SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Cerita Artis

Gambar 3D Sekitar Kaabah Yang Pasti Membuatkan Anda Teruja

Jom lihat fotografi 3D yang menakjubkan di Masjid Al Haram dan Masjid An Nabawi yang membuatkan kita rasa seperti berada disana.

Anda boleh lihat gambar 3D tersebut dengan klik pada mana-mana gambar berkenaan.

Ruangan dalam melengkung itu adalah Hijr Ismail dan apabila anda didalam, anda boleh lihat

Doa Pembuka Rezeki Yang Wajib Anda Ingat..Sebarkan


“Dan tiadalah sesuatu pun daripada makhluk-makhluk yang bergerak di bumi melainkan Allah jualah yang menanggung rezekinya dan mengetahui tempat kediamannya dan tempat ia disimpan. Semua itu tersurat di dalam kitab (Loh Mahfuz) yang nyata (kepada malaikat-malaikat) yang berkenaan.” – (Surah Hud:6) 
Menurut Hadis riwayat al-Hakim dan al-Tirmizi daripada Zaid bin Aslam r.a, beberapa orang

Gambar - Kaki Dan Tangan Kanak-Kanak Lelaki 3 Tahun Diikat di Rumah Pengasuh

KEPALA BATAS: Seorang wanita yang membuat pemeriksaan mengejut ke rumah pengasuh anaknya terkejut apabila mendapati anak lelakinya berusia tiga tahun terbaring di atas lantai dengan tangan dan kaki diikat.



Wanita yang bekerja kilang itu mengambil keputusan membuat pemeriksaan mengejut ke rumah pengasuh di Flat Taman Seri Pinang di sini semalam, setelah mendakwa sejak kebelakangan ini anaknya sentiasa dalam keadaan lapar apabila diambil daripada rumah

Subhanallah, Mayat Bayi Ini Masih Berbau Harum Walaupun Dalam Tong Sampah


Kuala Lumpur: "Bayi itu berbau harum meskipun mayatnya ditutupi sampah-sarap. Saya segera menghubungi polis bagi memaklumkan kejadian itu," kata seorang pengawal keselamatan sebuah kondominium mewah di Taman Melati di sini, yang menemui mayat bayi lelaki di dalam tong sampah.


Dalam kejadian jam 9.30 pagi semalam, lelaki terbabit yang hanya mahu dikenali sebagai

Kisah Sedih..Abderrahman Rindukan Ayahnya, Juruterbang MH17

PUTRAJAYA: Tiga bulan selepas tragedi nahas pesawat Syarikat Penerbangan Malaysia (MAS) MH17 yang meragut nyawa pembantu juruterbang, Ahmad Hakimi Hanapi, isteri dan anaknya yang berusia setahun kini memulakan kehidupan baharu dengan membuka francais The Boost Juice di D'Pulze, Cyberjaya pada Rabu.


"Suami saya pernah menyuarakan hasrat untuk membuka sebuah restoran sebelum meninggal dunia dan dia mencadangkan kami bermula dengan perniagaan secara kecil-kecilan," kata Asmaa Aljuned, isteri Hakimi atau lebih mesra disapa sebagai Kimi oleh rakan-rakannya.

Sebelum pemergian Ahmad Hakimi, 29, Asmaa merupakan suri rumah sepenuh masa.

Pembukaan francais The Boost Juice merupakan titik permulaan kepada Asmaa untuk memulakan kariernya selepas memilih untuk menjaga anaknya sebelum ini.

"Saya menggunakan semua wang simpanan saya untuk memulakan perniagaan ini. Bapa

Gambar Pejabat SIMPLYSITI Milik Datuk Siti Nurhaliza

Beliau adalah diva, lagenda dan penyanyi terhebat di Malaysia. Siapa lagi kalau bukan Datuk Siti Nurhaliza!
Lihat sahaja sepanjang perjalanan karier seninya, populariti tidak pernah surut dan sentiasa berada di puncak.



Namun untuk menjadi sehebat beliau tidak mudah kerana pelbagai onak duri terpaksa 

ditempuh bagi mengecapi kesenangan seperti sekarang.
Kini bukan sahaja seorang penyanyi, Siti mengorak langkah sebagai usahawan wanita berjaya dengan jenama kosmetiknya sendiri iaitu Simplysiti.
Pasti ramai nak tahu bagaimana rupa pejabat miliknya kan?

Syarat Kelayakan Skim Subsidi Petrol Bermula Jun 2015

Skim subsidi petrol yang diumumkan oleh kerajaan sebelum ini bakal dilaksanakan mengikut 3 peringkat berdasarkan kepada pendapatan rakyat.


  • Individu yang berpendapatan lebih dari RM10,000 tidak layak untuk menikmati subsidi petrol.
  • Individu yang berpendapatan antara RM5,000 hingga RM10,000 hanya menikmati sebahagian dari subsidi.
  • Individu yang berpendapatan kurang dari RM5,000 layak menerima subsidi penuh.

Subsidi ini akan dikenakan bermula pada Jun 2015 dan hanya melibatkan RON95 dan diesel sahaja. Harga minyak RON97 pula akan bergantung kepada harga pasaran semasa. -

Lihatlah Apa Yang Terjadi Kepada Kereta Nissan Skyline GTR Selepas Suami Membenarkan Isterinya Menconteng

Nissan Skyline GTR!
Sekali dengar sebaris nama ini terus meleleh air liur para lelaki di luar sana. Kereta yang diidam-idamkan, ramai yang mampu tengok dan kagum dari jauh tetapi nak memilikinya? Oh, kena kerja usaha lebih keras lagi!
LAGI MENARIK >>>> SINI <<<
Kami percaya, majoriti lelaki jika sudah berjaya memiliki sebuah Nissan Skyline GTR, akan menyayangi kenderaan itu ibarat menatang minyak yang penuh. Setiap inci disayangi dan dijaga penuh rapi. Sekali orang usik, mau mengamuk sekampung!
GTR Skyline 01
Namun, berbeza dengan lelaki ini. Dia telah memberi izin kepada isterinya untuk melukis di badan kereta kesayangannya sehingga akhirnya, taraaa! Sebuah kereta yang dipenuhi

Sekitar Program “I Want To Touch A Dog” Yang Bertentangan Islam

Gambar Program & Kempen I Want To Touch A Dog di Petaling Jaya Selangor. Pegang Belai Sayang Anjing. Berminat? : Kami masyarakat urban katanya. Kami sudah tiada stigma takut kepada anjing anda bila lagi. Semalam 19 Oktober 2014 telah diadakan satu program dan kempen yang dipanggil “I Want To Touch A Dog” yang telah berlangsung selam tempoh 2 jam di sekitar Central Park One Utama, Petaling Jaya Selangor. Ada pembaca Berita Semasa yang datang memeriahkan program “I Want To Touch A Dog” itu?

 Difahamkan seramai 1,800 telah bersama-sama meramaikan program dan kempen “I Want To Touch A Dog”. Boleh tahan….

Gambar - Punca Sebenar Kemalangan Bikers Di Lebuhraya Karak


Gombak: Dua penunggang motosikal berkuasa tinggi maut manakala seorang lagi parah

"BERHATI-HATI DENGAN SMS BR1M PALSU"- LHDN

Keratan kenyataan dari LHDN

LHDN telah mengeluarkan satu kenyataan rasmi berhubung SMS dan email berkenaan BR1M yang diterima oleh orang ramai daripada seorang individu yang mendakwa dirinya adalah salah seorang dari pegawai LHDN.

Menurut LHDN, pihaknya tidak mengeluarkan sebarang SMS dan email berkenaan dengan BR1M dan

Anda Rasa Kerja Anda Membebankan ??? Baca Artikel Ini.. Anda Pasti Bersyukur Dengan Kerja Anda

agi yang selalu sahaja merungut dan merasakan beban kerja mereka adalah yang paling berat di dunia ini, sila ambil masa seketika untuk bertukar tempat dengan mereka di sini.
Bayangkan anda, setiap hari berjalan kaki ke tempat kerja dengan mendaki gunung sejauh 4000 meter untuk sampai ke kawah gunung berapi yang masih aktif mengeluarkan asap dan cecair sulfur dengan penuh kesedaran di hati anda bahawa gunung berapi ini mungkin akan meletus pada bila-bila masa sahaja.
Sebaik sahaja sampai ke tempat kerja anda iaitu kawasan kawah gunung berapi, anda

Anda Suka Minum Kopi ?? Sila Baca Ini Dan Berhati-hati


SEORANG lelaki tidak menyangka akan menemui bangkai anak tikus di dalam cawan kopi selepas habis menghirup air tersebut yang dibeli dari sebuah restoran makanan segera.


Ron Morais dari Frederiction, Kanada, berkata, anak tikus itu hanya ditemui selepas dia

GAMBAR: DINDING FLAT DI JALAN LOKE YEW TERCABUT DINDING GARA-GARA RIBUT

SEMALAM hujan lebat dan ribut melanda ibu kota sememangnya agak menakutkan apabila banyak pokok yang tumbang. Turut dilaporkan kematian dua anggota polis yang bertugas di Brickfileds yang mana maut selepas dihempap pokok.



Selain itu rumah flat yang dipercayai terletak di Jalan Loke Yew juga turut terkena tempias sehingga menyebabkan dinding bilik salah sebuah rumah di situ tercabut.

Penggodam Komputer Paling Muda Di China Berumur...


China - Wang Zhengyang, seorang kanak-kanak berusia 12 tahun menggodam kedalam sistem komputer sekolah dan juga sistem jual beli online tapi mendakwa dia menggodam hanya kerana mahu membantu memperbaiki masalah keselamatan di dalam sistem.


Wang memecah masuk sistem sekolah dan kemudiannya memberitahu syarikat yang

11 Gambar Buat Anda Baca Dua Kali #MediaTypo

Sempena #HariTypo1Malaysia hari ni, kami bawakan beberapa keratan gambar typo yang dilakukan oleh media arus perdana di Malaysia. - 
1 - Gembira Terima ...

2 - Kesian pokok getah

Bahaya...Jangan Jawab Call Semasa Telefon Sedang Charge.. Ini Buktinya

andai anda rasa menjawab panggilan semasa telefon sedang dicharge.. anda perlu fikir kali kedua dan lihat gambar ini...


jom share supaya orang yang anda sayang tidak menjadi seperti insan dalam gambar diatas

Akhirnya, Rahsia Proton Iriz Terdedah..

Model Baru Proton Iriz (PCC) : Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pada 25 September 2014 ini Proton akan memperkenalkan satu model baru keluarannya. Ia merupakan sebuah kereta kompak yang juga dikenali sebagai PCC (Proton Compact Car) yang diberi nama Iriz.

IKLAN TV DAN DAFI YANG DIBANNED - KLIK SINI

Sebelum ini PCC atau P2-30A ini lebih dikenali dengan nama GSC (Global Small Car)Iriz merupakan model gantian Savvy yang akan menjadi model terbaru Proton bagi bersaing dalam segmen B bersama dengan Perodua Myvi, Suzuki Swift, Ford Fiesta, Volkswagen Polo, Honda Jazz dan Peugeot 208. Mampukah PCC mengatasi Myvi yang sudah cukup lama bertahta didalam segmen ini? Kita tunggu dan lihat...
PCC-Proton Compact Car-Proton Iriz Baru 2014-Global Small Car-GSC-P3-20A

Spesifikasi Proton Iriz (PCC)

PCC akan dijana oleh enjin NFE yang merupakan varian terbaru daripada keluarga enjin

Fakta Tentang Pemimpin Agung, Sultan Al-Fateh Diseleweng Dalam Filem Dracula -Untold

Sudah lama saya tidak menonton filem, tetapi saya tertarik apabila adik berkongsi status ini di FB wall beliau.
Status ini ditulis oleh seorang pengguna FB (yang meminta untuk tidak dikreditkan) berkenaan cerita Dracula Untold.
Sultan Al Fateh, seorang pemimpin agung dalam sejarah Islam juga diputar belitkan melalui propaganda halus Hollywood.
Melihat cerita Dracula Untold memang benar mencabar

Adakah Anda Tahu Penyebab Garisan Putih di Kuku Anda ???


Kebanyakkan dari kita mesti pernah mengalami atau ada garis putih pada kuku seperti gambar di atas ini bukan? Pernah tak anda terfikir apa penyebab garisan itu muncul?


Baiklah, kami ingin berkongsi satu info ringkas yang berguna buat anda semua berdasarkan

Tetamu Misteri Muncul Di Gambar Pengantin

Bagi pasangan yang sedang bercadang untuk melangsungkan perkahwinan tidak lama lagi, pastinya lokasi majlis menjadi salah satu pilihan. Ada yang selesa melangsungkan perkahwinan di rumah sendiri, ada yang lebih gemar memilih hotel atau dewan dan ada juga yang memilih tema yang lebih dekat dengan alam seperti di taman bunga atau di tepi pantai.


Bagi pasangan Lauren Ruff dan Erick Fix dari New Jersey, tetamu misteri ini bukan sahaja
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir