SweetMuslimah.com

Mereka Yang Sudi Membaca

Cerita Artis

Gathering & Vlog di Purajaya bersama Ben Ashaari

Salam semua...nak war-warkan dekat sini kepada sesiapa yang nak lepak2 bersama-sama dengan Ben Ashaari ( Blogger Malaya )....Jom la sertai Gathering & Vlog @ Putrajaya....esok...01 Mei 2011....tempat di Presint Diplomatik Putrajaya @ Ali Bistro...dengar citer AdiBudika dan BroFramestone pun join jugak...jom la join sama-sama...boleh jumpa dan kongsi idea dengan diorang yang dah lama dan berpengalaman dalam dunia blog ni...InsyaAllah kalau tak de apa-apa c.z pun akan ke sana...
nak tau lebih lanjut boleh klik : [ Gathering n VLOG di Putrajaya , esok ! ]


Segmen "aku dan cinta"

Segmen oh segmen....kali ni c.z nak wat segmen dekat blog Bicara Kata Cinta....tentang apa???mestilah tentang cinta jugak....lain orang lain pandangan dan perspektif tentang Cinta...jadi c.z nak tau la jugak apa pandangan anda tentang Cinta sebabnya Cinta luas maksudnya...ada cinta pada manusia,cinta pada harta benda, cinta pada ibu bapa, cinta pada ilmu dan sebagainya...jadi segmen kali ni nak kupas isu cinta ni di mata anda semua...

nak sertai???mudah je

Gaun Kate Middleton...Royal Wedding

Saje lah blogwalking sekali terjumpa kisah tentang perkahwinan diraja kate midelton dan juga putera william..dengar kata perkahwinan ni disiarkan live di seluruh negara dan tak silap malaysia juga tayang live guna ntv7...pergh...sakan2...bertuah betul si kate midelton tu..dan ramailah terjongket depan tv...hahahaha
jom tengok fesyen apa yang si kate tu gayakan...memang hebat la...

24: 7 "Best"

Assalam semua...selamat petang....
mesti nak kata c.z gay kan tulis tajuk entry cam kat atas...banyak blog yang tengah sebut pasal kumpulan dari Malaysia yang diberi nama

Segmen: Cita-Cita Aku Masa Kecil

join segmen lagi...petang-petang ni malas sikit nak buat entry....heheh..
sekarang nak join segmen oleh seorang blogger nama die [ shahera ]
kena bercerita sedkit tentang cita-cita masa kecil....

bestnya duduk di teratak PINKY MOMMA ;)

petang-petang ni nak join segmen Pinky Momma...pada c.z blog P.M nih best....dia suka wat segmen...

"IKLAN PERCUMA Untuk Blog ANDA"

petang-petang ni nak join nak kata segmen bukan segmen...nak kata bloglist bukan jugak..tapi IKLAN...dekat blog kayif.com...jom la join

Al-Quran Dipermainkan

masalah jugak orang yang tak faham dengan ISLAM ni...asal nak buktikan sesuatu kena sumpah..tapi betulkan sumpah laknat yang dibuat tu???

Ucap Cinta

 benarlah kata pepatah....patah tumbuh hilang berganti...perkara yang lepas jangan dikenang...yang penting masa hadapan.....itulah yang terjadi kepada seorang artis indonesia...jom baca

Rahsia Ben Ashaari- TERBONGKAR-

kenapa semua orang asyik nak baca Blog milik Ben Ashaari???

Windows Live Writer- buat Blogger

Assalam semua..tadi c.z saje la lepak-lepak sambil blogwalking…sekali ada baca satu entry ni dan jumpa la satu software..software yang sesuai untuk digunakan oleh blogger yang mempunyai internet connection yang lemah..software ape???

software ni nama nye…Windows Live Writer dengan software ni korang tak perlu risau macam ne nak update belog walaupun internet sangatlah lembap seperti siput tut…sebabnya dengan software ni dia akan detect kita nyer blog tapi kena la masukkan username and pasword tu dulu…kalau tak macam ne nak log in…

dengan benda alah ni jugak boleh masukkan gambar…copy je..tak perlu url dan sebgainya…still sama seperti blog cuma dia tak perlu buka blog…secara otonatik boleh post after menulis

nak tau dengan lebih lanjut…klik : http://explore.live.com/windows-live-writer-xp

Selamat Tinggal Semua

Assalam semua....
hari ni 29 April 2011 maka tamatlah sudah c.z berpraktikum dalam IPG di Tadika Halimatus Saadiah
sepanjang 3 bulan bersama kanak-kanak dan juga cikgunya serta pembantu..pelbagai dilalui
pergi lawatan sana sini, berarak pada maulud nabi, sukaneka prasekolah, dan macam-macam lagilah
ada suka dan juga duka

Sebab Kenapa Lelaki Mahu Menyendiri

Assalam semua....
selalunya perempuan je yang mahu menyendiri
tetapi adakah anda tahu bahawa lelaki pun begitu....cuma tahu ataupun tidak je...ingat lelaki pun manusia sama seperti wanita atau perempuan...perlukan kasih sayang, cinta dan semangat dalam sesuatu perkara


Namun...tahukah anda mengapa lelaki mahu menyendiri...pasti ada sebabnya kan...

Lelaki dan Wanita berbeza pemikiran

Bangku Kosong Bersama Chegu Zubir

ha...c.z nak join bloglist yang ditaja oleh Blog Bangku Kosong...suka masuk blog Bangku Kosong...penulisan yang menarik untuk dibaca....terbaiklah...

Hebat Sangat Ke Blogger Famous

"kenapa blogger terkenal aka famous ni cam diagung-agungkan...pergi mana sahaja mesti sebut nama diorang ni...aduh...pening kepala den dengar nama yang sama sahaja....bosan tau tak!"

Shuib Raja Lawak Menangis

Penyanyi Siti Sarah Raisuddin, 27, sudah mengandung dua bulan selepas mendirikan rumah tangga dengan pelawak, Shuib (Sepah) pada 26 Februari lalu.

Blogger Burung Hantu....

Ha...ni review buat blogger yang join segmen tengah malam..almaklumlah nama pun tengah malam yang join nyer pun sikit je. ada la daripada tak ade langsung...siapa kata tengah malam blogger tak ade yang aktif...ada ramai lagi bloger yang aktif...


jom kenal dengan mereka...

Segmen Tengah Malam " Saya Masih Berjaga"

kepada blogger -blogger yang masih berjaga mari sini join segmen tengah malam....

senang je nak join...

Jom Download Penunggu Istana

Filem Penunggu Istana adalah sebuah dokumentari yang mengikuti sebuah kumpulan paranormal iaitu “The Seekers Team” yang cuba menjejaki misteri yang terdapat di dalam Istana Billah, istana tua yang terbiar di Perak.

Tengah Melayan Lagu Sambil Edit Action Research

Assalam semua...malam ni c.z rasa macam agak sibuk...sibuk dengan pelbagai kerja yang menunggu untuk disiapkan...sekarang c.z tengah edit Proposal Action Research berkaitan "Mengenal Huruf b dan d di kalangan murid prasekolah".

Tak Mungkin Bercinta

Dua individu yang rapat dengan pelakon Rozita Che Wan dan penyanyi Shahir menjelaskan pasangan artis itu tidak dilamun cinta seperti yang digembar-gemburkan di media tempoh hari.

Cinta Songsang Anding AF dan Amran Ismail

kenapa perlu memilih cinta sesama jenis????
kat Malaysia sikit sangat ke perempuan...nak kata tak de rupa...

Segmen Blog Saya bersama Chegu Zubir

Assalam dan selamat pagi semua...
pagi-pagi ni nak join segmen Blog Krole dengan segmennya " Blog Saya"
jadi dekat sini nak ajak la anda semua untuk join sama

Ac Mizal, Isteri & Umno

 Pelakon dan pengacara Datuk Mizal Zaini atau lebih dikenali sebagai AC Mizal bersama isterinya

Masih Di ICU


 Pelakon Khaeryll Benjamin Ibrahim atau lebih dikenali sebagai Benjy masih lagi berada di Unit Rawatan Rapi (ICU), Pusat Pakar Damansara sejak Rabu lalu kerana menghidap asma.

10,000 Cikgu Bahasa Inggeris

Kementerian Pelajaran menyasarkan untuk melatih 10,000 guru bahasa Inggeris tahun ini bagi memastikan pengajaran bahasa itu di sekolah berjalan lancar.

Sory Semua....

Assalam disini c.z nak mintak maaf dengan semua..

Love Story

Setelah tampil dengan single Ketika Cinta Bertasbih yang telah pun mencapai sebanyak 500 000 muat turun digital, penyanyi Indonesia,

Poco-Poco Tak Haram...Mufti Kelantan

Tiada percanggahan fatwa antara Muzakarah Jawatankuasa Majlis Fatwa Kebangsaan yang membolehkan tarian poco-poco dengan Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria yang mengharamkan tarian itu, kata Mufti Kelantan, Datuk Mohamad Shukri Mohamad.

Tsai Baba Meninggal

Ni info yang c.z baru dapat...pernah dengar tak tentang Tsai Baba..yang dikatakan memiliki kuasa menghidupkan orang yang sudah mati, menurunkan hujan dan sebagainya dan disangka  dajal( c.z pun tak pasti tapi pernah baca tentang dia nih)...telah meninggal dunia...

Pertunangan Ashraf Muslim


 

 Pelakon Ashraf Muslim, 30, dan Noor Dayana Lokman, 24, diraikan dengan penuh meriah seperti ‘kenduri kahwin’ dalam majlis pertunangan di rumah Dayana di Villa Bestari, Kampung Sungai Pusu, Gombak,

Nasi Lemak Punca Obesiti...Salah

Nasi lemak bukan punca utama masalah obesiti dalam kalangan murid sekolah kerana ia

BEN ASHAARI CARI BLOG LAH

 Assalam semua....saje lah nak join segmen Abang Ben nih

Entry Penghargaan : Peserta 02 Segmen Saya Suka Blog Saya....

saya suka blog saya kerana kalau tak saya yang suka siapa lagi kan? HEHE. nak harap follower yang suka tu x boleh nak harap

Entry Penghargaan : Peserta 01 Segmen Saya Suka Blog Saya....

saye suka blog saye sebab blog ni  la tempat sye luahkan ape2

Terima Kasih Ben Ashaari

Assalam semua..ha..dah baca ke tajuk atas tuh...percaya tak???tak percaya???betul la wat pelah c.z

Justin Bieber ....Dan Konsertnya


Kuasa dan daya penarik yang ada pada penyanyi remaja popular, Justin Bieber, 17,

Blogger dan Handphone....

Assalam semua...nak tanya la sikit..apa jenis telefon bimbit yang anda pakai???ha...mesti mahal2 kan..ada jenama Nokia, Sony Ericsson, Samsung, dan macam-macam lagilah...tapi adekah kita semua as rakan blogger tau  follower kita pakai henpon jenis apa dan apa kelebihan henpon mereka????

sape nak tau???

Segmen Saya Suka Blog Saya....

Segmen kembali...idea kekontangan untuk ku updatekan hehehehe
Segmen ni nama die....Saya Suka Blog Saya dan Dot Dot Dot

Nak join???
mudah jew....ok...
syarat-syarat penyertaan ialah

Jangan Takut Hadapi Kenyataan

Assalam..cuaca yang kesuraman dengan diselangi hujan yang turun dengan lebat...entry nih ditaip sambil ditelinga mendengar lagu Akim > Janji....

Pesanku kepada semua rakan...jangan takut hadapi kenyataan biarpun kenyataan itu adalah sesuatu yang pahit

Justin Bieber Tiba Di Malaysia

Penyanyi remaja sensasi, Justin Bieber,17, dikatakan bakal mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) pada pukul 2.30 petang Khamis (petang ini) bersama kekasihnya, penyanyi Selena Gomez.

Raul Dan KD Direjam

Pengakuan penyanyi Krisdayanti (KD) yang mengaku dirinya hamil empat bulan mendapat kecaman daripada ulama. KD baru menikah pada 20 Mac lalu dengan Raul Lemos tetapi sudah hamil empat bulan.

Enggan Berubah


.
“Saya lebih rela mati daripada berubah (menjadi lelaki sejati). Saya bukan sengaja mahu menjadi wanita tapi naluri wanita memang wujud dalam diri saya sejak zaman kanak-kanak lagi.

4 Jahanam

Empat pelajar lelaki sebuah sekolah menengah di sini, ditahan polis kerana berkelakuan liar termasuk mencabul seorang pelajar perempuan dalam kelas sama tanpa menghiraukan pelajar lain melihat perbuatan terkutuk mereka.

Manusia Suka Pergunakan Manusia Lain

maaf entry kali ini merupakan entry kali ini adalah luahan yang agak menyedihkan

Assalam dan selamat Sejahtera


Manusia Suka Pergunakan manusia lain....ya..itu yang c.z rasakan...bila mereka dalam

Panggilan Yang Tiada Jawapan



CARI...anggota bomba memeriksa lubang pembetungan tempat dua pekerja  terjatuh, semalam.
CARI...anggota bomba memeriksa lubang pembetungan tempat dua pekerja terjatuh, semalam.

“Ketika sampai, saya tak nampak mereka berdua, jadi saya memanggil kedua-duanya, namun tidak dijawab. Saya kemudian memaklumkan hal ini kepada majikan,” kata Mohd Sufian Mohd Yusoff, 19, menceritakan kejadian dua rakannya

Mak Nyah Tunjuk Kemaluan

Seorang mak nyah yang juga penyanyi dikir barat tersohor Kelantan didakwa bertindak kurang ajar apabila cuba menayangkan kemaluannya kepada sepasukan anggota penguat kuasa agama, kononnya bagi membuktikan dirinya wanita tulen sebaik ditahan ketika membuat persembahan di sebuah tapak ekspo di bandar ini, Jumaat lalu.
Dalam kejadian kira-kira jam 10 malam itu, penyanyi berkenaan melakukan perbuatan berkenaan bagi mengelak ditahan kerana kesalahan berperwatakan seperti wanita dan berpakaian tidak senonoh di khalayak ramai, namun kerenahnya tidak dilayan.
SIASAT...penyanyi dikir barat berpakaian wanita yang ditahan penguat kuasa JHEAIK diambil keterangan.
SIASAT...penyanyi dikir barat berpakaian wanita yang ditahan penguat kuasa JHEAIK diambil keterangan.
Penyanyi berusia 25 tahun itu ditahan dalam Ops Insaf oleh sepasukan anggota penguat kuasa Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan (JHEAIK) Jajahan Tanah Merah, diketuai Rosli Ismail bersama lima Skuad Amru dan tujuh anggota Ikatan Relawan Rakyat Malaysia (Rela) selepas mendapat maklumat daripada orang ramai.

Difahamkan, penyanyi berasal dari Kuala Betis, Gua Musang itu pernah ditahan penguat kuasa JHEAIK Jajahan Pasir Mas, tahun lalu, atas kesalahan sama sebelum dikenakan denda sebanyak RM800.

Sumber berkata, ketika ditahan, penyanyi itu tampil dengan pakaian seksi wanita hanya sempat mendendangkan dua lagu sebelum persembahannya dihentikan serta-merta sebaik diarahkan penguat kuasa agama berkenaan.

"Ringan-Ringan" dekat area Masjid

Memalukan apabila ada pasangan bercinta menjadikan kawasan pantai Tanjung Bidara, di sini, sebagai ‘port’ untuk melakukan aksi ‘ringan-ringan’.

Zizan Dan Linda Onn Bercinta????

KEGEMBIRAAN jelas tergambar di wajah Mohd Razizan Abd Razak atau Zizan sebaik melangkah masuk ke bilik utama pusat hiburan sekeluarga Red Box The Garden, Mid Valley.

Malang Si Rihanna


POPULARITI yang dikecapi Rihanna tidak bermakna penyanyi tersebut mempunyai banyak peminat sejati. Ini terbukti apabila jualan tiket konsert jelajahnya yang diberi nama Loud di Amerika Syarikat

NO Nasi Lemak dan Gula-Gula

Kerajaan menguatkuasakan serta-merta larangan penjualan makanan dan minuman tidak

Geng Trio Kena Tindakan

Polis tidak menolak kemungkinan akan bertindak ke atas trio Datuk T kerana kesalahan mengedar dan menayang video seks melibatkan pelaku yang dikatakan mirip Datuk Seri Anwar Ibrahim.

" SAYA NAK JADI BLOGLIST SIMANIS-CADBURYLADY"

Nak join klik header nih k
saje lah blogwalking sekali terjumpa entry nih....

Segmen : Handphone Ku

Assalam semua....hari ini...dah Ahad esok Isnin..cam sekejap je masa berlalu..betul tak....malasnya nak mengajar...tapi tak pe tinggal lagi dua minggu je nak praktikal..huk3...ade sedih dan ade heppi...

nantilah c.z ceritakat anda semua apa yang sedih dan hepy tuh bila nak haabis praktikum ni
kita terus kepada point kiter...
sekarang c.z nak anjurkan segmen baru
berkaitan handphone
as usual ramai ade handphone..
tapi adakah kita tahu blogger aka kawan2 kita pakai handphone ape???
dalam segmen nih
senang jew...
******
follow blog c.z 
Buat satu entry tajuk : Segmen Handphone ku
dan link kan ke entry ni

pastu nyatakan jenis handphon korang dan apa2 je tentang handphon anda k
ok...kalau rajin letak la gambar handphone anda ye
ok dah setel semua tuh
letak url link anda kat ruangan komen c.z k...
senang kan...
sape yang join c.z akan letakkan link semua yang join dekat sticky post

entry ni akan ditutup pada 18/04/2011-Isnin jam 9.30 malam dilanjutkan kepada
12 tengah malam....Cepat sertai
****************

Handphone-Ku

C.z nak join gak segmen c.z hehheeh...tinggal lebih kurang sejam lagi.
Segmen Handphone Ku...

C.z pakai henpon bila dah form 5. kesian tak???dekat-dekat nak exam.. tapi time tu conteks kawan2 jew...adela 2 3 orang kwn2 gurl ( bukan gurlpren )...time tu c.z pakai henpon cikai jew...tu pun kakak 1st bagi guna...hehehehe....

Pemberitahuan : Segmen Handphone-Ku

Assalam...semua...dan selamat sejahtera...
c.z nak mention dekat semua yang masih belum join...Segmen HandphoneKu...
bahawasanya tempoh penutupan segmen telah dilanjutkan sehingga jam 12 tengahmalam hari ini
so kepada sesiapa yang masih belum join...cepat2...masih belum terlambat untuk anda join...
nak tau macam mana untuk sertai ????
klik :
Segmen : Handphone Ku

Rozita Che Wan Serik & Nafi Bercinta


TENTU ramai yang masih ingat lagi tentang pengumuman mengejut Rozita Che Wan pada tahun lalu yang membuat keputusan untuk bersara daripada dunia lakonan.

Movie puaka Istana Billah

PENUNGGU Istana akan menemui penonton di pawagam, 21 April ini.


GENRE seram barangkali satu alternatif terbaik untuk memancing penonton ke pawagam. Bukan sebagai jalan pintas tetapi genre seram merupakan satu percaturan yang bijak

Anak Diddy AF

pix_middle
Ade gaya ayah mithali kan..hehhehe


 Nak tengok lagi????

Tips Jana Pendapatan Churp-Churp

Assalam semua...amacam sekarang dengan pendapatan churp-churp anda???
c.z adelah dapat sikit...adelah jugak daripada tak de langsung...hehehe

alhamdulillah...sini c.z nak share beberapa soalan yang boleh bantu korang
jana lebih banyak pendapatan dengan Churp-Churp nih
sekadar berkongsi sahaja...bukan pandai sangat pun
Jom Baca lagi

Cikgu Shida Hanya Suka-Suka

Siapa sangka, daripada hanya guru biasa di sekolah luar bandar, seorang wanita tempatan meraih populariti lebih sejuta pengunjung laman web sosial dari seluruh dunia melalui klip video miming

Tips Utk Exam

Assalam semua..Salam Sejahtera...
sejak dua menjak ni c.z tengok ramai yang dah jarang nak update belog
kenapa???dah benci dengen belog kew???cam entry c.z : 
Aku Benci Blog......

Siasatan Kes Video Seks Selesai..

Polis telah menyiapkan laporan siasatan rakaman video aksi seks yang pelakunya didakwa mirip

Kuasa Azan...

“Selepas melaungkan azan berkali-kali, baru saya terdengar suara Hanif minta tolong,” kata seorang penduduk Kampung Cherok To’ Kun, di sini, yang terbabit dalam operasi mencari mangsa sesat dalam hutan Bukit Mertajam, kelmarin.

Siapa Lady Gaga Sebenarnya???

Siapa lady Gaga sebenarnya???
 Baca ni dulu

Rossa Tidak Lagi Berduka

                               
KEHADIRAN si pemilik nama Sri Rossa Roslaina Handiyani atau nama komersialnya, Rossa sering kali mengundang rasa senang hati di kalangan media mahu pun orang di sekelilingnya.

Aku Benci Blog......

entry nih agak beremosi kepada yang malas nak baca boleh klik tanda X pada window anda
AKu Benci Blog.....

Mark Zuckerberg & Kekasih

Sebagai pengasas Facebook, anda sepatutnya tahu bagaimana untuk mengemas kini status hubungan anda.

Siap Jugak Akhirnya...Pelan

Alhamdulillah siap jugak akhirnya....nak tau ke apa c.z buat tadi...menjadi arkitek la

Last Contestant

Hummm~ dah penat join segmen..nie nak bercerita pulak..Tiba2 rasa sedih sikit hari nie..


Tadi aku ngan adik aku pegi jemput nek abah (atok) aku kat pekan..Dia baru balik dari Johor..Seminggu dia tak balik umah sebab kena wat rakaman lagu ghazal..Wah! Macam artis la nek abah..Siap wat rakaman lagi..Banyak lagu katanya..Ada gak permintaan orang Yayasan Johor soh nek abah aku buat lagu..Sebab nek abah orang lama..Dah banyak pengalaman dalam dunia ghazal nie..Cucu dia takde pulak yg terikut jejak langkah dia..Dulu hampir2 la aku nie ikot jejak langkah nek abah..Mak suruh aku jadi penari zapin..Takmo aku! Kang lentik semacam badan

Sepasang Baju Kurung MenGingaTkan Aku paDanyA...

Hummm~ dah penat join segmen..nie nak bercerita pulak..Tiba2 rasa sedih sikit hari nie..

Tadi aku ngan adik aku pegi jemput nek abah (atok) aku kat pekan..Dia baru balik dari Johor..Seminggu dia tak balik umah sebab kena wat rakaman lagu ghazal..Wah! Macam artis la nek abah..Siap wat rakaman lagi..Banyak lagu katanya..Ada gak permintaan orang Yayasan Johor soh nek abah aku buat lagu..Sebab nek abah orang lama..Dah banyak pengalaman dalam dunia ghazal nie..Cucu dia takde pulak yg terikut jejak langkah dia..Dulu hampir2 la aku nie ikot jejak langkah nek abah..Mak suruh aku jadi penari zapin..Takmo aku! Kang lentik semacam badan

Segmen Tamat

Saya dengan ini mengumumkan bahawa...segmen Chegu Zubir Mehla Terjah...Sudah tamat,...

6 ORANG JE DATANG BLOG?

Biar betul?
Tak betul pun.. Lebih la dari 6 orang tu, tapi tak sampai beribujuta. Sebab?.. Kurang aktiviti menyekodeng akhir-akhir ini..
Ada yang perasan tak?..

Masak Pucuk

Bila aku tengok gambaq lam kamera ja.Terliuq..........huhu, tak tahan betoi.Tak boley jadik ni... kena pi makan nasik dulu...okeh..harini bertindak sebagai junior chef kat dapoq, meh aku storykan cara nak masak sayuq pucuk ni kalau bujang-bujang sesuaila...sebab tak payah kalut nak cari bahan sebab basic dia simple ja... Bahan pun senang nak dapat, kat kedai kampung pun ada.

dadah aku kat fb~

okok...nk cite laa ni...hmm...maksud cik batu ngan dadah ni adalah ketagihan...ahaha...korang ada men game kat fb x ?? mesti ada kan...game paling pemes mesti farmville...haish...xtaw la ape yg beshnye farmville tu...cik batu dh byk try game kt fb tu termasuk la farmville tp cik batu hanye terlekat tuk men cityville je....xtaw knape...
 

Seorang Blogger Pasti ada Iklan..

Halo2 semua..perkhabaran di hari macam mana ok x?? okey kn..hari nak cite pasal iklan..ce cite ce cite~....Bagi aku kebanyakan blogger ada memasang iklan kt blog mereka..kenapa ya kita pasang iklan

system down

Assalamualaikum and morning everyone,

Cadangnya nak sambung tidur bangun lewat sikit, maklumlah hujung minggu, tapi itu semua dalam mimpi jelah.. Dah kalau si kakak dan si adik dah sedar tak guna nak berlingkar lagi atas tilam, ditambah dengan kebisingan mulut dorang.. Celik mata

Blogwalking Situ Sana SIni

Aku rasa bangga jadi blogger. Aku dah biasa dengan keje taip menaip ni. Maklum la dulu aku ni typist. Taip surat/memo/minit/lampiran dan macam-macam lagi la. Tapi sekarang dah pegang jawatan lain. Up sikit. Gaji pun dah tinggi dari sebelum ni.

Lenguh Sudah Jari Kaki Ku

Ni sume angkara EN BEN
 (asyik salahkan orang saja)
smalam hanya sempat BW 20 blog sahaja
Hari ni baru je abiskan yang balance lagi 30
tetiba lak 
list kat kumpulan 1 dah jadi 100
cam ne tu
tu baru Kumpulan 1
Kumpulan 2 lum lagi
 

PERHATIAN...!!Rehat SekeJap..!!

oleh kerana kat u sekarang da masuk musim 
 
 
peperiksaan...
aku dengan berbangga nye menyeru rakan

Update Senarai Peserta Segmen Sape Nak Chegu Zubir Terjah???

Entry ini juga melekat
Senarai Peserta 
Segmen Sape Nak Chegu Zubir Terjah???
Update 13/04/2011

Sape Nak Chegu Zubir Terjah?????-Segmen

Entry Melekat...
Nak tengok entry baru..scroll ke bawah tau..


ha...c.z tgh bosan nieh..bosan sgt3...
sape nak blog die kena terjah mean blogwalking la...
ha...senang jew....

buat satu entry tajuk: 

Cara Nak Buat Link

Hari ini buat pertama kalinya dalam sejarah, dah pukul 6 petang masih takde post baru. Nak buat camne dah aku busy sejak malam tadi.
Kali ini aku nak bagitahu cara-cara untuk buat link. Mungkin ada sesetengah dari korang dah tahu buat link, tapi tak semua orang tahu kan? Adakah link korang cukup special? Jom kita tengok camne nak buat link.
Untuk buat link, taipkan

Doa Untuk Ibu Bapa

Ya Allah,
Rendahkanlah suaraku bagi mereka,
Perindahlah ucapanku di depan mereka.
Lunakkanlah watakku terhadap mereka dan
Lembutkanlah hatiku untuk mereka.

Pening

salam buat kalian..
minggu depan bermula la peperangan di medan perang (dewan peperiksaan) whoa ! takut pun ada jugak ni, tp takpe la- insyaAllah everything gonna be fine..
dalam tgh serabut otak study bagai nak mati, boleh pulak la bahagian Hal Ehwal Pelajar (HEP) UiTM sarawak gi organize PRE - GRADUATION night utk

SOYA BEAN

saya boleh dikatakan peminum tegar soya bean jenama SEASONS. ohh soya bean my favourite (gedik) ! :) if dua tiga hari tak minum rasanya memang tak lengkap la. if pergi cafe tu dah

Apakah 7 Dosa Itu???

Assalamualaikum..

Merujuk keadaan umat Islam zaman sekarang, sememangnya semua golongan masyarakat memainkan peranan dalam membasmi masalah 'buang bayi' yang semakin hebat dipertontonkan. Keadaan ini seolah-olah sudah hilang maruah dan harga diri seorang wanita itu khususnya bagi yang beragama Islam. Oleh itu, dalam hal ini kita jangan anggap remeh kerana ia adalah penentu kebahagiaan bagi yang hidup dan yang mati.

Cuba kita renungkan kembali...

Sedarkah kita bahawa akan berlaku 7 DOSA....

semua duk "gila" time exam !!

Assalamualaikum...

Musim final exam dah bermula sejak semalam.. Macam2 sindrom ada.. Biase lah gelabah sana, gelabah sini, muka pun ketat semacam..gara-gara exam...

Sindrom sebelum exam..
Study sampai subuh..kadang tak henti 24jam..* nak mati sungguh*... Lepas tuh, makan xhenti sebab bila belajar, selalu lapaq je*sesuai kepada nak nak menambah berat badan*... 

"Mr. Kamikaze cari blogger sporting!!"Bersama Chegu Zubir

ok...c.z suka masuk blog ni..cz ayat die memang sempoi giler...style siot.

Datuk Buat Hal Lagi

Seorang pegawai kanan sebuah kementerian bergelar Datuk

" OWH MENANTU PILIHANKU! =) "

bg yg bergelar pelajar tuh let's check it out...maner tau kot2 ader harapan menang award "MENANTU PILIHANKU! =)" 
.....acecece...suker lak korang yer...=)

1--mmberi salam apabila bertemu dengan guru anda...amboi korang, dalam mulut tuh ader emas ker smpai bl berselisih ngan cikgu pon buat2 x nampak jer...padahal dah terang2 ko tau tuh cikgu ko kan...yer la time2 kat

Bangangnya Kaw!!

 pesanan: entry ni hanyalah penulisan...baca dengan pemikiran positif
kenangan semasa bangku sekolah~
nak cerita kenangan manis comfirm membosankan~
nak cerita kenangan pahit aq malas nak kenang~
so,
aq citewr pasal antara perkara paling bangang pernah aq buat dulu~
semua berlaku semasa aq di Teknik~
baca dan ambil pedoman~


1. digantung asrama kerana memecah masuk bilik komputer~
                                           aq pecah masuk bukan sebab aq nak rembat barang

4++ berjayakah ku capai???

Assalam dan Selamat Petang....
sebelum tuh c.z nak ucap tq coz jadikan c.z sebagai entry...dekat blog sape c.z???dekat blog Nursyahida...malu kot...saje je kan...xpelah lagipun c.z mambantu die..

Hasnul Rahmat Pelajari Watak Loloq

Pelakon Hasnul Rahmat teruja untuk melakonkan watak teman baiknya Allahyarham Loloq atau nama sebenar Rosli Khamis dalam Konsert Untukmu Loloq yang bakal berlangsung di Istana Budaya dari 22 hingga 24 April ini.


                                       
                     
 
Bagaimanapun menurut Hasnul dia hanya akan membawakan watak-watak ciptaan Allahyarham sepanjang beliau berkarya.
“Ketika diberi peluang ini saya agak terkejut tapi Insya-Allah saya akan buat yang terbaik sebagai hadiah kepada Arwah.
“Saya bawa watak-watak ciptaannya iaitu di dalam filem dan dalam karya-karya lain seperti lagu dan sajak.
"Antara watak-watak tersebut seperti Wak Jono, Cenderawasih, Al-Haiqal, dan banyak lagi,” katanya ketika ditemui pada sidang media Konsert Untukmu Loloq.
Untuk konsert ini terdapat tiga segmen sketsa yang menampilkan Hasnul dan Azrul Raja Lawak dalam melakonkan semula beberapa babak yang pernah dilakonkan Allahyarham.
Menurut Hasnul, perbincangan mengenai karakter tersebut dibuat bersama isteri arwah dan komposer M.Nasir serta penulis skrip Ad Samad.
“Saya sentiasa berkongsi pendapat dengan orang-orang sekeliling yang pernah bekerja dengan Loloq, dan orang yang paling rapat dengan arwah iaitu isterinya.
“Selain itu juga melalui pemerhatian saya sendiri tentang karakter sebenar arwah yang mana saya mengenalinya sejak tahun 1995 lagi,” katanya.
Tambah Hasnul, sepanjang mengenali arwah, dia sentiasa mengagumi keperibadiannya yang mudah mesra dengan sesiapa sahaja.
“Arwah seorang yang mudah mesra, jadi ramai orang di sekelilingnya adalah rakan baiknya. Sudah tentu mereka lebih mengenali arwah.
“Itu juga salah satu cabaran saya untuk melakonkan watak arwah ini,” katanya yang bakal keluar dnegan filem Hanyut, Songlap dan Seram Sejuk.

Gegaran Kuat Di Tokyo 5.9 Magnitud

Satu gempa bumi kuat berukuran 5.9 magnitud pada skala Richter menggegarkan

Iklan Yang Buat Aku Menyampah

Hari ni aku hendak menceritakan tentang kuasa sesuatu pengiklanan didalam mempengaruhi minda kita sebagai seorang pengguna. Iklan adalah suatu cara atau teknik didalam mempromosikan sesuatu produk didalam pasaran. Tidak kira apa jua jenis produk pasti ada iklan cuma di Malaysia iklan dikawal demi memastikan manusia tidak terikut-ikut dengan aksi mazmumah yang 

Surat Dari Seorang Yang Lembut

Assalammualaikum ,
Kepada awk yg berada disana.Awak sehat ke?Awak dah makan ?Kite harap awak sehat kat sana.
Awak nak tau tak , kat tempat yang saya masuk nie , best tau !Awak pulak macam mana ?Best tak ?
Sekarang ni kite tengah minggu orentasi tau wak .Aktiviti kat sini best best tau !

Awak , kat sini kite rase tertekan sikit lah

Cara tarik Blogger join Bloglist dengan...

erm, sedih sedih sedih taw x.. !
huhuhu..s0b s0b...

lenggan-lenggang-kangkung


nak tau kisah disebalik gambar dan apa yang berlaku????

Saye da daftar says.my.. anda bila lagi?

saye da daftar dah says.my ni.... korang dah?? lau lom... klik gambar bawah nie.... macam churp2 gak lar says.my ni... tp melalui

Bila Aku.....

Aku sebenarnya tak tahu ape yang orang mengharapkan dari aku..
Bila aku diam, orang cakap aku tak pandai bergaul..
Bila aku banyak cakap, orang cakap aku terpengaruh..
Bila aku sedih, orang cakap aku emosi terlebih..

Nurul AF2 Kahwin


 Penyanyi Nurullah Abdul Hamid (Nurul), 29, bekas pelajar Akademi Fantasia musim kedua (AF2) bakal bernikah pada

Rezeki Fara Fauzana ( Fafau )

Selepas beberapa minggu meninggalkan program Melodi di TV3, pengacara popular Fara Fauzana bersyukur kerana masih mendapat banyak tawaran dalam bidang pengacaraan.

" Saya Bertuah Jadi Followers Cik Scha "...Bersama C.z

" Saya Bertuah Jadi Followers Cik Scha "...

Master Chef Malaysia

Chef atau tukang masak berwibawa dari seluruh Malaysia diundang untuk menyertai sesi ujibakat program realiti masakan MasterChef versi Malaysia yang bakal bersiaran di Astro Ria, Oktober depan.
Kata Pengurus Saluran Astro Ria, Azlin Reza Azmi, fenomena program MasterChef USA, UK dan Australia

Mati hidup Semula...

Seorang lelaki berusia 65 tahun "hidup semula" selepas

Peserta TERAKHIR

sape blogger terakhir yang join segmen c.z???
nak tau???
bacalah lagi..hehehehe

Guru, Pendidikan dan Ibu Bapa

Dunia pendidikan???
Dunia pendidikan signifikan dengan guru dan pelajar serta ibu bapa??
namun adakah ketiga-tiga elemen ini bergabung dengan baik??

Peringkat Cinta dan Kasih

Kasih ada berbagai-bagai peringkat
 ada yang sejati, ada yang tidak hakiki
 Cinta atau kasih ada yang mudah luntur, ada yang payah hendak luntur
 Ia adalah satu sifat ada yang berpanjangan, 
ada yang tercicir di dalam perjalanan hidup 
 Setiap kasih yang berlaku ada yang bersebab ada yang semulajadi
 Kasih ada yang asli dan ada yang aradhi
 Berlakunya kasih atau cinta seseorang terhadap atau kepada seseorang tidak sama Ada yang cinta dan kasih semulajadi

Yang langsung tidak ada hubungkait dengan benda dan kebendaan

Seperti kasih anak kepada ibu bapanya

Sekalipun ibu bapa itu miskin, cacat, tidak ada pangkat, buruk

Namun anaknya tetap cinta dan kasih kepada ibu bapanya 
 Kasih semulajadi ini payah luntur kecuali kalau ibu bapanya terlalu kejam 
 Ada kasih kerana kecantikan seseorang wanita, kerana tubuh badannya yang seksi Kasih ini ada hubungan dengan rangsangan nafsu
 Kalau sebab-sebab ghairahnya nafsu sudah hilang ........ Seperti sudah tua, atau kecantikan hilang disebabkan sakit, atau kemalangan yang mencacatkan badan

Kasih pun hilang, 
kecuali ada pada perempuan itu akhlak yang mulia Kasihnya masih tersangkut disebabkan akhlaknya
 Berlaku juga kasih atau cinta disebabkan ilmu atau kepandaian seseorang 
 Terjatuh hati dengan ilmunya, maka otomatik jatuh hati kepada orangnya
 Kasih ini juga mudah luntur Jika orang itu rosak akhlaknya, hilang kasihnya 
 Tidak kurang juga kasih seseorang pada seseorang kerana ternama dan ada glamour 
 Dia jatuh hati pada orang itu kerana terkenalnya orang itu
 Cinta yang begini juga mudah luntur 
 Jika orang itu sudah tidak terkenal mungkin kerana sakit, atau jatuh wibawanya Mungkin juga jatuh pangkatnya, luntur pula kasihnya pada orang itu
 Biasa juga berlaku cinta seseorang pada seseorang kerana hartanya Kekayaanlah membuatkan dia jatuh hati 
 Kasih yang seumpama ini mudah sahaja pudar 
 Jika hilang kekayaan, atau ditimpa miskin dan papa-kedana luntur pula kasihnya Ada orang jatuh hati pada seseorang kerana pangkat dan kedudukan yang tinggi di dalam sesuatu jawatan 
 Dia terpikat dengan kedudukannya Kasih yang semacam ini juga mudah luntur 
 Di waktu ada pangkat kasih berbunga, di waktu pangkat tidak ada kasih hilang entah ke mana 
 Di dalam pada itu ada orang terpaut dengan seseorang kerana kuat dan gagah Hatinya pun terpaut dengan orang itu
 Cinta yang begini juga palsu
 Apabila orang itu lumpuh atau lemah kerana penyakit 
 Kasih pun hilang, orang yang dikasihi dahulu tinggal seorang 
 Ramai orang di dunia ini jatuh hati dan cinta pada orang yang akhlaknya tinggi Seperti pemurah, juga kasih sayang, merendah diri, mesra, pemaaf, bertimbang rasa, bertolak ansur,

Berlemah lembut pakaiannya, mengutamakan orang budayanya dan lain-lain lagi sifat yang mulia
 Pada orang ini semua golongan jatuh hati dan cinta 
 Orang ramai mabuk dengannya, sekalipun orang yang jahat perangainya Walaupun dia seorang kafir

Kecuali orang yang hasad dengki sahaja

Wajah Baru Puduraya

mulai 16 April 2011, esok....Puduraya akan kembali dibuka kepada rakyat Malaysia...ia ditutup untuk kerja-kerja penambahbaikan dan menaiktaraf...nak tengok wajah baru Pudu Raya...Sebelum ni kena naik bas di Bukit Jalil so selepas ni..akan kembali menggunakan Puduraya la...

Gosip :'Hubungan Dengan Shahir Bukan Luar Biasa'

 ok...next gosip atau cerita panas artis...berketan dengan artis yang semakin menaik dalam dunia seni...yang pernha satu ketika dulu keter dia Fairy excident....pergh,...keta mahal tu siot...rilex je dier...terbaikla...


dengar kata die tengah hot dengan seorang pelakon..dan pelakon wanita ni....lebih tua daripada die...dan kisah ni sudah mula digembur-gembur dan c.z akan gemburkan ia lagi....


dan pelakon wanita tersebut menyatakan hubungan dia dengan penyanyi AF8 adalah hubungan yang bukan luar biasa...apakah bukan luar biasa yang dimaksudkan itu?????adakah mereka tengah bercinta???atau sekadar berkawan biasa????jom baca bawah ....

Tazkirah Jumaat : Amalan Memurahkan Rezeki

AMALAN MEMURAHKAN REZEKI

Amalan-amalan ini menjadi sebab Allah limpahi hamba-Nya dengan keluasan rezeki dan rasa kaya dengan pemberian-Nya. Berdasarkan konsep rezeki yang telah diperkatakan, Allah memberi jalan buat setiap hamba-Nya untuk memperolehi rezeki dalam pelbagai bentuk yang boleh menjadi punca kebaikan dunia dan akhirat. Di antaranya:

Demandkah Aku???

Demandkah Aku???
c.z ni demand tinggi tak??hahaha....setakat ni tak lagi lew..tak tau le nanti...xde lah gurau je...ni c.z nak citer cikit ala..nak bergosip2 panas le dah nak tengah ari nih...dengar khabarnya ade sorang artis nih terlalu demand nak dibayar dengan harga yang tinggi...almaklumlah pelakon bertaraf high class...tambah2 sequel filem tu pernah TOP..jadi die nak demand...la...hahaha


nak tau sape...klik la lagi...oppss....dont forget to comment..

"Saya Tak kata Najib dan Isteri Terlibat"

“Saya tidak pernah menuduh Perdana Menteri atau isterinya terbabit dalam

Tarik Pembaca Ke Blog Dengan....

Jujurnya, bukan mudah untuk tarik orang asing ke blog kita. Saya akui yang itu. Tapi, kalau kamu semua tahu rahsianya, tak adalah susah mana pun. hehehe.

Siapa Pelakon Sebenar???

Polis telah mengenal pasti lelaki di dalam rakaman video seks yang dikaitkan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim, kata Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar pada Khamis.

Berita: 4 Kali Terjun

 Bagi menyiasat bagaimana kematian penolong pengarah kastam, seorang pelakon lagak ngeri melakukan 4 terjunan dalam pelbagai posisi...jom baca

Aku Yang Ke100

aik..sape yang ke seratus nih????

nak kata follower c.z baru 100 x mungkin???habis tu ape ni???tak faham la

nak tau kisah disebalik

"aku Yang ke 100"

klik: Aku Yang Ke100

pergilah u dengan pompuan rambut karat tuh!

Assalam dan selamat pagi...
Dah baca tajuk kat atas tuh????

meh baca dulu....
..assalamualaikum..


mood : sedih...wuwuwuwuwuwuwu Y__Y

sampai hati u tinggalkan i. da macam2 i buat untuk buktikan yang i  cinta mati dengan u tapi ni yang u buat kat i. tergamak u buat i cam gini. tak cukup lagi ke apa yang i da buat untuk u selama ni? apa lagi yang u tak puas hati dengan i?? APA???!!!

Tips Kekalkan Rumahtangga

1- 'persevering' & sabar, walaupun itu bermaksud anda akan kehilangan rambut..
2-Sedia mendengar
3-Isteri selalu cantik dimatanya

Kenali Lelaki Melalui Rambut

1) RAMBUT LURUS - bijak, seorang yang happy, bergaya, cemburu,dan pandai
dalam mengurusan sesuatu tanpa Pertolongan

8P Dalam Rumahtangga

Ya Allah, bagiMu segala puji, Engkau cahaya langit dan bumi serta apa yang ada didalamnya. BagiMu segala puji, Engkau yang mengurusi langit dan bumi, serta apa yang ada didalamnya........

Gagal Bercinta itu Kenangan Indah

Perkara yang paling menarik untuk dikenang-kenang ialah cinta. Samada anda sedang bercinta atau telah putus cinta. Walaupun putus cinta itu menyakitkan tetapi ada kalanya seronok juga untuk dikenang-kenangkan. Lihatlah kebodohan-kebodohan silam, anda tentu tersenyum&

Isteri Chek Sms Suami..Patutkah???


Tak mungkin lesap daripada seorang isteri perasaan curiga terhadap suaminya. Kerana itu, dan atas alasan ingin melindungi keutuhan rumahtangga, ada segolongan kaum isteri yang tidak teragak-agak menyemak SMS dan emel suami tanpa pengetahuan mereka.

Tips Kenali Lelaki Baik

Lelaki jujur tidak gemar kalau dia dicurigai. Dia juga tidak suka dikatakan sedang menyembunyikan sesuatu. Lelaki jujur biasanya cemerlang dalam pelajaran ataupun pekerjaan. Dia tidak punya masa untuk bermain sembunyi-sembunyi. Dia suka berterus terang dan dia mahu orang

KECOH: Melariskan Jualan Dengan Ludah- Air Soya

Salam...Berita Utama..
(ececeh dah cam baca berita pulak)heheheh..
dah tahu ke kes terbaru..siap ade yang post video lagi dalam Fb....

Bagaimana Membelai emosi Isteri

 Tips Daripada Insan Bergelar Suami

Audi Versi Malaysia..HOT

Sape kata gaji ciput tak leh pakai kete mewah????keter ni nilainya hanya RM 33 K saje...murah kan...AUDI pulak tuh..ingat senang ker???tak percaya???mesti korang cakap c.z tipu kan....betul la...yelah...orang gaji rendah dan  c.z pun bakal dapat gaji rendah...mana ade duit nak beli kete mahal2 AUDI je yang mampu...huk3...

Tak percaya lagi...meh tengok lagi....

Surat Sayang Dari ALLAH kepada Umatnya

Baca dan renungkan..
.Adakah kita mengingatiNya seperti Dia mengingati kita???

Bila Mama dah tiada....Sedih

"Wanita adalah insan istimewa, biarkan mereka terus
membebel,merengek atau mengilai seperti

Cium Dia....Tak Sengaja Tak Pe kan????

 Alamak..c.z tak sengaja tercium die..ape nak buat nih....
begini ceritanya...

PIKAT SUAMI,,PAKAILAH BAJU MERAH

PIKAT SUAMI,,PAKAILAH BAJU MERAH

Warna merah cenderung dikaitkan dengan perasaan
cinta yang membara, 

Soalan Yang Perlu Anda Tanya Pada Pasangan ....

Assalammualaikum. ..

Kali ini saya c.z kongsi dengan anda tentang tips2 memilih pasangan.. tips nie sesuai untuk mereka yang masih hendak mengikat tali pertunangan tetapi masih ragu2. (ni juga khas utk Si Dia...jika serius dia suka pada saya)

Racun VS Penawar Dalam Hubungan Cinta


Pasangan yang sedang bercinta sering merasakan hidup mereka begitu indah dan bahagia. Namun jangan terlalu selesa dengan hubungan cinta yang terjalin.


Hakikatnya, cinta seperti sepohon pokok yang baru ditanam. Ia perlu sentiasa dibaja dan disiram agar kekal subur. Jangan sekali-kali membiarkan pohon yang anda jagai itu dimakan anai-anai, ulat atau serangga perosak yang lain.

Begitu jugalah dengan cinta. Kasih sayang yang melimpah ruah bukan jaminan untuk memastikan cinta yang terjalin itu akan kekal bahagia selamanya.

Namun apa yang paling penting, jauhkan percintaan yang terjalin daripada racun-racun yang boleh merosakkan dan akhirnya, membinasakan cinta. Paling bahaya, racun cinta selalunya bukan hadir daripada orang lain, sebaliknya wujud di dalam diri anda sendiri.

Mungkin kamu tidak tahu akan racun yang dimaksudkan. Oleh itu, ikuti panduan dibawah. Usir racun yang ada di dalam diri anda itu dan tukarkannya dengan penawar yang bersesuaian.

I Love You Dalam Pelbagai Bahasa..

Afrika: Ek Is Lief Vir Jou : Ek Het Jou Lief

Trend Bercinta Sekarang

Pernah anda melihat pasangan yang tengah bahagia bercinta? Benarkah seperti yang dikata, bila bercinta semua perkara manis. Ah persetankan semua tu. Mari kita lihat tabiat-tabiat orang bercinta.

Motosikal dan Kereta

Memohon Maaf dan Romantis???


Sekiranya pasangan anda merajuk disebabkan sedikit perselisihan faham yang terjadi, sudah pasti anda memerlukan masa yang agak lama untuk memujuknya.
Namun jangan susah hati kerana di sini diperturunkan 10 kaedah untuk memujuk pasangan yang merajuk dengan cara yang paling romantik. Kaedah ini jika digunakan sebaiknya pasti akan berjaya.

Misteri Sebuah Percintaan

Sekiranya kamu dapati dirimu mencintai seseorang yang tidak membalas cintamu, janganlah merasa tersisih. Tiada salahnya mencintai seseorang, kerana cinta tak memilih untuk singgah di hati seseorang.

Bacalah ini...Andai Kau Gagal Dalam Cinta...

“Sesungguhnya orang yang berkali-kali gagal bercinta,
pada suatu saat akan bertemu jua…
 cinta sejati yang ditunggunya!”

(Gambar ) Bukti Cinta Tak Bersyarat..

apa dilihat pada rupa..hilang seri pudarlah cinta.. usah dipandang pada sempurna, andai ia hanya sementara.. cinta abadi tidak bersyarat...
cintanya sampai bawa keakhirat..

Jadi Muda...Kekal Muda..


Bintang sepak bola yang pernah menjadi idola Anda mungkin sekarang sudah gemuk, keriput, botak seperti kentang sementara pemain terompet yang dulu berperawakan kurus kering sekarang menjadi sosok musisi professional yang seksi, tinggi, ramping, dan dandy. Ratu pesta dansa yang berusia 16 tahun kini kelihatan lebih tua dari usia sebenarnya, sementara individu yang dulu dijuluki ilmuwan tikus aneh sekarang memiliki wajah yang bebas keriput.

Bila Wanita Mula Meminati Seseorang Lelaki




Apabila wanita mula meminati seseorang lelaki, dia memberi renungan tajam dengan harapan lelaki itu menyedari ada individu lain yang menghargai kehadirannya dan memerhatikan gerak -geri nya. Kaum wanita turut mempamerkan aksi-aksi tertentu dengan tujuan memikat lelaki ataupun dengan harapan ada lelaki yang terpikat padanya. 

Masam Muka Macam Budak-Budak

Masam Muka Macam Budak-Budak....

Iqram Dinzly, 30, menganggap gosip yang mendakwa dia tidak bertegur sapa dan bermasam muka dengan pelakon baru Arja Lee, 27, gara-gara kegagalannya memainkan watak Ruby dalam filem ... Dalam Botol (DB) berniat untuk mengeruhkan hubungan mereka.

Tiada Lagi Rengekan Anakz

HULU TERENGGANU: “Dia merengek sambil menangis mahu mengikut saya keluar menyebabkan saya terpaksa memujuknya berkali-kali memberitahunya tidak dapat membawa dia bersama kerana mahu pergi

Keputusan Sepang Circuit: F1 Malaysia 2011.

Keputusan penuh perlumaban Gran Prix F1 Sepang 2011 dan juga kedudukan

Siapa Pemilik Jam Omega????

Siapa pemilik sebenar jam tangan jenama Omega yang didakwa milik seorang lelaki mirip pemimpin pembangkang dalam rakaman video seks akan diketahui selepas polis menerima pengesahan daripada pihak pengedar jam tersebut.

Telur Di Malaysia Asli....DIJAMIN...

Assalam semua...ini ada satu berita baik punya...sebelum ni isu panas yang melanda negara adalah berkaitan isu telur tiruan...dan semua orang menjadi panik...asal kemana sahaja pergi..sudah semestinya topik perbualan mereka ialah TELUR..."kenapa dengan Telur?" "sapa yang buat camtu?" dan macam-macam

Elak Diri Daripada Mengumpat???Bagaimana???

Bagaimana nak elak diri daripada mengumpat?

Tanda-Tanda Wanita Minta Dijauhi

DALAM MENJALIN HUBUNGAN, ADA KALANYA KITA GAGAL MENEMUI TITIK KETIDAKSERASIAN BERSAMA PASANGAN. MUNGKIN MASALAH-MASALAH YANG TIMBUL JUGA MEMBUATKAN KITA MAHU MEMUTUSKAN PERHUBUNGAN. DI BAWAH INI ADALAH TANDA-TANDA WANITA MAHU MENJAUHI DIRI ANDA. JADI KEPADA LELAKI, INI ADALAH TANDA-TANDA YANG PERLU ANDA FAHAMI.

Petua Baginda Rasulullah...Jom Ikut....



Seorang tabib dihantar oleh Penguasa Mesir ke Madinah sebagai menunjukkan tanda persahabatan. Sepanjang dua tahun tabib itu berada di sana, tidak ada seorang pun yang datang untuk mendapatkan rawatan perubatan. Tabib menjadi hairan dan bosan kerana tidak dapat memberikan sebarang perkhidmatan dan pertolongan kepada penduduk Madinah seperti yang di arahkan oleh Tuannya.


Dengan keraguan yang menyelimuti hati dan fikirannya, Tabib itu pergi berjumpa Nabi Muhammad SAW untuk mendapatkan kepastian yang jelas.

Lirik Lagu Yang Sesuai Ditujukan Untuk Semua...

Pernahkah anda semua dengar lagu ni????

salah satu kata-kata die ialah


" Aku selalu memikirkanmu Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan "

Bila Lelaki Tiada Duit aka Pokai...

TIADA ribut dan angin, sikapnya tiba-tiba menjadi berubah. Daripada seorang periang terus menjadi pendiam. Apa yang cuba dilakukannya hanyalah ingin menemani kamu, mengajak menikmati makan malam di gerai murah, lebih gemar mendiamkan diri dan tidak lagi bergayut panjang melalui telefon bimbit.

Persoalannya, “Adakah si dia sudah poket kering, tetapi malu untuk memberitahu” atau “apa yang harus aku lakukan sekiranya dia langsung tidak mahu berterus-terang?”

Situasi Lelaki Yang Perlu Wanita Faham

 Terdapat beberapa situasi lelaki..yang perlu wanita..tahukah anda situasi bagaimana..jom kita lihat satu persatu....

Dimana Kelemahan Lelaki??perempuan wajib baca

Tidak sedikit lelaki yang rebah di persada wanita. Lelaki sekuat Julius Ceaser boleh lemah apabila berdepan dengan Cleopatra. Mark Anthony, ketua tentera yang menggantikan Julius Ceaser juga jatuh ke tangan Cleoparta. Ramai sungguh pemimpin agung dunia kalah oleh pujuk rayu wanita. 

Adakah Peluang Kedua untuk kau????!!!!!

konpem semua dah tahu...kan kes si minah yang menayang "aset" pada umum pada suatu majlis..
ala...bintang yang baru nak menyinar tu...tak kenal???
biar betul??

Nak Makan???Atau Bia Dulu????

Apa korang nak wat biler tiber time situasih nih????

makan atau biar dulu..

tengok jew?????

 V
 V
 V
 V
 V
  V
 V


 V
 V
 V
 V
 V
  V
 V


 V
 V
 V
 V
 V
  V
 V



 V
 V
 V
 V
 V
  V
 V
 V
 V
 V
 V
  V
 V

 V
 V
 V
 V
  V
 V


 ..hehehehehe...saje je kan...nak x kek ni???
ade lagi kat c.z
tak tau la bila nak ngap....

tak makan cam rugi..nanti ade yang datang makan dulu...huk3

Ingin Belog anda diterjah...setiap entry dikomen????klik sini
Sape Nak Chegu Zubir Terjah?????-Segmen

Petua Untuk Suami...dan Bakal Suami( Bahagian 01)

Bagi yang lelaki, baca, fahami dan lakukan sesuatu. Petua yang sangat berguna kepada para suami dan bakal suami.

Baju Terkalih???hehehehe

Assalam semua...minggu ni tema pakaian...tadi pagi bangun dalam jam 6.30 pagi( lewatkan ...hahaha..maunya tak lewat tidur pun kul 4..hak3 )..

Tahukah Anda Perkara Yang Tak Boleh Dibincang Dengan Lelaki.???


Bukan senang nak bina hubungan yang bahagia. Banyak yg korang mesti buat. Termasuk dalam bende ni adalah soal apa yg harus dan tidak harus dicitakan kat pasangan anda. Benda ni semua akan menyusahkan diri sendiri jugak : 

40 Minggu yang Ajaib..Sebelum Kau Lahir ke Dunia...Anakku

 Entry ini ditulis supaya anda menghargai ibu anda yang selama 40 minggu mengandungkan anda...pada wanita.....sila baca dengan teliti..hehehe
Minggu 1

Tafsirkan Mimpi Anda...

Morning semua...apa yang anda mimpi time tido semalam???mesti macam2...tau kah anda semua yang anda mimpi tuh...ada tafsiran...

Jom baca Tafsiran Mimpi Ikut Kitab Tajul Muluk

Lokasi Nak Cari Pasangan @ Teman

selalu tak korang mengeluh camni...?

"hai,apalah nasib aku ni.nak kata tak cantik, rasanya ramai lagi yg kurang cantik daripada aku, Tapi mereka tu ada juga teman lelaki..aku ni, sorang pun tak nak!!," 

ha.. ni ade 8 lokasi mencari pasangan...
laki pompuan dua2 boleh 

Kasih Sepasang Bintang Porno....Hot

Masih ingat lagi cerita Kes Ariel Peterpon???kes video seksnya yang tersebar megah di internet....apalah nak jadi..tapi benda dah jadi kan..ingat...sebelum buat somthink pikir dua kali...If Allah tak berkat...susah nantgi..apatah lagi benda-benda maksiat tu....so ade ke bace citer update tentang kes diorang...setahu c.z Ariel Peterpan Peterporn sekarang di Penjara di Bandung..hukuman atas kes tersebut....

Nak tau citer lagi tak?????ni cerite terbaru latest tentang Ariel...Sayang betul Luna dekat die....

Lafaz Kalimah Allah hilang pada ayat al-Quran Ini...Mengapa???

Tegur Terasa..Tak Tegur Salah

kebanyakan daripada kita tak suka ditegur...tapi kadang-kadang selagi tak ditegur
akan tetap melakukan perkara yang sama
dalam dunia blog pun sama gak
ada disebabkan teguran untuk meningkatkan diri
sampai keluarkan entry untuk tinggalkan dunia blog

perlu ke camtu???

Misteri Kehebatan teknologi Di Zaman Nabi Nuh

Sesungguhnya Piramid Agung bukanlah dibina ketika pemerintahan Firaun Khufu (Cheops) tetapi telah dibina berkurun sebelumnya oleh kerajaan-kerajaan silam yang lepas. Firaun-firaun Mesir hanyalah membaik pulih sahaja piramid-piramid ini yang diwarisi mereka. Hakikat ini lama-kelamaan disedari oleh ramai pengkaji tetapi ia terlalu lama untuk dapat dipercayai oleh masyarakat dunia. Anda boleh tonton filem 10000 B.C

Doktor Lelaki Atau Perempuan...Renungkan

Isu yang ingin c.z  bawa kali ini mungkin agak sensitif, namun amat menyedihkan sekali kerana ianya tidak dianggap serius di kalangan masyarakat kita dan seringkali dipandang remeh. Apa isunya? Tak lain tak bukan, isu nak pilih doktor untuk dapatkan rawatan! Nak jumpa doktor lelaki ke, nak jumpa doktor perempuan?

Usop Wilcha Semakin Mengganas

Assalam dan selamat petang
sihat je???
ok..dah baca tajuk kat atas tuh????

Neil Armstrong Peluk Islam

Neil Armstrong adalah orang pertama yang mendarat di bulan. Armstrong pergi ke bulan menggunakan pesawat ruang angkasa USA bernama Apollo, bersama rekannya Buzz Aldrin. Pergi ke bulan merupakan hal yang amat menakjubkan bagi Armstrong. Saat-saat masa kejayaannya itu, tak pernah dia lupakan.