SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Cerita Artis

Lelaki Ini Mahu Bakar Al-Quran Pada 25 Jun Dan Upload Ke FB

Tidak tahu apakah motif mengapa lelaki  ini mahu membakar al-quran dihadapan beberapa orang muslim dan memuatnaik video tersebut ke Facebook. Selain itu turut dinyatakan tarikh aktiviti tersebut akan dilakukan iaitu pada 25 June.. namun tempat aktiviti tersebut tidak dinyatakan setakat ini..

Adakah ini sekadar provokasi atau facebook lelaki itu digodam dan individu tersebut sengaja membuat provokasi sedemikian rupa untuk menaikkan rasa marah orang islam..

PANAS : Peraturan Cermin Hitam Kenderaan Akan Dipinda

Kuala Lumpur: Kementerian Pengangkutan semalam memutuskan untuk meminda peraturan penggunaan cermin gelap ke atas kenderaan di negara ini. 

Bagaimanapun, perincian mengenai pindaan itu akan diputuskan dalam bengkel khas membabitkan

Gambar | Evolusi Perkara Yang Membazirkan Masa

Tahukah anda perkara yang membazirkan masa telah wujud dan berevolusi sesuai dengan peredaran zaman... Tak percaya..sila rujuk gambar :)


Perbezaan Telefon Bimbit Dahulu Dan Sekarang

Sebelum ni kita dah baca tentang Fakta Logo Kereta Mewah seterunya kita lihat pula Perbezaan Telefon Bimbit Dulu Dan Sekarang... Serius memang Fakta

Fakta | Sejarah dan Makna Disebalik Logo Kereta Mewah

Rata-rata kita pasti kenal dan tahu bila disebut logo BMW, Lexus, Ferrari, Volkswagen dan lain-lain lagi.. Tetapi adakah kita tahu sejarah dan makna disebalik logo tersebut...

10 Tips Mudah Berhenti Merokok Dengan Selamba

Beribu-ribu wang telah dihabiskan untuk membeli rokok selama beberapa tahun kebelakangan ini. Prestasi kesihatan anda pula, semakin menurun.

Jika dulu anda boleh berlari dan bermain bola tanpa rasa penat, kini, baru naik tangga rumah contohnya sudah pun termengah-mengah.
Tidak perlulah kami menceritakan secara terperinci akan keburukan merokok kerana kami

AWAS !!! Tunjuk, Henti Dan Samun - Jenayah Baru

Baru-baru ini telah dikesan taktik penjenayah yang cuba melakukan rompakan terhadap pemandu kereta yang sedang memandu di jalan raya.

Taktik yang diguna pakai penjenayah seperti berikut:
• Menunggang sebuah motosikal yang dinaiki dua lelaki dan menunjukkan tanda isyarat tangan

MESTI BACA : 6 SYARAT AURAT SOLAT TANPA TELEKUNG

Terdapat segelintir wanita mengabaikan solat ketika leka membeli belah di Shopping Kompleks. Alasannya tak bawa telekung atau telekung yang disediakan di surau kat shopping kompleks kotor dan tak menyenangkan. Yang agak beragama pula memberikan jawapan yang terlalu menyimpang dari landasan agama, iaitu nak qada solat kat rumah nanti. Entah kitab mana yang dirujuk dan entah ulama mana yang dijadikan sandaran.

Sebenarnya, Qada solat adalah untuk orang yang meninggalkan solat tanpa sengaja seperti tertidur dan terlupa. Bagi yang meninggalkan solat secara sengaja,termasuk dengan alasan

Gambar | Punca Sebenar Wanita Solat Atas Jejambat


Mendakwa mendapat 'hidayah' untuk berubah, seorang wanita warga Indonesia mencetuskan tanda tanya apabila dilihat menunaikan solat dan membaca al-Quran di atas jejambat berhampiran Bangunan Dewan Bahasa dan Pustaka.


Gambar wanita berkenaan mula tersebar di laman sosial sejak tengah hari Sabtu hingga

Gambar | Bayi Berusia 5 Hari Dilekatkan Pita Pelekat Kerana...

Filipina – Kejam betul jururawat di sebuah wad bersalin hospital di bandar Cebu. Bayangkan dia sanggup melekatkan pita pelekat pada mulut bayi yang baru berusia lima hari, kerana bayi itu dikatakan `terlalu bising’.

“Bayi awak sangat bising, jadi saya letak itu (pelekat) di mulutnya,’’ itu jawapan tidak berhati perut jururawat terbabit kepada si ibu, Jasmine Noval apabila dia bertanya mengenai mengenai keadaan bayinya itu.
Jasmine mendapati bayinya, Yohannes dilekatkan dengan pita itu sekembalinya ke pusat

Gambar | Parking Like A Boss Abad Ini

Gambar Parking Like A Boss...

Operasi Cermin Gelap Besar-Besaran Mulai 16 Jun 2014

KUALA LUMPUR – Pihak polis memberi amaran kepada pemilik kenderaan yang menggunakan cermin gelap dan nombor pendaftaran tidak mengikut spesifikasi supaya menukar atau menanggalkannya sebelum operasi besar-besaran dijalankan mulai 16 Jun ini

Ketua Trafik Pasukan Polis Diraja Malaysia Bukit Aman, Senior Asisten Komisioner Mohd

Teks Penuh Ucapan Perutusan Sambutan Hari Guru 2014 Oleh Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia

Hari ini 16 Mei 2014 merupakan hari bermakna buat guru-guru di Malaysia. Tema Hari Guru untuk tahun 2014 ialah "Guru Pencetus Kreativiti Penjana Inovasi"




Gambar | Nombor Plat Kereta Paling Berani Mati

memang anda begitu sangat #berani 



















GAMBAR PENUH >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Kohler Cipta Jamban Tanpa Perlu Disentuh

Buat yang sangat mementingkan kebersihan, produk terbaharu daripada Kohler ini pastinya menjadi dambaan anda.

Tandas ciptaan syarikat pembuatan terkenal itu memperkenalkan ciri baharu di mana jamban

PELIK : .Lelaki Cina warga Singapura Buat Laporan Polis Nasi Goreng Terlalu Pedas

GELENG kepala kami dibuatnya tatkala melihat satu salinan laporan polis yang dibuat oleh seorang lelaki Cina warga Singapura di sebuah balai polis di Johor ini.

Lelaki berusia 60 tahun ini mengadu bahawa dia telah memesan Nasi Goreng Kampung di sebuah kedai makan di Jalan Bukit Timbalan, Johor Bahru.

Malangnya, nasi goreng yang dimakannya itu terlalu pedas dan dia mengesyaki tukang masak tersebut

CARA MUDAH GENDONG ANAK ANDA DI ATAS BAHU DENGAN SELESA DAN LIKE A BOSS

Semasa kami masib baby dan 1" kami kerap digendong oleh bapak kami di atas bahu beliau. 
























































Ada berpuluh gambar kami tersenyum riang duduk di atas bahu ayahanda yang disayangi. Tetapi mengendong anak di atas bahu ada beberapa masalah keselamatan kerana si anak

Pramugari Dedah Sebab Kenapa Flight Selalu Delay di KLIA

Tak keterlaluan kalau dikatakan, sejak terjadinya insiden kehilangan MH370 orang ramai kian berminat untuk mengetahui info tentang dunia penerbangan.

Mereka yang bekerja dalam sektor ini turut mendapat perhatian hinggakan mana-mana

Wajib Baca : Fakta Tentang Al-Quran

Fakta menarik tentang Al-Quran 

Semakan Keputusan MUET Mac 2014 Bermula 10 Pagi, 5 Mei


Keputusan ujian Malaysian University English Test (MUET) sesi Mac 2014 melibatkan 36,100 calon akan dikeluarkan pada Isnin ini.


Calon boleh mendapatkan keputusan mereka di sekolah atau di institusi

Comel : Bila Kanak-Kanak Ber"Cosplay"

Selalunya kita melihat orang dewasa yang ber"cosplay" tetapi kali ini kita lihat kanak-kanak pulak ber"cosplay" super cute !!!

Gambar : Peminat Tudung Fareeda "Berkampung" Kerana Tudung Fareeda Noura

BARU-BARU ini Butik Fareeda melancarkan rekaan tudung terbarunya, Fareeda Noura.

Untuk itu, pihak butik berkenaan menjual tudung itu pada harga promosi iaitu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir