SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Cerita Artis

Segmen : "Saya Blogger TEGAR"

Entry ini akan kekal sehingga jam 1159 malam 30/06/2011


Assalam...semua...
c.z nak buat satu segmen hari ini....segmen yang simple-simple sahaja...
sesiapa nak join c.z alu-alukan
segmen yang mudah je
syarat2 nyer
1) buat entry tajuk : Segmen " Saya Blogger TEGAR"

Senarai Blogger Join Segmen " Saya Blogger Tegar"

Senarai Blogger Yang Join Segmen " Saya Blogger Tegar"
update 30/06/2011
06 petang
  1. http://littlequeenstory.blogspot.com/2011/06/segmen-saya-blogger-tegar.html 
  2. http://atia-gadismelayu.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-tegar.html 
  3. http://genkcorner.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-tegar.html
  4. http://cekedismanis.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-tegar.html 
  5. http://takeshykurosawa.blogspot.com/2011/06/segmen-saya-blogger-tegar.html 
  6. http://skytechxtreme.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-tegar.html 
  7. http://secret92-ummi.blogspot.com/  
  8. http://syaisya.com/2011/06/segmen-saya-blogger-tegar.html 
Kepada yang belum join....jom join....cepat2...nak join????
Klik : [ SINI ]
Senarai Nama juga boleh dilihat di : [ sini ]

Nyah Kena Penjara 2 Bulan

Mahkamah Majistret di sini hari ini menjatuhkan hukuman penjara dua bulan terhadap Seorang mak nyah selepas mengaku bersalah tidak pernah mendaftarkan diri di Jabatan Pendaftaran Negara.
http://mynewshub.my/bm/files/2011/06/Mak-Nyah-Tiada-IC-Dipenjara-2-Bulan.jpg
M. Sentivea, 36, yang bekerja sebagai pelayan  restoran didakwa gagal menunjukkan sebarang  dokumen pengenalan diri ketika diminta berbuat demikian

Kemaluan Isteri Digigit Kerana Tidak Mahu Bersetubuh

Seorang penoreh getah dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini semalam atas tuduhan menyebabkan kecederaan terhadap isterinya dengan menggigit kemaluan wanita itu yang enggan mengadakan hubungan seks pada April lalu.
Bagaimanapun, tertuduh Mohd. Shakri Ismail, 28, dari Felda Bukit Goh di sini membuat pengakuan tidak bersalah atas dakwaan itu selepas

Astro Tak Faham Beban Rakyat

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) menyifatkan kenaikan caj Astro bertentangan dengan hasrat kerajaan untuk mengurangkan beban rakyat.
http://mynewshub.my/bm/files/2011/06/Datuk-Seri-Ismail-Sabri-Yaakob11.jpg 
Menterinya, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, kerajaan sendiri terpaksa menampung beban kenaikan kos dengan memberi subsidi dan tidak ada sebab mengapa Astro tidak boleh berbuat demikian.
“ Astro bukan bawah kementerian saya tapi

Anak Serang Ayah Sebab Tak Mahu Cerai Emak


Pekarangan kantin Mahkamah Syariah Pasir Mas di sini, kecoh semalam apabila seorang anak bergelut dengan bapanya setelah tidak berpuas hati dengan tindakan bapanya yang enggan menceraikan isterinya selepas permohonan dibuat di mahkamah tersebut.
http://www.kosmo.com.my/kosmo/pix/2011/0630/Kosmo/Negara/ne_01.1.jpg
SEORANG pembantu kantin menunjukkan kerusi dan meja yang rosak akibat pergaduhan anak dengan bapa di Pasir Mas
 
Dalam kejadian kira-kira 10.30 pagi, lelaki berusia sekitar 50-an itu sedang minum

14 Hari Buat Anda "Blogger"-Wardina


 Pengacara popular, Wardina Safiyyah Fadlullah, 32, memberi tempoh 14 hari mulai semalam kepada pengendali blog yang mengaitkan dirinya dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) supaya mengeluarkan gambar dan artikel berkaitan dirinya daripada blog tersebut.

Menurut Wardina, dia tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang

Photoshoot Yang Best Lagi GEMPAK

semalam c.z ada photoshoot bersama-sama dengan rakan2 kuliah c.z. Almaklumlah dah semester akhir...mestilah ada gambar kenangan untuk kali terakhir. gambar ini akan diletakkan dalam majalah IPG c.z iaitu IPG Kampus Pendidikan Islam. Jom tengok gambar2 yang sempat c.z snap bersama2 kawan.

Ubah Mac Kepada Ipad...Terbaik

Ini adalah cukup bijak: Satu program yang bertukar MacBook anda ke iPad dwi skrin. Kecuali salah satu daripada skrin rosak. Dansatu lagi tidak mempunyai sentuhan. OK, program ini hanyaberputar skrin anda apabila anda berputar MacBook anda.

Pandu Kereta Tanpa Pegang Stereng..LAYAN JE



Volkswagen sedang menguji pemanduan tanpa pemandu ( self driving)  sehingga 80 MPH. Ia mampu bergerak di lebuh raya,kawasan yang mengalami kesesakan tanpa anda memegang stereng kenderaan anda.

AKAN DATANG: S.E Xperia Ray, Dapat Sebijik Memang Terbaik



Model Terbaru daripada pengeluar telefon selular terkenal, SONY ERICSON
spect:
camera HD: tangkap gambar memang cun cz High Definiton cam SLR
bateri : tahan lama
bentuk : elegan dan kemas

Jangan Percaya Sijil Halal Luar Negara!!!!


Para pengguna Islam diingatkan supaya jangan mudah terpengaruh dan percaya dengan sijil halal yang dikeluarkan oleh agensi atau badan antarabangsa.

Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata, ini kerana kebanyakan daripada agensi terbabit hanyalah badan bukan kerajaan (NGO) yang mana piawaian mereka agak longgar berbanding apa yang disyaratkan

AIM Kurangkan Anugerah..Hanya 18 Sahaja Tahun Ni


Kemerosotan jualan album secara fizikal iaitu menerusi jualan cakera padat dan kaset secara tidak langsung telah menjejaskan Anugerah Industri Muzik yang ke-18 (AIM 18) yang akan diadakan di Stadium Putra, Bukit Jalil di sini pada 12 November ini.
Anugerah anjuran Persatuan Industri Rakaman Malaysia (RIM) yang menyediakan

Haram Sembelih Cara ISLAM...Apa Kes???


Parlimen Belanda telah mengundi bersetuju untuk mengharamkan penyembelihan haiwan hari ini, langkah yang ditentang kuat oleh orang Islam dan Yahudi negara itu.
Rang undang-undang yang dikemukakan oleh Parti Hak Asasi Haiwan,

Cara Baru Charge Handphone Masa Kat Hutan

  Zaman skang alat elektronik macam iPod dan Nokia N9 Godphone tak boleh dicabut baterinya. Kalau nak charge perlukan sumber elektrik, Dah naik bukit mampos lah nak carik soket elektrik.
Disinilah muncul ke geniusan syarikat TES NewEnergy dan pengecas ber USB mereka yang dinamakan Hatsuden-Nabe. Mereka tidak menggunakan tenaga solar atau angin tapi tenaga haba. USB charger mereka bersambung dengan periuk memasak. Bila kita memasak air

Hack PS3, Dapat Kerja di facebook


Facebook dilaporkan telah mengambil George Hotz, yang menggodam sistem bagi model-model iPhone dan PS3 untuk bekerja di syarikat gergasi tersebut.
Hotz, 21, adalah individu pertama yang mencipta software di mana pengguna boleh menggunakan segala aplikasi iPhone secara percuma, atau dikenali sebagai

Kenderaan Tron Legacy Di Dunia Sebenar

Maut Selepas Jumpa Guru Kaunseling


Ratusan pelajar Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Yu Hua disini dikejutkan dengan kejadian seorang pelajar lelaki tingkatan enam sekolah itu yang maut selepas

Si Yusuf Yang Suka Mengkerintingkan Rambut


Satu sindiket curi kereta mewah `Yusuf Kerinting’ yang bergiat aktif  di beberapa negeri berjaya dilumpuhkan selepas polis menahan lima lelaki  dalam serbuan di tiga kawasan berasingan, baru-baru ini.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Asisten Komisioner

4 Jutawan Malaysia Yang Pemurah


Empat rakyat Malaysia iaitu Datuk Vijay Eswaran dari Kumpulan Ql, Tan Sri Vincent Tan dari Berjaya, pengasas IJM Corporation, Koon Yew Yin dan arkitek terkemuka Hijjas Kasturi adalah antara 48 orang yang dinamakan sebagai Wira Dermawan Forbes Asia.
Senarai itu disusun oleh Forbes setiap tahun dengan tujuan memperkenalkan tokoh-tokoh terkemuka di rantau Asia.

Mereka disenaraikan bersama-sama jutawan Asia terkemuka yang lain seperti

Penunggu Istana (2011) [Malay] DVDRip Mkv/Rmvb



Sinopsis: Penunggu Istana adalah sebuah dokumentari yang mengikuti sebuah kumpulan paranormal iaitu “The Seekers Team” yang cuba menjejaki misteri yang terdapat di dalam Istana Bilah, istana tua yang terbiar di Perak. Pada Feb 2009, krew sebuah TV

Aplikasi Frings Bolehkan Chating Vid.4 user sekaligus

Fring's Aplikasi Ipad untuk membolehkan 4 individu sekaligus chatting video dalam satu masa yang sama. Cool kan..sesuai sangat untuk family chatting..

Salah Kah Aku Memohon Maaf???

malam tatkala embun pagi mula membasahi bumi
tatkala semua makhluk ciptaanNya merehatkan diri
aku kebingungan
salah kah aku...???

Pointer Ko Berapa???

Selalunya bila time resault keluar, semua konpem akan tnya seperti tajuk entry kat atas tuh. dan selalu jawapan yang kita dengar ialah ," cukup-cukup makan je, sikit je, rendah je tak sehebat ko". itulah yang selalu kita dengar kan. sepatutnya apa yang perlu kita sebut ialah " Alhamdulillah, aku dah cuba yang terbaik dan Allah bagi ni sebagai ganjaran dan usaha aku". 


ramai yang bila dapat sesuatu lupa padanya. bukankah Dia perlu diingat selalu. tak kira lah sama ada dalam kesusahan mahupun kesenangan. andai kita ingat padaNya. InsyaALLAH Dia juga pasti ingat pada kita. 


sama-sama la kita saling mengingatkan antara satu sama lain. amal makruf nahi mungkar.

" Jangan kau tipu aku ! "




"BLOG DAN AKU"


Segmen terbaru dari Mak Dara ( skripper terkenal )
Nak Join KLIK header


1) Apa nama blog anda : Blog Chegu Zubir
2) Kenapa anda memilih nama itu : Sebab tahun depan

Produk Politeknik Diciplak..Apa Kes????

Banyak produk yang dihasilkan graduan politeknik diciplak oleh pihak lain, dakwa Pengarah Jabatan Pengajian Politeknik (Bahagian Perhubungan Industri dan Publisiti), Mohd. Hatta Zainal.


Dakwa beliau, perkara itu berlaku kerana ramai graduan politeknik

Toilet Awam dan Pokok

Ini ialah konsep urinal awam oleh Eddie Gandelman yang dipanggil When Nature Call. Empat urinal digabungkan dan air kencingnya akan digunakan untuk mengairkan pokok yang ditanam didalam sistem When Nature Call. Menurut

Tembak PORSCHE Sampai Hancur.

Seorang tuan punya Porsche 911 bengang dengan kereta milik beliau yang kerap rosak. Beliau akhirnya givap bila kerosakan terkini kereta bernilai USD 100 000 ini memerlukan kos pembaikianUSD 16K sebelum kereta boleh elok kembali. Tuan punya yang enggan dikenali akhirnya menyedekahkan kereta beliau kepada kelab menembak

Lady Gaga Gelapkan Dana..Kena Saman




Penyanyi yang terkenal dengan gaya pelik, Lady Gaga disaman lebih AS$4.79 juta (RM14.64 juta) selepas dia dituduh menggelapkan dana yang diwujudkan bagi membantu mangsa-mangsa gempa bumi di Jepun, lapor sebuah akhbar semalam.

Penyanyi tersebut menjual gelang tangan getah yang

Say No To ASTRO


Mari kita semua selaku pengguna share berita atau mesej ini kepada seramai mungkin rakan kita di Facebook (FB) kerana ada mesej yang kita selaku pengguna mahu sampaikan dan kongsi dengan rakan-rakan.

Kita mahu semua orang, tidak kira di mana tahu bahawa kita tidak senang dengan tindakan Astro yang mahu menaikkan harga pakejnya

Tips Temuduga Kerja #1 : Pakai Baju Apa???




Digalakkan memakai baju kemeja lengan panjang berwarna cerah (tetapi tidak “striking”) dan seluar slack berwarna gelap dan bertali leher. Walaubagaimanapun, cara berpakaian semasa temuduga ini boleh disesuaikan mengikut etika berpakaian di tempat kerja tersebut. Pemakaian

Bersih 2.0 Boleh Stop Kalau....


Masih ada 13 hari lagi sebelum tarikh pertembungan di antara penyokong Perhimpunan Bersih 2.0 dan penyokong yang membantah perhimpunan itu, Pertubuhan Pribumi Perkasa Negara (PERKASA) serta Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia.
Bersih 2.0: Mampu Dihentikan Sekiranya...
Benarkah perhimpunan  itu akan berlangsung secara aman?

TEMUDUGA TERBUKA ANJURAN PUSAT JOBSMALAYSIA KELANA JAYA


Tarikh : 29 Jun 2011 (Rabu)
Masa : 10.00 pagi - 3.00 petang
Tempat : Pusat JobsMalaysia Kelana Jaya, No 2,SS5B/2, Kelana Jaya Selangor
Telefon : 03- 7873 5100/5101
Majikan: Prymax Technologies SB 
Jawatan :
1) Kerani Operasi (3 kekosongan)
- Gaji RM 1000/SPM
2) Juruteknik,Kejuruteraan/Elektrik
- Gaji RM 1200/Sijil Elektrik
3) Pengaturcara Komputer (2 kekosongan)
- Gaji RM 1700/Diploma Sains Komputer 



SUMBER : jobsmalaysia

Padan Muka Penjara 14 hari...Mintak Lagi...

Seorang anggota polis berpangkat Koperal dipenjara 14 hari serta didenda RM10,000 oleh Mahkamah Sesyen di sini hari ini selepas didapati bersalah atas tuduhan meminta suapan daripada seorang penunggang motosikal tiga tahun lalu.


Hakim Chan Jit Li yang menjatuhkan hukuman di dalam kamar turut

Bersih 2.0 Ada Konsert..Jom Pakat Pi Ramai2

Para peminat Sweet Charity dan Blues Gang terpaksa melupakan sementara impian menonton Konsert 2 Raksasa yang sepatutnya dijayakan oleh dua kumpulan itu di Stadium Merdeka di sini pada 9 Julai ini gara-gara perhimpunan haram Bersih.
Tunda disebabkan demo bersih



Menurut wakil pihak penganjur, Nor Azman Hashim, konsert yang mengenakan tiket

Celcom Buat Hal Lagi. What The FISH!!!!

tatkala ku ingin menggunakan handpone ku
aku dapati semuanya fail
panggilan yang dibuat gagal

penghantaran mesej pun fail juga
semuanya fail2 belaka
ku lihat line masih penuh
dalam otak dan hatiku
hai..makan kuat tapi servis hampeh
sama la cam astro
selalu bagi masalah pada pengguna
sampai sekarang aku masih cuba tapi tetap fail
sehinggalah aku menulis entry ini...
dah la ku sudah penat dengan karenah celcom
selalu sangat buat hal
tak dapat kol, tak dapat mesej
persetankan itu semua
aku bayar servis dan aku mahukan yang terbaik
esok sahaja ku mesej dan kol
kepada celcom kalau nak berniaga 
buat elok2 jangan sampai kami pengguna lari...

Berukband Instanet-RM 1. Berbaloi Kan???


Rakyat negara ini kini boleh melayari internet pada kadar serendah RM1 sehari, menerusi pelancaran jalur lebar terbaik dari Celcom Axiata Bhd. (Celcom), Instanet yang disifatkan caj jalur lebar termurah yang berada di pasaran tempatan buat masa ini.

Lebih menariknya, instanet didatangkan menerusi pakej pra-bayar dengan

Hentian Sebelah Sungai Buloh Tutup Selama-Lamanya


Hentian Sebelah Sungai Buloh arah ke selatan di Lebuhraya  Utara-Selatan akan ditutup untuk kerja-kerja  penyelenggaraan antara pukul 9 pagi hingga 5  petang Rabu ini.

"saya nak join bloglist ilasuhaila"

jom sertai bloglist ila suhaila
senang dan mudah sgt cara nak join...rugi tak join
Nak JOIN klik header ila suhaila k

Tamat Sudah...Jom la Blogwalking

Alhamdulillah ...segmen " Mega Bloglist" telah melabuhkan tirainya sebentar tadi dan berjaya mengumpulkan seramai 34 blogger2 yang terbaik dan sporting..terima kasih semua...untuk pengetahuan semua juga...c.z dah masukkan semua yang join dalam bloglist Mega 01 dan juga bloglist Mega 02. 


untuk lihat senarai nama yang join : klik [ senarai nama blogger2 ]
untuk follow dan blogwalking secara otomatik ahli yang join : klik [ SINI ]

Segmen : Pencarian Mega Bloglist

Assalam semua
segmen kembali iaitu Segmen : Pencarian Mega Bloglist
c.z nak kumpul seberapa banyak bloggers utk join segmen ni
hadiahnya akan c.z letakkan di Mega Bloglist 
header blog c.z


kalau anda berminat jom la join
syarat die simple jer semudah a-b-c dan anda sambung lah yer...hehehe


1) letak tajuk Segmen :

Undangan Menjadi Follower

Salam buat semua reader blog c.z, anda semua dijemput untuk jengah ke blog " Bloglist Chegu Zubir" . Dalam blog ni c.z dah listkan semua yang join segmen, dari masa ke semasa.kalau sudi follow2 la blog ni...tak rugi...insyaallah segmen2 terbaru pun c.z akan post dari blog " Bloglist Chegu Zubir" dan "Blog Chegu Zubir". kepada sesiapa yang terlepas segmen di blog "Chegu Zubir " boleh refer Blog "" Bloglist Chegu Zubir" .


Jom Singgah Sebentar Sambil Makan Kit Kat @ Durian RM 100.
Bloglist Chegu Zubir
"Gerbang Blogwalking Anda Seantereo Alam"

Tempat Bunuh Diri Terbaik Di Dunia


Jambatan Golden Gate yang menjadi identiti dan tarikan bandaraya San Francisco dikatakan antara jambatan yang tercantik di dunia.

Keunikan jambatan berkenaan adalah tiang menara berwarna merah yang tersergam indah, kabel yang disusun dengan gaya tersendiri serta latarbelakang laut biru selat Golden Gate yang menghubungkan San Francisco dengan Lautan Pasifik.
Jambatan tersebut menghubungkan bandaraya

1 Malaysia Darjatnya Di situ..Rendah Betul

nilai sendiri apa yang korang dapat tafsirkan selepas tengok gambar ni. 1 Malaysia dipakai bukan dibaju. tetapi di SELUAR DALAM...ish3..terdesal sangat ke ni...persoalannya adakah taraf 1 Malaysia disitu????ada sape2 mahu bagi pendapat ..silakan...



Makluman Kepada Yang Dah Join Segmen " Mega Bloglist"

kepada semua blogger yang dah join segmen "Mega Bloglist", semuanya telah selamat c.z masukkan dalam bloglist di SINI . kepada yang masih belum ada nama mereka c.z akan update dari masa ke semasa sehingga jam 1159 malam nanti.


kepada yang belum join. jom turut serta ramai2
klik :
Segmen : Pencarian Mega Bloglist

Love My Tut....Hampeh


Biasanya apabila pulang dari lawatan ke mana-mana destinasi kita akan membeli pelbagai cenderamata untuk diberikan kepada rakan-rakan atau ditunjukkan kepada keluarga dan rakan-rakan sambil bercerita dan berkongsi pengalaman yang dilalui di rantau orang.
Antara cenderamata yang popular ialah magnet yang biasanya diletakkan di peti sejuk, topi, baju-T atau rantai kunci. Namun penulis mempunyai cenderamata lain untuk ditunjukkan kepada rakan-rakan – ia adalah kotak gula-gula getah atau chewing gum.
Ketika di Portland sebuah negeri di pantai barat Amerika Syarikat (AS) penulis berkunjung ke Powell’s City of Books, kedai buku yang dikatakan terbesar di AS dan di dunia kerana koleksi berjuta-juta buku yang banyak dan pelbagai dari seluruh dunia.
Powell’s menjual buku-buku baru dan terpakai serta buku-buku yang sukar ditemui di kedai-kedai buku yang lain. Di tengah bandaraya Oregon, Portland kedai buku Powell’s yang terletak di Burnside melibatkan satu blok seluas 68,000 kaki persegi dengan lebih sejuta buku terdiri daripada 122 subjek dan 3,500 bahagian.
Pintu masuk kedai buku Powells di Portland
Pintu masuk kedai buku Powells di Portland
Lebih 3,000 orang mengunjungi Powell’s City of Books setiap hari sementara 80,000 penggemar buku lain di seluruh dunia meninjau koleksi buku Powell’s melalui Internet setiap hari. Washington Post menyifatkan Powell’s sebagai kedai buku terbaik di dunia.

Sticker Kedai Buku Powell's di Portland, Oregon, AS
Sticker Kedai Buku Powell's di Portland, Oregon, AS

Di Portland sahaja, Powell’s mempunyai lima cawangan dengan salah satu kedai buku menjual hanya buku-buku teknikal sementara sebuah lagi kedai buku merupakan khusus untuk buku-buku berkaitan kediaman dan taman. Rangkaian kedai buku Powells mempunyai laman blognya sendiri di http://www.powells.com/blog.
Ketika berkunjung ke Powell’s penulis bagaimanapun tidak membeli sebarang buku tetapi apa yang menarik perhatian adalah chewing gum yang dijual di Powell’s yang mengandungi pelbagai mesej-mesej 18SX di kotaknya. Penulis sempat membeli dua kotak chewing gum yang tertulis perkataan I Love My Penis dan My New Personal Motto! Fuck It.
Satu lagi kotak chewing gum dari kedai buku Powell's
Satu lagi kotak chewing gum dari kedai buku Powell's
Setiap kotak chewing gum berkenaan berharga AS$1.25 atau hampir RM4 setiap satu dengan lapan keping chewing gum yang kecil.

bahagian belakang kotak chewing gum
bahagian belakang kotak chewing gum
Apabila ditunjukkan kepada  rakan-rakan penulis, ramai  yang begitu tertarik dengan kotak chewing gum ini dan terus mengambil gambarnya dan menjadikannya gambar profile bagi laman web sosial facebook masing-masing.
Kotak chewing gum berkenaan kini disimpan sebagai kenang-kenangan untuk ditunjukkan kepada rakan-rakan. Penulis tidak pasti sama ada chewing gum berkenaan ada dijual di Malaysia kerana tidak pernah melihatnya.
Namun, jika ia dijual sekalipun pasti ia tidak akan diterima oleh pihak-pihak tertentu kerana mesej-mesej yang kurang sopan apa lagi untuk mereka yang di bawah umur. – Rohani Ibrahim. (Yang mengikuti program dasar luar di AS baru-baru ini).

GIVE AWAY HANDPHONE .....

Actually c.z sebenarnya baru je balik dari Shopping Comlex warta dekat Bangi.. semalam my sis kol dan katanya mintak dibelikan handphone baru buat bonda tercinta. kerana handphone mak telah rosak. yang mana mak menggunakan

Jangan Bayar Bil Astro 3 Bulan !


Kempen pemboikotan Astro bermula hari ini apabila lebih 70 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang diterajui Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) menyeru tiga juta ahli dan penyokong mereka supaya tidak membuat pembayaran bil selama tiga bulan berturut-turut ke stesen televisyen berbayar itu.

Arahan itu turut meliputi pemboikotan terhadap barangan dan pengiklan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Baca...Terhangat Di Blog Chegu Zubir