SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Cerita Artis

Hiburan : Bieber Akan Bertunang mungkin dengan Selena 5 Atau 10 akan datang.

Justin Bieber menegaskan khabar angin yang mengatakan dia sudah pun bertunang dengan kekasihnya, Selena Gomez adalah tidak benar.

Hiburan : Lady Gaga dan Justin Bieber Sebagai Makhluk Asing dalam Filem Men In Black 3


Penyanyi yang terkenal dengan gaya fesyen yang pelik, Lady Gaga dan penyanyi remaja terkenal Justin Bieber bakal muncul dalam filem siri terbaru "Men In Black III" (MIB 3) sebagai mahkluk asing.
Lady Gaga & Justin Bieber jadi mahkluk asing dalam filem Men In Black 3

Berita : Cara Terbaik Mendidik Anak Nakal dan Malas


Donnell Bryant mempunyai cara tersendiri untuk mengajar anak perempuannya yang nakal dan malas dalam pelajaran.
Cara Tersendiri Ajar Anak Nakal

Berita : Ahli Parlimen Bradford West, George Galloway peluk Islam sedekad lalu


LONDON -  Ahli Parlimen Bradford West, George Galloway didakwa memeluk Islam dalam satu majlis rahsia lebih sedekad lalu.
Perkara tersebut didedahkan dalam satu artikel majalah New Statesman yang ditulis oleh bekas isteri legenda kriket Pakistan, Imran Khan, Jemima Khan.

Berita : Pelajar Tingkatan Empat Dirogol Semasa Mengambil Buku Dalam Kelas

Malang menimpa seorang pelajar Tingkatan Empat sebuah sekolah menengah di bandar raya ini, apabila tindakannya kembali ke kelas untuk mengambil buku yang tertinggal bertukar tragedi apabila dia dirogol seorang rakan sekelasnya, pada Ahad lalu di Kuala Terengganu.

Segmen : Ucapan Sempena Hari Pekerja 2012

Salam semua..
seperti semua maklum dan sedia tahu, 1 Mei setiap tahun merupakan Hari Pekerja.Bersempena dengan itu, satu segmen diwujudkan kepada anda semua sebagai blogger untuk menyampaikan ucapan tak kira kepada sesiapa sahaja yang berstatus bekerja...


jom sertainya beramai-ramai..
semua yang menyertai akan dipromote sepanjang Hari Pekerja iaitu pada 1 Mei 2012


Segmen yang mudah
1) tajuk entry : Ucapan Hari Pekerja 2012
2) letak header ni dan link ke entry ni






































3) ucapan anda: 
    kepada siapa ucapan tersebut ditujukan :
4) siap!!!!...letak url entry pada ruangan komen entry ni..
5) kalau suka KLIK SINI dan SINI


ingat..tarikh tamat 30 april 2012 jam 1159 malam...dapatkan trafik hari pekerja sambil sampaikan ucapan hari pekerja....

Santai : Gambar Makanan Pelangi Dari Henry Heargraves


Kebelakangan ini, makanan yang berkonsepkan warna pelangi memang popular. Di laman-laman Facebook rakan kita, ada saja yang tag gambar apam pelangi, puding pelangi, kek pelangi dan sebagainya. Apa pun gambar-gambar itu memang cantik dilihat dan kalau dapat makan, lagi best..

Sumbangan : Satu Keluarga Satu Lampu buat kanak-kanak di Gaza

"Seandainya kita di atas, jangan kita hanya mendongak ke langit sahaja...tundukkan muka mu ke bumi juga kerana masih ada yang memerlukan bantuan mu. "


Sumbangan Diperlukan buat kanak-kanak Gaza..mereka tidak meminta untuk menerima nasib sedemikian rupa..dan kita sebagai rakyat Malaysia dan rakyat seagama bantulah mereka yang memerlukan. setiap sumbangan amatlah besar maknyanya kepada mereka...
untuk menderma:
1) Masukkan derma anda ke 
Pertubuhan Viva Palestina Malaysia
No Akaun : 21427700053582 (RHB BANK)

2) Hantarkan emel ke vpm.solar@yahoo.com dengan:
i)Nama dan alamat:
ii)Jumlah lampu yang ditaja:

3)Maklumat lanjut hubungi:
norma.hashim@gmail.com
azrabanu@gmail.com

Sumbangan anda amatlah bermakna buat Mereka...

p/s: Duit yang anda gunakan untuk membeli rokok lebih nilai jika diberikan kepada yang memerlukan.. :)

Hiburan : Maulana AF8 dedah rahsia Kahwin Sham Kamikaze di Program Propaganza


Isu perkahwinan kedua Sham Kamikaze atau nama sebenarnya, Shamril Mohd Salleh masih belum terlerai lagi walaupun figura popular ini sudah pun menafikannya.


Maulana Dedah Rahsia Kahwin Sham Di PropaganzaLebih hangat lagi, program Propaganza menerusi segmen Mulut Murai yang dikendalikan ejen

Hiburan : Kesha Muat Naik Gambar sedang buang air di Twitter


Penyanyi terkenal, Kesha telah mencetuskan kontroversi apabila dia telah memuat naik gambarnya sedang buang air di tempat awam di laman sosial Twitternya.

Jom Kenal Dengan Blogger Seluruh Dunia

Salam semua...
semalam jam 12 tamat sudah satu segmen iaitu Segmen Pencarian Blogger Seluruh Dunia
hari ni jom kenal dengan mereka...mereka datang dari pelbagai lapisan dan latar belakang...dan blog mereka memang hebat dan awesome...terima kasih anda semua..kerana sudi menyertai segmen kali ni..nantikan segmen seterusnya...


Mereka ialah >

Gambar Perhimpunan 'Duduk Bantah' Bersih 3.0

Gambar sekitar Perhimpunan Bersih 3.0

Polis melepaskan gas pemedih mata selepas penyokong cuba mengalihkan halangan kawat berduri di Dataran Merdeka.

Berita : Kronologi Perhimpunan Bersih 3.0


Berikut adalah kronologi suasana menjelang Perhimpunan 'Duduk Bantah' Bersih 3.0 yang diadakan di Dataran Merdeka pada Sabtu.
7.20 petang: Laluan trafik di sepanjang Jalan Tun Perak bertambah lancar.
Penyokong Bersih 3.0 semakin berkurangan dan mula bersurai.
Bagaimanapun, pasukan FRU masih mengawal keadaan di hadapan Stesen LRT Masjid Jamek

Santai : Akhirnya si suami kalah jua....

Akhirnya Si Suami "terpaksa" memberikan gaji yang diperolehinya kepada si isterinya selepas "pergelutan" berlaku....
Jom sertai segmen terbaru: KLIK SINI

Berita : Video Perhimpunan Bersih 3.0

terkejut tengok video ni..nampaknya rakyat Malaysia dah sedar dengan keadaan sekarang yang perlu diperbetulkan.Bukan sikit yang datang hampir 10 ribu walaupun dah diberi amaran...
"Jangan kita hanya lihat kemungkaran dan kita diperbodohkan dengan sewenangnya"
Jom sertai segmen terbaru: KLIK SINI

Hiburan : Aaron Aziz Pinjam Suara Untuk Filem Animasi


Selepas berjaya melakonkan pelbagai watak menerusi filem dan drama, Bintang Paling Popular 2011, Aaron Aziz kini melangkah setapak lagi ke hadapan dengan menceburi elemen baru dalam kariernya sebagai anak seni.
Aaron Aziz Pinjam Suara Untuk Filem Animasi

Hiburan : Gambar Majlis Pernikahan Fasha Sanda dan Jejai

Pelakon popular, Nur Fasha Sandha Hassan telah melangsungkan majlis pernikahannya bersama pasangannya Toh Muda Rizal Ashram Ramli atau Jejai yang juga anak kepada bekas Menteri Besar Perak, Tan Sri Ramli Ngah Talib hari ini 27 April. Dibawah ialah gambar sebelum dan semasa majlis pernikahan berlangsung...

Berita :Gambar Suasana Malam Sebelum Bersih 3.0 bermula


GAMBAR TERKINI DARI DATARAN MERDEKA

live dari Dataran Merdeka Kuala Lumpur...Bersih 3.0..
Adakah akan terjadinya perkara seperti Bersih 2.O hari ni??
Nantikan update tentang Bersih 3.O

Hiburan : Fasha Sandha Sah menjadi isteri kepada Rizal Ashram dengan dua kali lafaz


Beberapa tahun menjalin cinta, akhirnya Fasha Sandha dan Rizal Ashram (Jejai) selamat mengikat tali pernikahan sekitar jam 9.45 malam tadi.
Fasha Sandha, Jejai Selamat Disatukan

Auto : Gambar -Preve hasil ciplak Toyota, Jaquar dan Kia Forte...

Kebetulan atau memang diciplak???serius awal-awal tengok preve c.z memang dah perasan yang dia seakan menyerupai honda city dibahagian depan dan seakan forte...think positif..orang kata kena tengok dalam macam mana sama...jangan hanya tengok luaq saja...

Berita : Bersih 3.0 bakal catat sejarah kerana diadakan di 70 buah negara

Perhimpunan Duduk Bantah sempena Bersih 3.0 bakal menjadi perhimpunan terbesar dalam sejarah berikutan ia dianjur serentak di 70 lokasi seluruh dunia, kata Pengerusi Bersih, Datuk S Ambiga.
Beliau berkata, perhimpunan itu sekali gus bakal memecahkan rekod dunia kerana belum ada penganjur berjaya mengadakan demonstrasi di 70 lokasi di 52 negara secara serentak, setakat ini.

Hiburan : Identiti Lelaki yang mencium Zarina Anjoulie terbongkar


Semalam kecoh tentang gambar bercium Zarina Anjoulie dengan seorang lelaki tersebar. Gambar itu dikatakan tersebar di laman Twitter miliknya. Mesti ramai yang tertanya-tanya siapalah jejaka yang bertuah dapat cium Zarina. 
Zarina Anjoulie dicium lelaki

Segmen : Blogger Seluruh Dunia Dicari

Salam semua...


hujung minggu telah tiba....dengan itu c.z mengisytiharkan bahawa bermulanya pencarian Blogger Seluruh Dunia dalam Segmen : Blogger Seluruh Dunia Dicari...Jom sertainya..


seperti biasa...syarat yang mudah...
prasyarat: KLIK SINI dan SINI - sebagai berkongsi dengan yang lain...
1) tajuk : Segmen : PENCARIAN BLOGGER SELURUH DUNIA!!
2) letak header khas segmen...dan link ke entry ni
3) Nama blog anda:
    url blog anda:
4) siap!!!letak url entry anda pada ruang komen entry ini..:)
expired: 28042012...jam 12 tengah malam...tq

Semua yang join akan dilistkan seperti SINI mendapat kejutan besar!!!!all the best

hebahkan kepada rakan-rakan blogger anda dengan KLIK SINI dan SINI
Follow SINI dan SINI jugak.....

Santai : Rapunzel Memotong Rambut demi sebuah Rumah


Natasha Moraes de Andrade, gadis berusia 12 tahun yang digelar Rapunzel kerana memiliki rambut panjang sehingga ke paras buku lali akhinya berjaya mencapai hasrat untuk memiliki sebuah rumah selepas menjual rambut berkenaan pada harga RM10,000.
Gadis Rapunzel Akhirnya Potong Rambut

Hiburan : Scha risau jika tak dapat tawaran berlakon selepas jadi isteri Awal Ashaari


Pelakon Scha Al-Yahya,29, mengakui berasa risau sekiranya dia semakin kurang menerima tawaran berlakon selepas bergelar isteri kepada pengacara Awal Ashaari, 31, pada Mei ini.


suka entry ni..KLIK SINI

Hiburan : Andy Lau Sertai " Iron Man 3"


Penantian tayangan unggul filem "Marvel's The Avengers" baru bermula di seluruh dunia, tetapi kini khabar angin mengenai pelakon filem "Iron Man 3", yang baru sahaja memulakan proses pembikinannya, telah mula tersebar.
Andy Lau dalam "Iron Man 3"

Hiburan : Gambar Zarina Anjoulie dicium seorang lelaki dalam keadaan paksa rela


Gambar tersebut menyaksikan lelaki tersebut memegang bahagian rahang Zarina dan seolah-olah mencium aktres seksi itu di bahagian pipi.
Gambar Zarina Anjoulie Dicium Jejaka Tersebar

Hiburan : Maya Karin jawab isu ranjang dalam Filem Ombak Rindu


Pelakon popular masa kini, Maya Karin telah tampil untuk memberi penjelasan mengenai babak yang paling banyak menerima kritikan di dalam filem "Ombak Rindu", iaitu babak rogol.
Maya Karin jawab kontroversi "Ombak Rindu"

Hiburan : Gambar Tarian Menghairahkan Shila Hamzah


Terbaru, tarian ghairahnya dalam konsert rancangan realiti Mania minggu lalu, menjadi perbualan ramai. Aksi itu menimbulkan rasa kurang senang bagi segelintir pihak yang menyifatkan pelantun lagu Patah Seribu ini semakin berani tanpa memikirkan sensitiviti budaya di sini.

Hiburan : Nora Danish Bawak Diri Menunaikan Umrah semasa hari perkahwinan Fasha Sanda dan Bekas Suaminya


“Nora tak dapat kad jemputan, tapi mungkin kerana mereka tahu Nora nak pergi ke umrah agaknya. Nora akan berangkat ke Mekah pada pagi Jumaat ini dan bakal berada di sana selama 13 hari,” ujar Nora ketika ditemui pada majlis pra pelancaran filem ‘Mencari Cinta’, di Perak Techno-Trade Centre, Ipoh, petang tadi.

Hiburan : "Terima kasih sayang. Tak stres pun. Akak cool"-Zahida Rafik




Kontroversi tuduhan menerima wang RM1.5 juta daripada Menteri Pembangunan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Shafie Apdal sedikit pun tidak mendatangkan stres kepada Zahida Rafik.
Pelakon itu berkata demikian ketika berkomunikasi dengan pengikut laman sosial Twitter miliknya pada Selasa malam.

Hiburan : Datuk R taja Majlis Hari Jadi Rita Rudaini ke-36


Ketika sedang berdepan dengan kemelut rumah tangga yang mencengkam, dramatis, Rita Rudaini Mokhtar yang berusia 36 tahun ini dikejutkan pula dengan gosip kononnya majlis hari jadinya pada 11 April lalu, ditaja seorang Datuk yang dikenali dengan panggilan Datuk R.
Majlis hari jadi Rita Rudaini ditaja Datuk R?

Hiburan : Zahida Rafik elak jawab panggilan dan hanya guna Twitter sahaja


Murai Batu pasti ramai media yang sedang mencari pelakon, Zahida Rafik yang didakwa mempunyai hubungan sulit dengan seorang ahli politik bertaraf menteri baru-baru ini.
Zahida Rafik: Elak Media, Hanya Twitter?

Hiburan : Zahida Rafik ditempelak follower dalam twitter


Rentetan kisah isu skandal Zahida Rafik dan seorang menteri, Kebanyakan pengikut Twiter pelakon itu pada Selasa menghantar pesanan kepada Zahida untuk memberi kata-kata semangat dan perangsang.
Bagaimanapun terdapat satu pesanan kiriman Miss Lola pada pukul 10.46 pagi Selasa menempelak Zahida dengan mendakwa apa yang berlaku itu adalah balasan Tuhan terhadap perbuatannya.

Berita : Orang Terkaya ke-2 Malaysia lawat anak, Seorang Sami Buddha dalam hutan


Jutawan terkemuka, T. Ananda Krishnan meluangkan sedikit masa daripada kesibukan kerja untuk bertemu dengan anaknya, Ven Ajahn Siripanyo, seorang sami Buddha yang berada di Bukit Bendera di sini, Isnin lalu.
Jutawan Ananda Krishnan Melawat Anaknya Dalam Hutan Bukit Bendera

Santai : Tajuk apa yang sesuai dengan gambar ni???

agak-agak korang tajuk apa yang sesuai untuk gambar ni???
kepada pemberi tajuk yang gempak lagi ohsem akan mendapat hadiah promosi blog dalam entry akan datang..cepat...fikirkan tajuk yang terbaik

Hiburan : Diskaun 5% untuk pembeli terawal Konsert Maher Zain Live In Malaysia 2012


Pada 19 November lalu, Maher Zain, penyanyi yang popular dengan lagu berunsur ketuhanan seperti "IshaAllah", "Thank You Allah", "Palestine Will Be Free" dan "Baraka Allahu Lakuma" telah berjaya membuat satu konsert yang hebat di Stadium Perpaduan Kuching.
Diskaun tiket pembeli awal konsert Maher Zain

Hanya Daftar dan Volkswagen Golf TSI milik Anda



Anda suka dan minat kereta  TSI Volkswagen Golf ?, Sebenarnya anda boleh mendapatkannya untuk diri sendiri tanpa terdesak, tanpa makan, dengan ansuran berpatutan.

Berita :Petugas KLIA Menang Anugerah SKYTRAX Terbaik Asia

Petugas Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) memenangi Anugerah Petugas Terbaik Lapangan Terbang Asia bagi Anugerah Lapangan Terbang Dunia SKYTRAX 2012, hadiah paling berprestij dalam industri lapangan terbang dunia.

Hiburan : Akaun Twitter Zahida Rafik "Panas"


Aktres Zahida Rafik menjadi semakin popular selepas tersebar dakwaan dia menerima sejumlah wang daripada seorang menteri kanan sehingga mengundang pelbagai reaksi panas menerusi laman sembang Twitter milik pelakon itu.

Hiburan : "Saya Sendiri Tidak Tahu Bila Akan Bertunang"-Fauziah Gous


"Saya sendiri tidak tahu bila akan bertunang. Orang yang beri kenyataan itu cukup hebat kerana lebih tahu tentang perkara yang saya sendiri belum tahu," katanya.
Fouziah Gous tolak dakwaan bakal bertunang

Hiburan : Erra Fazira tak akan manjakan Engku Aleesya

Selepas bergelar ibu, aktres terkenal Erra Fazira mengaku bahawa dia kini sudah kurang aktif dalam dunia seni kerana mahu memberi sepenuh perhatian kepada rumah tangganya terutamanya kepada anak tunggal, Engku Aleesya, hasil perkahwinannya bersama suami, Engku Emran Engku Zainal Abidin.
Engku Aleesya tak dimanjakan Erra

Wanita : Cara Mencantikkan Payudara


Payudara merupakan antara aset terpenting buat seorang wanita. Mempunyai payudara yang tegang dan cantik menjadi setiap idaman wanita, namun tidak semua wanita memperolehi sifat payudara yang sedemikian. 
Oleh itu, seseorang wanita yang ingin mempunyai payudara sedemikian perlulah berusaha sebaik mungkin untuk mendapat payudara yang cantik dan sempurna. Berikut adalah beberapa petua orang tua yang boleh diamalkan untuk tujuan tersebut.

Tips : Cara Mandi Wajib yang Betul dan Sah


Bercakap pasal mandi wajib, sudah menjadi satu soalan yang tipikal didengari iaitu:
Soalan:
1. Bagaimana cara mandi wajib yang sebenar mengikut Islam?
2. Bagaimanakah cara mandi wajib yang b etul?
3. Bagaimanakah cara mandi wajib yang sebaiknya, maksud saya adakah dengan meratakan air terlebih dahulu? Dan bolehkah kita mandi wajib dengan air yang ditakung di dalam kolah yang tidak cukup 2 kolah, tetapi dalam masa yang sama air paip dibenarkan mengalir terus ke dalamnya?
Jawapan:
Cara mandi wajib yang paling baik ialah sebagaimana yang diriwayatkan oleh Imam At-Tirmidhi.

Berita : Semakan Keputusan MUET Mac 2012

Keputusan Malaysian University English Test (MUET) bagi Sesi Mac tahun 2012 akan dikeluarkan pada Khamis ini, 26 April, menurut Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM).

Wanita : Waktu Subur Dan Fahami Kitaran Haid


Haid juga dikenali sebagai menstruasi. Ia menunjukkan anda kini menjadi seorang wanita. Apabila haid berlaku, anda akan mengalami pendarahan dari faraj. Haid yang berlaku adalah berbeza dari seorang wanita dengan wanita lain. Setiap kitaran haid adalah selama 3-7 hari. Tempoh antara sebuah kitaran haid ke kitaran seterusnya adalah berbeza iaitu di antara 21-35 hari.

Hiburan : Ariel dan Luna Putus Kerana wang....


Berakhirnya hubungan cinta antara dua selebriti terkenal negara seberang Luna Maya dan Ariel Peterpan tampaknya disebabkan oleh pelbagai masalah. Selepas dikhabarkan putus kerana muncul pihak ketiga, kini timbul pula khabar yang mengatakan hubungan mereka putus disebabkan masalah kewangan yang melanda.
Luna Maya & Ariel putus disebabkan duit?

David Tamara Suami kepada Pelakon Zarina Anjoulie


Pelakon Zarina Anjoulie Mohamad Fahizul dikatakan telah bernikah secara senyap-senyap dengan jejaka dari seberang yang bernama, David Tamara.
Perkara tersebut dapat dihidu oleh seorang peminat setia Zarina yang seringkali mengikuti perkembangan terbaru ratu kontroversi ini lapor beberapa blog hiburan tempatan.

Hiburan : "Jangan Salahkan Kakak Saya"-Najwa Latif


Penyanyi remaja yang mula popular melalui YouTube, Najwa Latiff mempertahankan kakaknya, Syafikah Latiff mengenai kritikan yang dilemparkan oleh umum mengenai imej dan fesyennya yang dikatakan pelik dan tidak kena dengan usianya angkara kakak penyanyi itu.

Fakta : 5 Lagu Inggeris yang Diciplak Menjadi Lagu Bollywood


Ah, lagu-lagu Hindustan. Anda sangka muzik mereka sangat indah. Namun begitu, sekiranya anda seorang komposer Bollywood di mana hampir 300 buah filem baru ditayangkan setiap tahun, pastinya anda akan menggaru kepala hendak menyiapkan lagu-lagu mereka. Jadi apa yang anda lakukan sebagai cara menyelamatkan diri dari batas waktu penciptaan lagu?
Lima lagu Bollywood vs. lagu asal
C.z mempersembahkan lima contoh lagu Inggeris yang telah diubah menjadi lagu Hindi!

Santai : 3 Jenis Jatuh dan Apa Selalu Kita Buat

Semua orang pernah jatuh kan???tapi selalunya masa kita jatuh apa kita akan sebut???ini jawapannya...
"anda suka??anda KLIK ikon Share & Like entry ini"

SEGMEN JOM SINGGAH BLOG SAYA KLIK DISINI-EXP 27042012
JOM SERTAI > SEGMEN JOM SINGGAH BLOG SAYA..

Berita : Harga Seketul Karipap di Batu Feringgi ialah 80 sen kerana.....

RM0.80 seketul, itulah harga biasa bagi kuih karipap di sekitar kawasan Batu Feringgi.                Tinjauan  ke beberapa gerai kuih yang terletak di lokasi pelancongan utama itu mendapati kebanyakan peniaga sememangnya menjadikan harga 80 sen bagi setiap ketul karipap seperti harga biasa.

Mp3 : Full Album | Shahir 2012

mesti ramai peminat si Shahir yang menantikan kelahiran Album terbaru...
Bersempena Tahun 2012, Shahir tampil dengan Album baru tajuk Shahir 2012...Antara lagu yang best ialah Luar Biasa, Pendam, dan Kebahagian Dalam Perpisahan...


Nak tau lagu-lagu lain yang best boleh download FULL ALBUM | SHAHIR 2012

Hiburan : Tiket Russell Peters Notorious World Tour 2012 Sold Out dalam masa 3 jam


Disebalik kemungkinan, tercetusnya kontroversi apabila pelawak dari Kanada, Russell Peters akan datang membuat persembahan di Malaysia.
Permintaan yang tinggi langsung tidak mengejutkan pihak penganjur apabila tiket yang dijual habis dalam tempoh tiga jam selepas penjualan tiket dibuka. Sebanyak 7,900 tiket untuk "Russell Peters Notorious World Tour 2012" di Stadium Melawati, Shah Alam habis dijual.
Tiket Russell Peters habis dijual dalam tempoh 3 jam!

Senarai Blogger Jemput Singgah Blog Mereka..UPDATE


Senarai Blogger Yang Jemput Singgah Ke Blog Mereka ialah....


kepada yang nak sertai mereka ini...boleh KLIK HEADER BAWAH ni...

SEGMEN JOM SINGGAH BLOG SAYA KLIK DISINI-EXP 27042012
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir