SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Home » , , , » Gambar : Murid Darjah 1 Ditampar Cikgu Sampai Lekat Kesan Jari

Gambar : Murid Darjah 1 Ditampar Cikgu Sampai Lekat Kesan Jari

Tak dapat dinafikan ramai kurang setuju dengan tindakan ibu bapa pada hari ini yang gemar menyalahkan guru apabila anak mereka dimarahi di sekolah.
Kebanyakannya memberi dalil zaman dahulu guru pukul anak murid juga tapi sudahnya baru
mereka jadi manusia.
Kami pun setuju bahawa guru harus diberi kebebasan mengajar murid termasuk mengajar dengan memukul dan memberi denda jika terlalu nakal tapi agak-agak jugalah kan.
Kalau dah bagi penampar sampai berbekas kesan jari ini rasanya bukan memukul dengan niat mahu mengajar tapi lebih kepada mengikut perasaan marah.
Kini gambar kanak-kanak yang baru berusia 7 tahun didakwa murid sebuah sekolah rendah di Pulau Pinang dengan kesan tamparan di pipi ini telah tersebar di laman-laman sosial.
996150_1526948317520059_3587265772235171688_n
Difahamkan susulan kejadian ini, pemeriksaan di Hospital Besar Pulau Pinang serta laporan polis telah dibuat sebelum dibawa ke pengetahuan JPN dan kementerian pendidikan.
Kami harap selepas ini guru akan lebih sabar dalam mendidik anak-anak apatah lagi yang masih kecil seperti ini manakala ibu bapa pula, jalinkanlah hubungan baik dengan pihak sekolah dan guru anak anda demi kebaikan bersama.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir