SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Cerita Artis

Rasuah RM 50 didenda RM 5000, Berbaloi-Baloi



Seorang lelaki warga Singapura didenda RM5,000 oleh Mahkamah Sesyen  selepas mengaku salah merasuah seorang anggota

Eksperimen mercun : Hilang 4 Jari




Gara-gara ingin melakukan eksperimen bagaikan seorang saintis, seorang murid tahun enam hilang empat jari tangan kiri selepas mercun buatan sendirinya

Artis Derma Beras SATU TRELER

sementara nak tunggu masa untuk bertolak ke Kedah..c.z nak wat entry lagi..hehehe..kali ni berkenaan artis Malaysia yang menderma beras satu trler..fuhh..banyak tuh..nak tau sape...check it out...

Sampaikan Ucapan Raya Anda Dalam "Sampaikan Dedikasi Raya 2011"

Assalam...pejam celik pejam celik kita dah sampai 22 Ramadhan...jap je kan...konpem ramai dah ready dengan baju raya..dan bagi yang berada di perantauan cam chegu zubir konpemla tak sabar-sabar nak balik beraya...


ok..kita terus kepada point yang nyata lagi benar....ok...chegu zubir nak buat satu segmen sampaikan dedikasi raya dimana semua blogger boleh join tanpa berasa segan dan silu...segmen dibuat sebagai memudahkan anda aka blogger-blogger sekalin sampaikan ucapan raya kepada blogger-blogger lain....setiap peserta yang join InsyaALLAH c.z akan promote kan..maybe dua atau tiga ucapan dalam satu entry....
nak sampaikan ucapan ???


1) mudah je  tajuk entry : "Sampaikan Dedikasi Raya 2011"

Download Lagu Raya : Sepasang Kurung Biru-Khairil Johari Johar



tiada salam atau ucapan
tiada pesan tanda ingatan
suasana penuh keriangan
ku teringat pada seseorang

Abang 5 tahun heret adik untuk selamatkan diri


memang berani betul budak ni.. walaupun baru berumur 5 tahun namun cara pemikiran dia dah matang. sebab mampu tarik adik dia yang umur 2 tahun ke luar rumah ketika api mula membakar rumah mereka.


hanya gambar semata-mata
Dalam kejadian kira-kira jam 10 pagi itu, Muah Hakimi Raja Azman mengheret adiknya, Mohd Yusof Azrik, 2, ke rumah datuk mereka, Solehah Mokhtar, 70, yang tinggal bersebelahan dalam keadaan menangis teresak-esak selepas dipercayai menyalakan bunga api menggunakan pemetik api sebelum membuangnya di atas tilam sehingga terbakar. 

Ketika kejadian, dua beradik itu bersendirian di rumah kerana ibu mereka, Noraini Mohamad, 40, keluar bekerja manakala bapa, Raja Azman Raja Ibrahim, 46, ke sekolah berdekatan untuk menerima sumbangan zakat.Raja Azman berkata, dia keluar rumah kira-kira jam 9 pagi dan meminta Muah Hakimi menemani adiknya yang masih tidur. 
  video yang boleh buat korang ketawa sampai pecah perut : SINI
 video yang buat korang ketawa lupa dunia : SINI
 tiket flight percuma dari Air Asia : SINI 
“Saya hanya menyedari rumah terbakar apabila pulang dan melihat anggota bomba sedang memadamkan api. Saya bergegas masuk ke dalam rumah untuk menyelamatkan dua anak saya itu.
“Bagaimanapun, saya diberitahu ayah, kedua-dua anak saya selamat dan tidak cedera,” katanya. 
Menurut Raja Razman yang mempunyai 10 anak berusia antara dua hingga 21 tahun, keluarganya bernasib baik kerana tindakan pantas orang ramai memadamkan api menggunakan air tangki, menyelamatkan sebahagian daripada rumahnya.

 duit raya buat korang yang selalu lepak : SINI
 Iklan baru daripada PETRONAS : SINI
 raya dengan penyampai Radio ERA : SINI



pesanan chegu zubir : jangan biar anak2 kecil bersendirian di rumah dan jangan biar mereka bermain pemetik api atau seangkatan dengannya. bahaya.ambik pengajaran semua


Kadar Zakat Fitrah 2011 : Dah bayar zakat ker???

Kadar pembayaran Zakat Fitrah bagi tahun 2011/1432H mengikut negeri² di Malaysia. Pembayaran Zakat Fitrah boleh dibuat sama ada dalam bentuk wang tunai ataupun dengan

Tips pulang beraya dengan hati yang gembira

alhamdulillah , tak lama lagi..syawal bakal tiba. hurm sekejap je masa berlalu. mesti ramai yang dah tak sabar nak sambut raya kan. dan mesti ramai yang akan pulang ke kampung. c.z akan pulang beraya 27 Ogos 2011 ( Ahad )...korang???


dah alang-alang nak dekat raya. nak kongsilah sikit ilmu atau tips yang boleh korang ikut kalau nak pulang beraya...InsyaALLAH selamat.


1) rancang perjalanan anda. 
kalau boleh sebelum puasa. katakanlah nak balik ke Kedah. bila nak bertolak. nak bawak balik ape

Kegunaan lain kad-kad dalam wallet korang...watch out

sape boleh jawab...apa lagi kegunaan lain kad-kad yang ada dalam dompet, wallet atau purse korang? nak tau...jom tengok apa yang ada dalam entry kali ni..

Datuk mati langgar Porsche




Seorang ahli perniagaan maut selepas kenderaan jenis Mitsubishi yang dipandunya bertembung dengan sebuah Porche dalam kemalangan di Kilometer 134, Jalan

Eksklusif : Pendedahan Kenapa Ramai Pelajar Universiti GAGAL...Wajib Baca


Faktor kegagalan pelajar universiti....kenapa mereka gagal??adakah sistem pendidikan Malaysia lemah??atau????jom baca dan fahami...dan bagi pandangan anda
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTLAVteCWCBOkC-KGl7TGJ-_ngAW6PncnfwIC0J7yQcZbzUQxn0

Jika kita lihat dari kiraan hari ini, sebenarnya bukan

La...suami orang rupanya...siyes tak tahu

kebanyakan gadis banyak jatuh hati dengan suami orang sebab alasan ape???katanya mereka ni pandai memikat dan pandai menjaga hati perempuan..eh yeker???sama ada betul tak...jom kita kenal apa tanda-tanda kekasih korang tu sebenarnya dah kahwin dan suami orang...kalau ada tanda ni...better putus...jangan kita jadi penghalang kebahagiaan orang lain...tak berkat hidup ni...

http://www.hpb.gov.sg/uploadedImages/HPB_Online/News_and_Events/Events/Suara_Kekasih_1.jpg
Gambar hiasan je..tak de kena mengenal pun
 
Tanda Dia Kekasih Anda Suami Orang

Laluan "Puaka" di Musim Raya

antara laluan "puaka" yang perlu korang ambik tahu...sebabnya kalau tan nak ambik tahu..maka siap sedialah duit raya dan duit bonus korang untuk disedekahkan kepada KERAJAAN MALAYSIA melalui POLIS MALAYSIA....so berhati-hati....elak sebelum terbabas..
"amaran" - ini kesinambungan cerita "KARAK"-Laluan PUAKA

Sony Ericcson Terbaru: “Live With Walkman”

Sony Ericsson dikatakan akan membawakan sebuah lagi smartphone ke koleksi smartphone walkman mereka dengan nama “Live With Walkman”. Smartphone tersebut bakal

Gambar :Pesawat Sukhoi PAK FA

gambar terbaru pesawat Sukhoi PAK FA (Prospective Airborne Complex of Frontline Aviation) yang direka hasil kerjasama Russia dan India. Pesawat pejuang generasi kelima ini ialah sebuah peswat stealth yang dibina bagi menyaingi pesawat F-22milik Tentera Udara Amerika Syarikat. Setakat ini dua prototaip PAK FA sudah dibina dan apabila ia mula dijual kepada tentera udara lain

COOL : Microwave bentuk laci ....nampak lebih kemas dan elegan.

serius cool dan hebat...dulu as usual microwave nampak macam sebuah kotak..tapi tidak lagi sekarang..sebabnya ia telah direka seperti bentuk sebuah laci di kabinet dapur

Siapakah Gadis berhati emas itu????


Seorang gadis yang memayungi seorang peminta sedekah ketika hujan lebat di Suzhou China. Beliau memayungkan si peminta sedekah atas dasar peri kemanusiaan. ramai  juga marah apabila mereka perasan seorang pegawai polis boleh dilihat tidak mempedulikan gadis yang dan pakcik yang kebasahan itu.

Tips Jadi Ramping di Bulan Ramadhan

 6 tips Kekal Ramping di Bulan Ramadhan

1.Fikirkan tujuan.
Salah satu manfaat puasa adalah ia akan membuatkan kita menghargai nikmat makanan. Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman, “Maka makanlah dari rezeki yang Allah telah disediakan untuk kamu, yang halal lagi baik dan bersyukur atas nikmat Allah, jika Dia [sesungguhnya] Allah apa yang kamu sembah” (Al-Quran, 16:114).
Tujuan utama kita dalam hidup adalah untuk menyembah Allah (swt), jadi makanan

jawapan Kenapa perlu berjalan kaki ke masjid???

 lima kelebihan kesihatan berjalan kaki ke masjid untuk sembahyang Jumaat dan juga Terawih.
alt

  1. Membakar kalori. Sudah tentu berjalan kaki bakar lebih kalori daripada menaiki kenderaan. Bagi

Ramuan pembasuh dosa dan penawar hati

Hassan al-Basri r.a. berkata: "Ketika saya berkeliling di jalan-jalan kota Bashrah dan di pasarnya dengan seorang pemuda ahli ibadah, tiba-tiba saya melihat seorang tabib yang sedang duduk di atas kerusi."

alt
Dia dikelilingi oleh laki-laki, perempuan dan anak-anak.
Di tangan mereka masing-masing terdapat gelas yang berisi air. Mereka

Wajib Baca : Tips Rebut Pahala di Malam Lailatul Qadar

Tips Rebut Pahala di Malam Lailatul Qadr
alt

1. Bersedia untuk merebutnya dari sekarang terutama disegi keyakinan, kesungguhan merebut peluang tahunan ini dan merancang kalender harian agar mengosongkan 10 malam-malam terakhir tersebut untuk tujuan itu semata-

Kenapa perlu memilih..Terima Lah Seadanya


  Jika kamu memancing ikan
Setelah ikan itu terlekat di mata kail
Hendaklah kamu mengambil ikan itu
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula kedalam air begitu sahaja
Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kail kamu & mungkin ia akan MENDERITA
selagi ia masih hidup…
cinta
Begitulah juga setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang
Setelah dia mulai MENYAYANGI kamu
Hendaklah kamu MENJAGA hatinya
Janganlah sesekali kamu terus MENINGGALKANNYA begitu sahaja

akibat marah dengan teguran ibunya, remaja perempuan ini disambar petir....

terkejut baca kisah ini...lihatla betapa Allah amat mengangkat darjat seorang ibu....dan ibulah insan yang amat serta paling dihormati....tambah-tambah lagi ini bulan yang mulia...Bulan Ramadhan....
Kisah ni berlaku di Tanah Merah Kelantan

Beraya dengan "Pak Nil ERA" tahun ni..Terbaik

beraya bersama Pak Nil Era ( Aznil Hj. Nawawi )...Sape mahu...angkat tangan laju-laju...jom raya bersama selebriti

pro & contra : Bagaimana camera digunakan

hahaha...all reader must read this....jom tengok bagaimana kamera digunakan oleh kaum adam

mouse bentuk porsche...cool

cool giler disegn nih....tak dapat nak miliki kereta Porsche dapat guna mouse bentuk porsche pun jadilah..huk3
Ini ialah tetikus rekaan Porsche Design yang berbetuk kereta sports Porsche 911. Ianya

belajar bisnes online guna LEARN WITH GOOGLE



learn with google Learn With Google Diperkenalkan
Google kini memperkenalkan kepada orang ramai Learn With Google dimana mereka akan cuba membantu perkembangan bisnes online anda. Antara perkara yang boleh dipelajari adalah seperti AdWords, Google Apps,

Celcom nyatakan harga rasmi Samsung Galaxy Tab 10.1



Setelah beberapa ura-ura harga pakej Samsung Galaxy Tab daripada Celom kedengaran, kini secara rasminya Celcom telahpun mendedahkan harga bagi pakej tersebut di laman mereka. Berikut merupakan harga rasmi bagi

Youtube Lancar Semula Laman Muzik


Youtube kini dilihat melancarkan semula laman music mereka dengan memperkenalkan

tak tau nak pilih..akhirnya ambik dua-dua..settel

Disebabkan keliru dan tidak tahu hendak memilih yang mana, seorang lelaki Thailand berusia 24 tahun mengambil keputusan mengahwini

Wajib Baca : 9 Mimpi Nabi Muhammad S.A.W



Daripada Abdul Rahman Bin Samurah ra berkata,Nabi Muhammad saw bersabda:'Sesungguhnya aku telah mengalami mimpi-mimpi yang menakjubkan pada

Lagi cream Derma-Rx Arbutin-R Cream Dikesan Ada Racun

bahaya ni..cream yang dijual dipasaran cam tak selamat je...masalah ni kalau tersalah beli dan pakai...bahaya2
kanser
Pengguna dinasihatkan tidak menggunakan krim jenama

Ramai dah sakit Jiwa di Malaysia

 Semakin ramai yang mengalami sakit jiwa di Malaysia yer...tak percaya??

blog pilihan c.z hari jumaat ni ialah:


blog pilihan c.z hari jumaat ni ialah

Promote blog anda - Segmen " Blog Pilihan Chegu Zubir Hari Jumaat"

alhamdulillah baru balik dari Jumaat...kepala masih serabut tentang kajian tindakan...so cara c.z nak relax dan tenangkan fikiran dengan berblog....dikesempatan Jumaat yang mulia...c.z nak buat satu segmen promote blog....sekejap je....tak kisah pun ramai nak join atau tak...hadiah die..promosi blog....sape mahu angkat tangan....

mudah sangat nak jadi salah satu blog yang c.z akan promote

Ustazah Pilihan : Bukan Rancangan Kontroversi

SETELAH selesai sesi uji bakat pemilihan Ustazah Pilihan di seluruh Malaysia, Astro Oasis memperkenalkan pula Mudirah atau pengetua dan dua Mursyidah atau tenaga pengajar.

Berita Baik : Diskaun Tol Raya Tahun ni



Sebanyak 24 lebuh raya di seluruh negara akan menawarkan diskaun dan rebat tol di antara lima hingga 37.5 peratus kepada pengguna sempena sambutan Hari Raya

Asyik rosak je..Lelaki ini ambil tindakan upah orang rosakkan kereta Lamborghini.

Seorang ahli perniagaan China mengupah sekumpulan lelaki dari Shandong untuk merosakkan kereta Lamborghini Gallardo miliknya yang berharga AS$804,301 (RM2.45 juta)

Virus rabies buat gadis ini ketagihan seks

Sejak digigit anak anjing, seorang perempuan di India jadi ketagihan seks dan selalu

Google Uji Paparan Engine Carian Infinite

Google kini sedang menguji penggunaan engine carian mereka untuk memaparkan hasil

Harga Samsung Galaxy 10.1

samsung galaxy tab celcom Harga Samsung Galaxy 10.1 Dari Celcom

Sebelum ini kami telah mengumumkan harga istimewa bagi Samsung Galaxy Tab yang mana akan dilancarkan pada 22 Ogos ini. Walabagaimanapun 

Rahsia Sujud Dalam Solat.

Sujud bukan sahaja mendekatkan kita dengan Allah SWT tetapi dari sudut perubatan pun ada

PS3 Dikurangkan Harga..Berita Baik

Sony sebelum ini telah mengumumkan pengurangan harga bagi peranti Sony Playstation 3

"Retweet" boleh gun secara RASMI


Mungkin ramai pengguna twitter yang tidak mengetahui bahawa perkataan “Retweet” bukan sebuah kosa

Ditangkap Gara-Gara Rancang Pembunuhan di Facebook.


Seorang wanita berusia 20 tahun dari Philadelphia, London Eley dikatakan telah menulis di halaman facebooknya menawarkan sejumlah wang untuk

Hati-Hati Dengan Google++ , Anda mungkin....


Sebuah aplikasi yang menyamar sebagai aplikasi Google+ telah ditemui. Ia dikatakan menggunakan icon yang serupa tetapi dengan nama Google++.

Twitter : Versi Baru untuk IPad...


Twitter dikatakan bakal mengemaskini aplikasi mereka untuk pengguna

Kod NOKIA N9 Terbongkar



n9seconds Kod Nokia N9 Seconds Didedahkan
Sebelum ini kami telah memberitahu anda tentang Nokia

Samsung Galaxy R Didedahkan pada UMUM

Kedatangan Samsung Galaxy S yang dibawakan

Google Ambik Alih Motorola


Google dikatakan kini telah mengambil alih Motorola Mobility dengan harga $12.5bil iaitu $40 untuk satu saham. Google yang juga merupakan pengeluar sistem operasi mobile terkenal,

Dell henti pengeluaran Dell Streak 5


Dell dengan senyap telah menghentikan pengeluaran tablet/telefon pintar Dell Streak 5. Pihak Dell telah meletakkan gambar yang mengatakan “selamat tinggal” kepada Dell Streak 5. Dell Streak 5 adalah telefon pintar keluaran Dell yang mempunyai skrin bersaiz 5-inci dan menjadi bualan ramai orang kerana keunikan saiznya itu. Aksesori untuk Dell Streak 5 masih dijual di laman web rasmi Dell.

Android Mudah Digodam...Hati-Hati


Sistem operasi Android yang kini merupakan sistem operasi mobile paling popular didapati mempunyai vulnerability yang mana menyebabkan ia terdedah kepada serangan daripada

Cari Bazar Ramadan guna TheBazaRamadan.com....


Sempena Ramadan tahun ini, beberapa aplikasi menarik telah diperkenalkan oleh pembangun web aplikasi tempatan, antaranya Sahurberbuka.info dari

Kopi Beracun untuk berbuka...Siapa Mau???


Free Call dan SMS  : SINI 

                                                       Wajib baca blogger baru: SINI

                                               Jadikan kereta proton anda kepada BMW : SINI


hurm..dalam banyak minuman...minuman beracun jugak la yang dia hidang..hurm...

Apple Syarikat Paling BERNILAI di DUNIA...HEBAT


Syarikat Apple kini sedang berada di puncak prestasi mereka. Jika sebelum ini kami pernah berkongsi bahawa prestasi kewangan Apple lebih stabil berbanding kerajaan

Tips Jimat Kredit Telefon

Selalunya topup sepuluh ringgit korang tahan berapa lama???paling lama pun 4 atau lima hari betul tak??kalau yang selalu bergayut especially dengan

Lisa Surihani Kahwin Yusry KRU 2012...Melepas Sudah

Lisa Surihani

Heboh di blog-blog hiburan mengenai pengakuan Pengarah KRU Studios, Yusry Abdul Halim, 38, yang merancang untuk berkahwin dengan aktres popular,

Nik Aziz : Saya pun sokong baca Quran masa subuh tak pakai pembesar suara



Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat hari ini menyatakan sokongan beliau terhadap larangan membaca al-Quran menggunakan pembesar suara pada

AIR ASIA akan jadi TUAN kepada MAS


  Syarikat Penerbangan Malaysia(MAS) akan menjual sahamnya kepada syarikat penerbangan kos tambang murah terbesar di Asia iaitu AirAsia,untuk membantu MAS daripada merudum ke tahap yang lebih buruk

Siapa Pemilik Kapal Layar Bersalut Emas ini?????

Punyalah mengambil masa mencari siapalah gerangan orang Malaysia yang kaya sangat tu sampai mampu membeli dan membeli kapal layar bersalut emas bernilai AS$4.5 bilion (RM13.38 bilion) sekaligus dianggap antara kapal layar termahal di dunia.

Siapa dalam video ni???siapa tahu??? : SINI

                                                                                 Wajib baca blogger baru: SINI
                                                                   Jadikan kereta proton anda kepada BMW : SINI

Tetapi banyak pemerhati dan laporan di luar sana mengatakan kapal layar termewah tersebut sebenarnya dimiliki orang terkaya di Malaysia, Tan Sri Robert Kuok ini.
Satu dunia memerhati siapakah pemiliknya? Kalau melihatkan senarai yang mampu memilikinya dari Malaysia, ada 3 individu yang layak kerana mengikut senarai orang terkaya di Forbes, Malaysia hanya mempunyai 3 orang yang mempunyai harta bersih USD5 billion.

Nantikan  gambar kapal layar termahal di dunia ini….
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir