL anda , sila layari http://lynk.my/index.html dan masukkan URL yang ingin diubah pada form yang disediakan dan tekan “Create URL”


- Terdapat pilihan untuk membuat beberapa url sekaligus. Anda boleh klik "More URL"


- Bagi memudahkan urusan anda boleh bawa butang "Drag Me" ke bookmark bar dan hanya satu klik , anda akan berjaya menggunakan lynk pada setiap URL yang diakses.
- "More Option" merupakan beberapa pilihan yang boleh digunakan dan disitu juga terdapat redirection option dan pilihan Interstitial merupakan pilihan bagi menjana pendapatan yang lebih tinggi,


- Anda akan menerima pautan URL baharu anda yang diubah kepada lynk. Right-click pada lynk tersebut dan copy untuk kegunaan anda.
- Bagi menjana pendapatan , anda boleh menggunakan beberapa medium seperti blog , facebook , twitter , instagram dan pelbagai media social yang lain untuk sebarkan lynk anda.

- Setiap akses dengan unique IP pada setiap lynk anda akan menerima bayaran melalui kadar yang ditetapkan di http://lynk.my/tools/rates.html . Setiap kadar dikira bagi setiap 1000 UV contohnya RM10.00 merupakan kadar untuk 1000 UV dan setiap UV berharga RM0.01.


- Untuk menerima bayaran , anda dikehendaki memasukkan maklumat pembayaran di http://lynk.my/account_edit.html . Pastikan maklumat itu betul kerana untuk pengemaskinian maklumat tersebut anda perlu menghubungi pihak lynk.


- Jumlah minimum untuk menerima bayaran ialah RM10 dan anda boleh request seberapa kerap sebelum 28hb pada setiap bulan kerana proses pembayaran akan bermula pada 28hb dan mengambil masa 3-5 hari bekerja untuk diproses. Anda boleh menyemak status pembayaran anda di http://lynk.my/tools/earnings.html . 

Semoga dengan penulisan kali ini sedikit sebanyak dapat membantu semua pelanggan Lynk . Untuk maklumat lanjut boleh hubungi kami di http://lynk.my/contact.html


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir